به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله علوی بروجردی، امروز در کنگره ملی غدیر و بیداری اسلامی در قم، اظهارداشت: اگر به درستی به مسئله غدیر بنگیریم در می یابیم که غدیر، تنها یک واقعه تاریخی نیست، بلکه یک راه و مکتب نورانی است.
وی افزود: پیامبر اکرم(ص) نظام عبادی با حاکمیت تعبد و توحید را جایگزین نظام فاسد غیر توحیدی کردند؛ در واقع قیام پیامبر(ص) قیام فضیلت علیه بی فضیلتی و تاریکی بود و غدیر به دنبال تداوم این حرکت نورانی به وجود آمد.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به این که پیامبر(ص) با نشان دادن مسیر صحیح، انقلابی عظیم در جهان راهاندازی کردند، اظهارداشت: بیداری اسلامی ایشان موجب شد تا عرب های بادیه نشین بی نام و نشان دو امپراتوری بزرگ را به زانو درآورند؛ پس تداوم جریان بیداری اسلامی در نهایت به جهانی شدن مکتب اسلام می انجامد و حکومت ستمگران را در معرض نابودی قرار می دهد.
وی با اشاره به این که اگر غدیر نباشد، ارزش های اسلامی در هم می شکند، بسیاری از حکومت ها در قالب اسلامی بوجود آمدند، ولی هدفی جز معیارهای جاهلی نداشتند؛ زیرا قرائت بی فهم قرآن و حج بدون در نظر گرفتن فلسفه آن و زندگی بدون ولایت بر روابط آنها مسلط شده است و در واقع آنان هنوز در شکل جاهلی خود به زندگی میپردازند.
آیت الله علوی بروجردی ادامه داد: وقتی در ممالک اسلامی، روح اسلام ناب از بین رفت، عدالت جای خود را به بی عدالتی داد و حق، جای ناحق نشست و انحراف در مسیر زندگی و حیات سیاسی غالب مسلمان ایجاد شد.
وی اضافه کرد: بسیاری از علمای وهابی راه پیشینیان خود را گرفتند که احادیث و روایات و فتاوایی را بر استمرار حیات ظالمان و حکومت های ناحق جعل و بیان کردند از آن جمله می توان به فتاوای برخی علمای وهابی که به حمایت از ستمگرانی همچون «مبارک» پرداختند و او را ولی امر مردم معرفی کردند.
استاد سطوح عالی حوزه با اشاره به اقدامات ضد غدیری در تاریخ، خاطرنشان کرد: ممانعت از نشر کتب احادیث و روایات نبوی اولین اقدام در جهت جلوگیری از نشر معارف اسلام ناب و معرفی چهره واقعی حق بود که تا سال 102 هجری نیز ادامه داشت؛ یکی دیگر از اقداماتی که علیه غدیر انجام شد، القای این تفکر غلط بود که غدیر به امر پیامبر(ص) انجام شد، ولی اراده خدا بر غیر از آن استوار بود و در نهایت اراده خدا حاکم گشت که تفکری انحرافی در جهت تخریب مقام امام (ره) است که حتی به مبنای کلامی آنان نیز مبدل گشت.
وی افزود: آنان در ادامه فتاوای جاهلانه و غیر الهی خود مقام خلافت را از مقام نبوت بالاتر دانستند و این مساله در حد اعتقاد یک یا دو نفر از فقهای آنان نبود، بلکه مبنای کلامی آنان را شکل داد تا از این طریق به توجیه اقدامات ننگین ظالمان وغاصبان غدیر بپردازند؛ یکی دیگر از اقدامات آنان، از قیمت انداختن ظاهری مقام امامت و ولایت با تبلیغات بسیار زیاد بود که از جمله راهکارهای آنان در این مسیر ممنوعیت ذکر فضایل امام(ع)، انتساب آیات مربوط به امام به پای افراد مورد نظر خود، لعن امیرالمومنین(ع) و... بود.
آیت الله علوی بروجردی، بیداری حقیقی اسلامی را بازگشت به اصل دانست و تصریح کرد: اگر بیداری اسلامی، موجب حکومت مجدد معاویه ها و یزیدها باشد، ارزشی ندارد؛ بیداری اسلامی اصیل آن نوع بیداری است که با نام و فرهنگ غدیر شکل بگیرد؛ امروز فضایل علوی در جهان اسلام حاکم نیست؛ زیرا اگر جهان اسلام با تفکر علوی رشد می کرد، یک میلیارد و نیم مسلمان توسط چند میلیون صهیونیست تهدید نمی شد و سران کشورهای اسلامی در مقابل او به زانو در نمی آمدند.
وی در پایان بر لزوم توسعه و ترویج فرهنگ علوی و انتقال آن به کشورها و ملت های آزاده جهان با استفاده از ابزار روز تاکید کرد.