به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید محمدکاظم طباطبایی، ظهر امروز در نشست خبری رونمایی از دانشنامه قرآن و حدیث با اشاره به این که کتب موسسه دارالحدیث به 12 زبان زنده دنیا ترجمه شده است، ابراز داشت: خوشبختانه استقبال از کتب و آثار علمی دارالحدیث چه در داخل و چه در خارج از کشور بسیار خوب بوده است.
وی افزود: دنیا امروز به حوزه علمیه قم چشم دوخته است و امیدواریم که با ترجمه احادیث شیعی به زبان های زنده دنیا بتوانیم در مسیر نشر و ترویج فرهنگ اهل بیت (ع) گام برداریم.
حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی در ادامه در خصوص دوره های موفق حدیث پژوهی در تاریخ شیعه، اظهار داشت: دوره اول مربوط به زمان امام باقر(ع) و امام صادق (ع) و دوره دوم مربوط به زمان آل بویه و دوران حیات شیخ مفید و شیخ صدوق می باشد.
وی با اشاره به این که دوره سوم مربوط به قرون یازده و دوازده هجری می شود، افزود: ما امروز در چهارمین دوره رشد و شکوفایی حدیث پژوهی قرار داریم که شاید گسترده ترین دوره آن باشد و عواملی چون پیروزی انقلاب اسلامی، اهتمام بزرگان و مراجع تقلید به ویژه حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری و... از جمله عوامل مهم رشد و شکوفایی حدیث پژوهی در این دوره است.
رییس پژوهشکده علوم و معارف حدیث با اشاره به این که امروزه امکانات بسیار خوبی در راستای حدیث پژوهی در اختیار ما قرار دارد، گفت: به لطف الهی امروز طلاب حوزه علمیه قم به عنوان حوزه ای غنی و درخشان، آثار علمی ارزنده ای به ویژه در عرصه قرآن و حدیث تولید کرده اند که حقیقتا در تاریخ شیعه بی نظیر است.
وی در ادامه با اشاره به چاپ 800 جلد کتاب از سوی این موسسه بیان داشت: موسوعه امام مهدی (عج) در سال آینده از سوی موسسه علمی و فرهنگی دارالحدیث رونمایی می شود.
حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی همچنین در خصوص ویژگی های برجسته پژوهش های حدیثی در این موسسه، گفت: جامعیت، استفاده از زبان روز ، برخورداری از بیان های خاص حدیثی و نگاه خاص به روایات حدیثی با توجه به موضوع و محتوا از جمله ویژگی های خاص پژوهش های این موسسه می باشد.