پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۵
تاکید آیت الله مقتدایی بر گسترش علوم اهل بیت‌(ع) در سراسر جهان

مدیر حوزه های علمیه کشور با تاکید بر فراگیر شدن علوم اسلامی در جهان، خواستار استفاده هرچه بهتر از ظرقیت های موجود از جمله دانشگاه ادیان و مذاهب شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله مقتدایی، شب گذشته طی سخنانی در ضیافت افطاری مسئولان و کارکنان دانشگاه ادیان و مذاهب، این مرکز را پر خیر و برکت در راه برقراری ارتباط میان حوزه با سایر مجامع علمی، پژوهشی و دانشگاه های فعال در زمینه ادیان دانست

وی، اساتید و دست اندرکاران این دانشگاه، اعم از روحانی و غیر روحانی، چهره هایی علمی مخلص و خدوم معرفی کرده و اظهار داشت: این دانشگاه دارای جایگاه علمی خوبی است و امیدواریم با فعالیت گسترده آن، شناخت صحیحی از اسلام ، تشیع و حوزه و در نتیجه نشر احکام دین اسلام و علوم اهل بیت(ع) میان پیروان سایر ادیان ایجاد شود.

مدیر حوزه‌های علمیه در پایان با تقدیر از تلاش‌های ارزنده حجت الاسلام و المسلمین نواب، گفت: ایشان منشأ خدمات ماندگاری به حوزه‌های علمیه بوده است.

* فلسفه شکل‌گیری دانشگاه ادیان و مذاهب

حجت الاسلام والمسلمین نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در این مراسم با ارائه گزارشی از نحوه شکل گیری،ساختار آموزشی و علمی دانشگاه، گفت: در سال 73 با توجه به سفرهای خارجی و ارتباطی که با مجامع دینی و علمی در سطح جهان داشتیم به این نتیجه رسیدیم که ما شناخت کافی از دیگر ادیان نداریم تا بتوانیم با آنان به گفتگوی دینی بپردازیم و آنان نیز کارشناسی ارشد دینی اسلام را نمی شناسند.

* تحصیل 900 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد

وی افزود: در همین راستا ایده تاسیس مرکز مطالعات ادیان و مذاهب مطرح شد که بعدها با مشاهده ظرفیت بالای این مرکز، وزارت علوم آن را به دانشگاهی با کادر متخصص و صاحب نظر ارتقا داد که در حال حاضر حدود 900 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد که عمدتا طلبه هستند در این دانشگاه مشغول فعالیت بوده و دانشجویان دکتری نیز از مهر امسال در آن مشغول تحصیل خواهند شد.

وی همچنین با اشاره به بازدید مداوم هیئت‌های خارجی از دانشگاه ادیان و مذاهب و ابراز شگفتی آنان از وجود چنین دانشگاهی با این سطح از آزادی بیان و عقیده آن هم در دل حوزه علمیه و شهر قم، این مرکز را مایه آبرویی برای حوزه در سطح جهانی و بین المللی خواند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین کار در عرصه ادیان و مذاهب، آن هم در فضای حوزوی را حساس دانسته و به نقل از آیت الله مقتدایی که کار در دو زمینه مهم یعنی ادیان و مذاهب و هنر را از خواسته های مهم مقام معظم رهبری از حوزه ذکر کرده است، ابراز داشت: هر دوی این کارها را علی رغم حساسیت و حاشیه زا بودن آنها ما در قالب دانشگاه و مدرسه اسلامی هنر انجام می دهیم.

 خاطر نشان می شود، در حاشیه این مراسم که تنی چند از اعضای جامعه مدرسین حوزه، مدیران و مسئولین جامعه المصطفی العالمیه، مرکز خدمات حوزه و جمعی از فضلای حوزه در آن حضور داشتند، نمایشگاهی از کتب چاپ شده دانشگاه ادیان و مذاهب برپا شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha