پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

رشد اقتصادی که همراه با بی عدالتی و بدون در نظر گرفتن رفاه عمومی باشد، مطلوب اسلام نیست.

به گزارش مرکز خبر حوزه ، حجت الاسلام سيد مهدي معلمي، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در همایش ملی «علامه طباطبايي، فيلسوف علوم انساني اسلامي» که در سالن همايش هاي پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامي قم برگزار شد، به ارائه مقاله علمی خود با عنوان ‌«بررسي امكان تغيير مدل رشد سولو با پيش فرض‌هاي اسلامي» پرداخت و گفت: رشد اقتصادي هدف مقدمي براي رفاه عمومي است؛ از اين رو اگر رشد اقتصادي همراه با ظلم و بي عدالتي باشد و به رفاه عمومی منجر نشود مطلوب اسلام نيست.

وی همچنین با تاکید بر این که اساساً معنويت و عدالت از جمله شاخصه‌هاي مهم رشد اقتصادي در آموزه‌هاي اسلامی به شمار می رود، ابراز داشت:  سولو در مدل خود از يك تابعه توليد دامنه‌دار و مداوم استفاده مي كند و در نظریه رشد خود، توليد را به استفاده از سرمايه و نيروي كار ربط داده كه البته اين دو متغير مي توانند جانشين همديگر شوند.

معلمی در ادامه با اشاره به اين‌كه سولو يكي از اقتصادانان مكتب نئوكلاسيك غرب است، گفت: وي اعتقاد به نظام كاركردگرايانه دارد و به عنوان يك يهودي داراي شخصيتي مادي گرا و اومانيستي است.

وي همچنین در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بررسي اجمالي مدل رشد سولو، بیان داشت:هنر سولو در واقع اين بوده كه اثبات كرده بر مبنای قانون بازدهي نزولي در اقتصاد، تزريق بيشتر سرمايه منجر به افزايش توليد می گردد.

معلمی اضافه کرد: از نگاه این اقتصاددان غربی، بهره‌وري نيروي كار باعث افزايش بازدهي سرمايه اقتصادي و تضمین رفاه عمومي مي شود.

وی در خاتمه با اشاره به مهم‌ترين نظريات مدل رشد در اقتصاد متعارف دنیا، تاکید کرد: برنامه ريزي در كشور ما به خصوص در عرصه اقتصادي بايد بر اساس مدل والگوي ايراني – اسلامي پيشرفت باشد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha