به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین محمد مطهری روز پنجشنبه در جلسه افتتاحیه سومین همایش مسئولان کانونهای مردمی آثار استاد مطهری (راهیان مطهر) گفت: اکثر انسانها تا الزام و اجباری در کار نباشد به کار جدیدی نمی پردازند و راهیان مطهر باید قدر این نعمت بزرگ را بدانند که با همت بلند و با شوق درونی در عرصه ترویج مطالعه آثار شهید مطهری فعالیت می کنند. وی با اشاره به این که برخی میگویند شبهات امروز در دوره شهید مطهری وجود نداشت و مطالعه اندیشه این استاد شهید نمیتواند پاسخگوی این مسائل باشد، گفت: کمتر اثر عمیقی در پاسخ به شبهات جدید می توان یافت که نویسنده آن از آثار شهید مطهری بهره فراوان نبرده باشد. ضمن آنکه وظیفه اساسی و اولیه کسی که در یک کانون مطالعاتی به مطالعه آثار شهید مطهری می پردازد پاسخ دادن به شبهات جدید نیست، بلکه تقویت بنیادهای نظری و فکری است که البته در نهایت زمینه پاسخ به شبهات را در فرد فراهم می کند.
فرزند شهید مطهری با بیان این که آثار استاد مطهری تأثیر فکری و معنوی در انسان دارد، ابراز داشت: همان گونه که قلب انسان به گونهای است که هر مقدار که از یاد خدا و عشق الهی خالی باشد هواهای نفسانی آن را پر می کند، اگر ذهن انسان نیز از افکار درست بهره مند نشده باشد افکار و اندیشه نادرست، آن را پر می کند. آثار شهید مطهری راهی برای جلوگیری از نفوذ این گونه اندیشههاست.
معاون پژوهش بنیاد علمی فرهنگی شهید مطهری در ادامه با اشاره به دغدغه فکری شهید مطهری درباره نظریه پردازی افراد نا آگاه درباره اسلام، ادامه داد: شهید مطهری از اظهار نظر افراد غیرمتخصص درباره اسلام شدیدا رنج می برد و این مسأله ای است که متأسفانه امروز نیز همچنان از آن رنج می بریم.
وی در ادامه با ابراز خرسندی از فعالیت کانونهای مطالعاتی اندیشه مطهر، با بیان این که در سیر مطالعاتی آثار استاد مطهری نباید دلسرد شد، اظهار داشت: گاهی اتفاق می افتد که در ابتدای فعالیت این کانونها افراد زیادی کار را آغاز می کنند ولی در ادامه کنار می روند. این امر گر چه تنها در بعضی کانونها اتفاق می افتد و برخی دیگر همواره با رشد مواجه بوده اند کاملا طبیعی است زیرا همت افراد برای همراهی در برنامه های بلند مدت یکسان نیست ولو آن را مفید تشخیص دهند.
معاون پژوهش بنیاد علمی فرهنگی شهید مطهری با تأکید بر این که علاوه بر ارائه آثار شهید مطهری به جوانان، باید برنامهای برای تثبیت این اندیشه در افکار آنها نیز طراحی شود، گفت: مطالعات آثار شهید مطهری نباید به گونهای باشد که بعد از چند سال، تنها خاطرهای از خواندن این آثار مانده باشد و و ترغیب به خلاصه نویسی و یادداشت برداری در زمان مناسب می تواند در جایگیر ساختن این افکار مفید باشد.