پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

امام خمینی(ره) به ایران و کشورهای اسلامی، تبیین کردند که نیمی از فقه شیعه مربوط به مسائل حکومتی است و دشمنان در این سال­ها سعی کردند که ما را از این مسائل غافل کنند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت­الله مصباح یزدی، عصر امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، که در سالن اجتماعات این موسسه برگزار شد، با اشاره به این­که در زمان یکی از بزرگترین پدیده­های تاریخ اسلام زندگی می­کنیم، اظهار داشتند: خداوند متعال را شاکریم که حیات ما را در زمان یکی از بزرگترین پدیده­های تاریخ اسلام یعنی انقلاب اسلامی قرار داد.

ایشان ادامه دادند: این انقلاب صدها برکات عظیم داشت که یکی از آنها فراهم­شدن زمینه برای تحقیق و توسعه معارف اهل­بیت(ع) و نشر آن در عالم بود و اهمیت این برکت را کسانی بهتر می­توانند متوجه شوند که در زمان گذشته حضور داشته و آن زمان را درک کرده­اند.

عضو خبرگان رهبری با تأکید بر این­که باید گذشته را بیشتر شناخت، ابراز داشتند: در سایه این نعمت عظیم است که توانستیم موقعیت خود را در این کشور، نظام و عالم شناخته و بفهمیم که چه مسئولیت­هایی به عهده ماست و چگونه باید این مسئولیت­ها را انجام دهیم.

*سخنان رهبر معظم انقلاب فصل­الخطاب است

رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، خاطرنشان ساختند: درطول این سی و دو سال که از پیروزی انقلاب اسلامی می­گذرد، گفتگوهای بسیاری در این زمینه شده که در رأس همه آنها فرمایشات مقام معظم رهبری است که فصل­الخطاب همه این سخنان و روشنگر همه این مسائل و تعیین‌کننده وظائف ماست.

آیت­الله مصباح یزدی با تأکید بر یادگیری زبان‌های خارجی، اذعان داشتند: ما باید با زبان و فرهنگ کشورها آشنا باشیم تا بتوانیم بر طبق فرهنگ آنان محتوای اسلامی را به آنها عرضه کنیم؛ البته در این زمینه کارهایی فی­الجمله انجام شده و اقداماتی صورت پذیرفته؛ اما بسیار کم است.

ایشان، تصریح کردند: آموختن علوم دینی و مکتب اهل­بیت(ع) به تنهایی برای یک روحانی کافی نیست؛ زیرا به واسطه وجود شبهات، وسوسه­ها و اشکالات بسیاری که وجود دارد، باید چگونگی برخورد با اقشار گوناگون و گروه‌های مختلفی که آشکار و پنهان در جامعه اثر می­گذارند را دانست و آسیب­هایی را که متوجه جامعه است را شناخت.

عضو خبرگان رهبری افزودند: امروز متأسفانه فرهنگی که بر دنیا حاکم است، در ایران نیز تأثیرات خود را بخشیده و ما باید آگاه به آن بوده و راه­کارهای مناسبی عرضه کنیم.

*برای مشکلات جامعه چاره­اندیشی کنیم

رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) بیان داشتند: امروز آسیب­ها در اعتقادات، افکار، اندیشه‌ها، ارزش­ها و باورها و انحرافات عملی، رفتاری و ناهنجاری­ در حال رشد است که باید برای آن چاره­اندیشی کنیم.

آیت­الله مصباح یزدی با اشاره به این­که شناخت مسائل سیاسی اجتماعی حاکم بر کشور و ارتباطات با کشورها از مسائل مهم امروز است، اظهار داشتند: این مسائل چند قرنی است که رشد محسوسی در کشور پیدا کرده و فرهنگ‌های غربی آرام آرام وارد کشور شده که اوج آن در دهه­های اخیر بوده است.

ایشان ابراز داشتند: اسلام تنها با مسائل فردی، اخلاقی، عبادی سرو کار ندارد؛ بلکه بخشی از محتوای اسلام مربوط به مسائل اجتماعی سیاسی است و از خدمات بزرگ امام خمینی(ره) به ایران و کشورهای اسلامی، تبیین این مسئله بود که نیمی از فقه شیعه مربوط به مسائل حکومتی است و دشمنان در این سال­ها سعی کردند که ما را از این مسائل غافل کنند.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع اعضای خبرگان رهبری، خاطرنشان ساختند: ایشان در آن جلسه تأکید بلیغی بر اهتمام بر فقه حکومتی و مسائل سیاسی اجتماعی کشور داشتند و با لحن ملایمی گلایه کردند و معتقد بودند که به نحو درست به این کار پرداخته نشده است.

رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) اذعان داشتند: امروز برخی از مشکلات کشور مربوط به مسائلی است که از نظر علمی و فقهی برای بسیاری از مردم روشن نیست.

آیت­الله مصباح یزدی بیان داشتند: در مسائل فردی می­توان احتیاط انجام داد و با انجام آن مشکلی به وجود نمی­آید؛ اما در مسائل حکومتی احتیاط، اقتضایی ندارد و به مدیریت قاطع نیازمندیم.

ایشان، تصریح کردند: در دروس خارج حوزه ابواب فقهی مورد نیاز زیادی وجود دارد که کمتر به آن پرداخته می‌شود و این از ضعف­هایی است که وجود دارد.

*تعلقات دنیایی؛ یکی از عوامل عدم اهتمام به مسئولیت

رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، اظهار داشتند: یکی از عوامل عدم اهتمام به مسئولیت، تعلقات دنیایی است که این مسئله در انگیزه­های دینی تأثیر منفی می‌گذارد.

آیت­الله مصباح یزدی ابراز داشتند: توجه به خودسازی، تزکیه نفس و وارستگی از دلبستگی به دنیا و از طرف دیگر بصیرت لازم در مسائل سیاسی اجتماعی، از مواردی است که باید توجه ویژه­ای به آن کنیم.

ایشان با تأکید بر این­که انگیزه درونی از عناصر مهم برای تحقق این دو ویژگی است، خاطرنشان ساختند: ما باید نیت و قصد خود را پاک کرده تا بتوانیم برای خداوند متعال کار کنیم.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به نقش مهم ابعاد معنوی انسان، اذعان داشتند: توان مدیریتی؛ علمی و .... رهبر معظم انقلاب مرهون ابعاد معنوی وجود ایشان است.

*از رهبر معظم انقلاب خجالت می­کشم

رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این­ جمله که «از رهبر معظم انقلاب خجالت می­کشم»، تصریح کردند: حضرت آیت­الله خامنه­ای با این همه مسئولیتی که دارند توجهات قلبی، بکاء، توسلات و سحرخیزی ایشان ترک نمی­شود و بنده از ایشان خجالت می­کشم.

آیت­الله مصباح یزدی در پایان با اشاره به این­که تحصیل، ابزاری دو سویه برای انسان­هاست، بیان داشتند: همه این علوم با همه دقت­هایی که در آن وجود دارد، می­تواند عامل فساد برای انسان شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha