حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا فوادیان در گفتگو با مرکز خبر حوزه، گفت: حضرت خدیجه(س) از بزرگترین زنان تاریخ و اسوه خصال نیکوی اولیای الهی است که متاسفانه در خصوص ابعاد شخصیتی و ویژگی های منحصر به فرد ایشان، کمتر توجه شده است.
*مباهات پیامبر(ص) به حضرت خدیجه(س)
وی افزود: حضرت خدیجه(س) نقشی تاریخی و تعیین کننده در گسترش اسلام و طرح های تبلیغی پیامبر(ص) داشتند به طوری که به مدت 25 سال در حساس ترین و بحرانی ترین مقطع تاریخ اسلام با تمام وجود فعالیت کردند و پیامبر اسلام(ص) بارها و بارها به وجود ایشان مباهات کرده اند.
این پژوهشگر حوزوی در ادامه با بیان این مطلب که حضرت خدیجه(س) یکی از چهارزن برگزیده و برتر در نظام خلقت به شمار میرود، گفت: این افتخار به دلیل ویژگی های منحصر به فردی است که ایشان در طول زندگی گهر بار خود از آنها برای تربیت امالائمه(س)، سرپرستی خانه نبوت و پشتیبانی مادی و معنوی آخرین رسول خداوند از آنها استفاده کرد.
*اوصاف بی مانند حضرت خدیجه(س)
وی خاطرنشان کرد: حضرت خدیجه(س) اسوه زنان عالم است، زیرا اولین زنی بود که به نماز ایستاد و نخستین بانوی معتقد به امر ولایت و امامت بود و بیش از اینها اوصاف بسیاری در وصف فرزانگی بانوی گرامی اسلام نقل شده است که محدثین شیعه و سنی به نقل آن پرداخته اند.
حجتالاسلاموالمسلمین فوادیان با بیان این مطلب که به دلیل برخی غرض ورزی های سیاسی، جفای بزرگی در حق حضرت خدیجه(س) از سوی برخی مورخان تحریفگر صورت گرفته است، اظهارداشت: یکی از تحریفاتی که در خصوص حضرت خدیجه(س) ذکر شده است، سن ازدواج ایشان است، به طور کلی یک دروغ بزرگ است که متاسفانه در کشور ما هم بسیاری فکر می کنند که حضرت، در زمان ازدواج با پیامبر اسلام(ص) چهل ساله بوده اند که به هیچ وجه این گونه نیست.
*سن حضرت خدیجه(س) در موقع ازدواج 25 تا28 سال بود
وی افزود: بسیاری از محدثان و مورخان معتبر در تاریخ اسلام ذکر کرده اند، حضرت خدیجه(س) در هنگام ازدواج، دوشیزه بوده اند و در خصوص جوانی این بانوی گرامی نیز منابع بسیاری ذکر کرده اند که سن ایشان در آن زمان، زیر سی سال و بین 25 تا28 سال بوده است که از جمله این منابع می توان به کتبی از جمله، «الشافی فی الامامة» سید مرتضی علم الهدی، «تلخیص الشافی» شیخ طوسی، «کتاب انساب الاشراف« بلاذری و«الاستغاثه فی بدع الثلاثه» ابوالقاسم کوفی اشاره کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین فوادیان ادامه داد: این عده تاکید دارند سن ایشان در نهایت، 28 سال بوده است و تا آن زمان نیز شوهری نداشتند و زینب، رقیه و ام کلثوم نیز از فرزندان خواهرش «هاله» بوده اند که ایشان، تکفل آنها را به عهده داشته است و این افراد فرزندان حضرت نبوده اند.
وی در بیان نقل های دیگر مربوط به سن ازدواج ایشان اظهارداشت: بسیاری از سیره نویسان و مورخان از ابن عباس نقل کرده اند که، حضرت خدیجه در زمان ازدواج 28 ساله بودند که اخطب خوارزم (موفق خوارزمی) نیز با سلسله اسنادش از محمد بن اسحاق نقل کرده است که حضرت در زمان ازدواج با پیامبر(ص) دوشیزه ای 28 ساله بودند.
