پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 258457
۱۲ آبان ۱۳۹۰ - ۲۳:۲۰

هیجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها با همه حواشی سیاسی، فرهنگی و مذهبی دو روز پیش به پایان رسید و در حاشیه‌های گعده‌های گرم اهالی رسانه، برخی رخداد‌های فرهنگی- سیاسی حائز اهمیت بود.

کف و صوت زدن‌های برخی از مدعیان اصول‌گرایی در شب شهادت حضرت جواد‌(ع) مبنی بر تایید اظهارات یک نماینده به اصطلاح اصول گرا، حضور بانوان غرفه‌دار با پوشش‌های نامناسب و نیز بد اخلاقی‌های سیاسی از سوی مدعیان سیاست، برای مردمی که آمده بودند؛ تا نو آوری‌های اهالی فرهنگ را یک بار دیگر رصد کنند، از صحنه‌های ملال‌آور این اجتماع فرهنگی با شعار اقتصاد رسانه و تهذیب رسانه‌ای بود.

نصب باندهای صوتی و پخش آهنگ‌های گوش‌خراش توسط برخی خبرگزاری‌ها به بهانه تبلیغ رسانه خود نماد عینی مردم آزاری و عدم تمرکز غرفه‌داران همجوار برای توضیح به مراجعان بود.

در این میان رسانه‌های ارزشی هم با ارائه آخرین دستاوردهای فرهنگی در قالب معارف ناب اسلامی و غرفه‌آرایی‌های ساده، اما مملو از پیام‌های اخلاقی، سیاسی، فرهنگی توجه مراجعه کنندگان را به خود جلب کرده بود.

هر چند حوزه نیوز برای اولین بار در این نمایشگاه حضور یافت، اما سال‌های گذشته اصحاب رسانه حوزه در قالب بازدید، امور مربوط به نمایشگاه مطبوعات را پیگیری می‌کردند و باید اذعان داشت نمایشگاه هیجدهم نقاط مثبت فراوانی نسبت به دیگر سال‌های گذشته داشت و تلاش کرده بود، هیچ غرفه‌ای در بن‌بست بازدید قرار نگیرد، از طرفی نیز با حمایت از مراجعه‌کنندگان و اهدای بن خرید مطبوعات، در سال جهاد اقتصادی به نوعی حامی ارباب رسانه و علاقمندان نیز بود که در خور تقدیر است، همچنین پخش اذان و اعلام نماز جماعت از اقدامات ارزنده دست‌اندرکاران نمایشگاه بود.

آنچه گذشت نگاه حوزه نیوز بود، اما اینک اظهارات برخی از بازدیدکنندگان از نمایشگاه هیجدهم مطبوعات را مرور می‌کنیم.

دکتر حسین معصومی، استاد دانشگاه صنعتی شریف در گفت وگو با خبرنگار حوزه نیوز اظهارداشت: وضعیت نمایشگاه نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده و غرفه دارها وضعیت نسبی بهتری داشتند.

وی گفت: مطبوعات تاثیر بسزایی در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب دارند، و به آسانی می‌توانند به معرفی آثار سوء و مخرب بد حجابی و بی حجابی بپردازند.

* برخی مطبوعات ضد فرهنگ و اخلاق عمل می‌کنند

این استاد دانشگاه افزود: برخی روزنامه‌ها به جای اینکه به فرهنگ حجاب و عفاف توجه کنند، با تبلیغات مسموم خود خط دهی می‌کنند و جامعه را به سمت بی بند و باری و بی عفتی می‌کشانند، مسئولین فرهنگی کشور باید توجه جدی تری در این زمینه داشته باشند و با دقت رسانه‌ها را رصد کنند.

دکتر معصومی می‌افزاید؛ برخی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌هایی که حتی منتسب به دولت هستند برای مردم خط و نشان می‌کشند که باید گفت؛ این گونه مطبوعات نه تنها فرهنگی و سیاسی نیستند، بلکه ضد فرهنگ و سیاست می‌باشند و اخلاق اسلامی و حرفه‌ای را رعایت نمی‌کنند.

وی اضافه کرد: اطلاع رسانی در کشور دست‌خوش سلیقه‌های سیاسی و جناحی شده و هر کسی خط و جناح خود را پی می‌گیرد و بدون در نظر گرفتن نقاط قوت دیگران، فقط ضعف‌ها را بزرگ‌نمایی می‌کند، در صورتی که وقتی شعار «دانستن حق مردم است» را سر می‌دهیم، باید ضعف و قوت‌ها را باهم دید و سپس تحلیل کرد.

خانم نورمحمدی، کتابدار کتابخانه نیز در گفت وگویی کوتاه با خبرنگار حوزه گفت: وضعیت حجاب و عفاف این دوره از نمایشگاه مطبوعات نسبت به نمایشگاه‌های دیگر بهتر بود، البته دلیل این مسئله را می‌توان تخصصی بودن این نمایشگاه عنوان کرد و اینکه افراد عامی کمتر در نمایشگاه حضور داشتندو اکثراً اهالی رسانه و فرهنگ بودند و این مسئله نمایانگر آن است که اگر رسانه‌ها بخواهند در تحقق حجاب اسلامی بسیار مؤثرند.

