به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محامی، در نشست گروهی از مدیران مدارس علمیه لبنان، با اشاره به فعالیتهای جامعةالمصطفی، گفت: 160 رشته در مقاطع مختلف در این دانشگاه حوزوی راهاندازی شده است، همچنین تقسیم مدارس وابسته نیز بر اساس رشتههای موجود میباشد.
وی در ادامه به برخی از فعالیتهای مجتمع آموزش عالی فقه اشارهای کرد و افزود: 600 طلبه از 36 ملیت در سطوح مختلف در این مجتمع مشغول به تحصیل هستند.
رییس مجتمع آموزش عالی فقه ادامه داد: مدرسه تخصصی فقه، یکی از مدارس چهارگانه این مجتمع به شمار میرود که دروسی مانند فقه، اصول، ادبیات عرب، منطق و تاریخ در آن تدریس میشود.
وی با اشاره به رشته فقه و اصول، خاطرنشان کرد: فقه و اصول، یکی از رشتههای عالی این مرکز میباشد که در مدرسهای با همین نام تدریس میشود، همچنین سطح چهار و پنج فقه و اصول نیز برای طلابی در نظر گرفته شده است که به سبک سنتی حوزه تحصیل میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین محامی، رشتة فقه و معارف اسلامی را مورد توجه قرار داد و گفت: رشته فقه و معارف اسلامی، یکی دیگر از رشتههای مجتمع به شمار میرود که دروس رایج فقه و اصول در آن تدریس میشود و در کنار آن به یکی از گرایشهای معارف اسلامی مانند روش تحقیق، تفسیر موضوعی، کلام قدیم و جدید پرداخته میشود.
وی، با اشاره به اینکه در دوره دکتری فقه و معارف اسلامی نیز سطح چهار فقه و اصول در چهار گرایش به روش سنتی تدریس میشود، خاطرنشان کرد: فقه تخصصی در حوزههای درون فقهی مانند فقه قضایی، فقه اقتصادی، فقه عبادی، فقه خانواده برگزار میگردد؛ در این رشته، فقه و اصول، متون فقهی قدیمی مرتبط با موضوع فقهی و دروس علوم جدید مرتبط با آن موضوع تدریس میشود.
رییس مجتمع آموزش عالی فقه، با بیان این که 200 استاد در قالب 20 گروه علمی در این مجتمع حضور دارند، ادامه داد: برای هر رشته و تخصص، گروه علمی وجود دارد تا به افزایش سطح علمی طلاب کمک شود.
حجتالاسلام والمسلمین محامی با اشاره به پایاننامههای طلاب گفت: تاکنون، یکهزار و 500 پایاننامه در این مجتمع دفاع شده است؛ البته طلابی که سطوح یک و دو مجتمع را به اتمام میرسانند نیز موظف به نگارش پایاننامه هستند.
وی، به تشریح کارهای معاونت پژوهش مجتمع پرداخت و یادآور شد: برگزاری کلاسهای کاربردی مختلف، برگزاری نشست و همایشهای علمی، واحد پرسش به شبهات دینی، تشکیل دوازده انجمنهای علمی و پژوهشی طلاب، انتشار سه نشریه علمی و عمومی از کارهای این معاونت به شمار میرود.
رییس مجتمع آموزش عالی فقه، معاونت فرهنگی-تربیتی مجتمع را مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: این معاونت، برگزاری کلاسهای اخلاقی، آموزشهای کاربردی، رسیدگی به خوابگاههای طلاب، اعزام مبلغان، برگزاری مسابقات و کلاسهای قرآنی و رسیدگی به امور تربیتبدنی طلاب را در دستور کار خود قرار داده است.