این کارشناس تاریخ اسلام اظهارداشت: مرحوم آیت الله العظمی شیرازی نیز نقل کرده اند؛ حضرت خدیجه(س) در هنگام ازدواج دوشیزه بودند و به درخواست های مکرر بزرگان قریش نیز پاسخ منفی داده و دل در گرو خصال نیک و خدایی نبی مکرم اسلام(ص) داشتند.
وی گفت: مرحوم علامه محسن امین در کتاب «الاعیان الشیعه» و آقای جعفر مرتضی عاملی نیز با ذکر اسناد معتبر بر استناد و اعتبار مطالب ذکر شده، صحه گذاشته اند، اما دست پنهان دروغ گویان و تحریف کنندگان از ذکر واقعیت ها، مناقب و خصال و ویژگی های ممتاز حضرت خدیجه(س) صرفنظر کرده اند.
*حجون مکه، محل دفن بانوی بزرگ اسلام
حجتالاسلاموالمسلمین فوادیان با ذکر اسناد مربوط به ویژگی های خاص حضرت خدیجه(س)، به برخورداری بسیاری از ویژگی های ظاهری و اخلاقی حضرت زهرا(س) از مادر گرامی شان، اشاره کرد و افزود: حضرت خدیجه مدت 25 سال در خانه پیامبر اسلام زندگی کرد و وی در سال دهم بعثت در دهم ماه رمضان و به مدت کوتاهی بعد از وفات "ابوطالب" عمو و سرپرست پیغمبر از دنیا رفت آن سال را "عام الاحزان" سال اندوها گفته اند، مرقد او در «حجون مکه» در قبرستان ابوطالب کنار قبر عبدالمطلب، ابوطالب و عبدمناف می باشد.
وی گفت: کتاب های معتبر و زیادی در خصوص ویژگی های اخلاقی، اعتقادی و شخصیتی و سیره حضرت خدیجه(س) نوشته شده است که کتاب «سرچشمه کوثر» اثر حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر مهدی پور میتواند به پژوهش کمک شایانی کند.
*حضرت خدیجه(س) اسوه زنان منتظر
حجتالاسلاموالمسلمین فوادیان در ادامه حضرت خدیجه(س) را الگوی زنان منتظَر در عصر غیبت ذکر کرد و گفت: ایشان به واسطه برخورداری از صفاتی چون، حلم، ولایت پذیری، تقوا، ایثار در راه اعتقاد به ولایت، همسر داری و تربیت فرزند نمونه و ده ها دلیل دیگر، الگوی بی چون و چرای زنان عالم به شمار می روند، زیرا حمایت از پیامبر(ص) و افتخار مادری حضرت زهرا(س) به تمام افتخارات بزرگان تاریخ سنگینی می کند.
*ام الیتام از صفات برجسته حضرت خدیجه(س)
وی خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام(ص) بارها و بارها از صفات و نیکوکاری و عظمت حضرت خدیجه(س) به نیکی یاد فرموده اند و بارها به ایشان مباهات کرده اند، زیرا حضرت خدیجه(س) دارای صفاتی چون «ام الیتاما» بودند و در معاشرت با کارگزاران خود بسیار عادل و در حق شناسی، نمونه ای بی مانند به شمار می رفتند.
حجتالاسلاموالمسلمین فوادیان، ولایت مداری حضرت خدیجه(س) را درسی بزرگ برای همه مردم و شیعیان دانست و افزود: با وجود اینکه حضرت علی(ع) به دلیل شرایط خاص خانوادگی و از سن شش سالگی به خدمت پیامبر(ص) رسیده بود و در خانه حضرت خدیجه(س) رشد کرده بود، ولی حضرت خدیجه (س) نخستین کسی بود که ولایت ایشان را پذیرفت و همین درس را نیز به دختر دردانه خود، حضرت زهرا(س) دادند که با وجود تمام ویژگی های منحصربهفرد، بازهم ولایت پذیری از امام، در درجه اول اهمیت است.