* از قدرت رسانه در ترویج حجاب باید استفاده کرد

وی می‌افزاید؛ مطبوعات با گرایش‌‌های مختلف در دل جامعه و مرعا و منظر مردم قرار دارند و افراد جامعه با هر شغل و رشته‌ای با مطبوعات و رسانه‌ها درگیر هستند و ارتباط دارند و به بهانه‌های مختلف تیترهای مطبوعات را می‌خوانند، لذا باید از قدرت رسانه‌ها برای ترویج موازین اسلامی و معرفی مکتب اهل بیت‌(ع) نهایت استفاده را ببریم.

امید غسالی، کارمند ایران خودرو دیزل، نیز در حاشیه بازدید از نمایشگاه مطبوعات به خبرنگار حوزه نیوز گفت: وضعیت حجاب و عفاف به دلیل فرهنگ سازی‌هایی که به تازگی آغاز شده اوضاع و احوال بهتری پیدا کرده است، البته باید تاکید کرد، برخورد پلیسی با مسائل فرهنگی هرگز جواب نمی دهد و باید فرهنگ سازی کرد.

وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر، در جامعه ای که دارای چنین مردم فهیم و در صحنه ای است با برخورد ملایم و خوش‌رفتاری محقق خواهد شد.

غسالی گفت: به نظر من اگر هر کدام از حاضرین در نمایشگاه که احساس مسئولیت می‌کنند، برخوردی برادرانه و پدرانه با دخترانی که وضعیت حجاب مناسبی ندارند را داشته باشند، شاهد وضعیتی به مراتب بهتر از این، در نمایشگاه و حتی جامعه خواهیم بود.

* انتقاد از برخی مطبوعات

متاسفانه برخی مطبوعات، مشوق بدحجابی هستند و با انتشار تصاویر زننده از برخی هنرمندان جوانان و نوجوانان را به این رویه دعوت می‌کنند که این کار کاملا ضد فرهنگی است و مسئولین نظارتی باید جلوی آن را بگیرند.

خانم فرهادی، دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه به خبرنگار حوزه نیوز گفت: درباره وضعیت حجاب و عفاف در نمایشگاه، باید بگویم مردمی که برای بازدید آمده بودند، وضعیت بهتری نسبت به برخی غرفه داران داشتند و متاسفانه مسئولین نمایشگاه نیز نظارت چندانی بر این مسئله نداشتند و تذکر نمی دادند.

* متصدیان فرهنگی کار ضد فرهنگی نکنند

وی گفت: متاسفانه غرفه‌هایی که محصولات فرهنگی را عرضه می‌کردند خود، مروج ضد فرهنگ بودند و این مسئله مردم را آزار می‌داد.

وقتی متصدی فرهنگ به کاری غیر فرهنگی دست می‌زند و آن را در جامعه رواج می‌دهد، تاثیرات مخرب‌تری برای جامعه در پی خواهد داشت.

البته این مسئله را می‌توان به عدم توجیه غرفه داران در نمایشگاه دانست، و به عبارتی اگر قبل از شروع نمایشگاه، غرفه داران را توجیح کنند که چه مسئولیت سنگین فرهنگی بر عهده دارند، هرگز به این نحو در نمایشگاه حاضر نمی شدند.

خانم فرهادی یادآور شد: مطبوعات و رسانه‌ها وظیفه خطیری در زمینه فرهنگ سازی بر عهده دارند، به ویژه بانوان دست‌اندرکار فرهنگی، می‌توانند الگوی خوبی برای جامعه زنان باشند، به عنوان مثال بازیگران و خبرنگاران زن که در رسانه‌ها بروز ظهور بیشتری دارند، می‌توانند با حجاب اسلامی جلوی تریبون و دوربین ظاهر شوند تا تاثیر بهتری در زمینه فرهنگ سازی حجاب در جامعه داشته باشند.

* برخی غرفه دارها گویا به مجلس عروسی آمده بودند

حسام افتخاری که افتخار کسوت معلمی را دارد در گفت‌وگو با حوزه‌نیوز اظهار داشت: متاسفانه زمانی که از کنار یکی از غرفه‌ها عبور می‌کردیم، با تعجب متوجه شدیم، این غرفه دار اصلا پوشش مناسبی ندارد و با بدترین وضع ممکن در غرفه حاضر شده و بنده به خانمم گفتم، آیا این غرفه دار به مجلس عروسی رفته یا اینکه به نمایشگاه آمده است؟!

وی افزود: انتظار مردم از مراکزی که اسم و عنوان نهادهای مذهبی و اخلاقی را یدک می‌کشند در زمینه حفظ موازین اسلامی بیشتر از این حرف‌ها است و مسئولین و متصدیان امر باید توجه لازم را به این بی موالاتی‌ها در نمایشگاه‌ها داشته باشند، چون اثرات مخربی دارد که به هیچ وجه جبران نمی شود.

*مسئولان فرهنگی دغدغه حجاب ندارند

این دبیر آموزش و پرورش گفت: برای فرهنگ سازی حجاب در جامعه فقط باید از جریان‌سازی استفاده کرد، اگر همه مطبوعات، رسانه‌ها ، رادیو و تلویزیون و سینما در این زمینه بسیج شوند، بالاخره این مسئله در جامعه فرهنگ سازی خواهد شد، چطور در زمینه تبلیغ پفک و چیپس این همه تبلیغات در صدا و سیما صورت می‌گیرد، ولی در زمینه حجاب تبلیغات کوتاه و پر معنا به جامعه ارائه نمی شود؟ در پایان نیز باید تصریح کنم به نظر بنده درد مسئولین ما اصلا حجاب نیست!

گزارش: سیدرضا حسینی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha