پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 259151
۲۶ آبان ۱۳۹۰ - ۰۴:۴۸

نشست تخصصی کاربرد ادبیات عربی در علوم اسلامی، امروز در مدرسه عالی امام خمینی(ره) در قم برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، در این نشست، حجج‌السلام بابک عشایری و عسگر عظیمی از اساتید جامعه المصطفی(ص) العالمیه به ذکر مباحثی پیرامون اهمیت ادبیات عرب در دایره فهم معارف اسلامی پرداختند.

حجت الاسلام عشایری در ابتدای این نشست با ذکر تأکید بر این که طلاب باید با ادبیات مانوس باشند، اظهارداشت: ادبیات جایگاه مهمی در علوم اسلامی دارد و در این راستا شواهد تاریخی بسیاری از قول بزرگان حوزه و دین در این خصوص بیان شده است.

وی افزود: شهید ثانی فهم قواعد ادبی را برای فهم بهتر متون فقهی و اصولی و سایر علوم اسلامی مهم می دانست، ولی برخی دیگر از علما، تاکید بیشتری بر لزوم توجه به حوزه ادبیات داشتند و تسلط بر ادبیات را ضروری می دانستند تا جایی که آیت الله العظمی بروجردی(ره) به شاگردانشان می فرمودند «هر کسی اشعار الفیه را حفظ کند، مبلغ کلانی به اندازه خرید یک منزل به او هدیه می دهم». زیرا دانستن ادبیات زمینه تسلط طلاب بر علوم را ایجاد می کند.

حجت الاسلام عشایری در بیان تاثیرگذاری علوم ادبی در استنباط ها، عنوان کرد: با مراجعه به علوم مختلف دینی موارد بسیاری را می توان مشاهده کرد که قواعد ادبی مقدمات استدلال را تشکیل می دهد.

وی، یکی دیگر از کاربردهای ادبیات در علوم اسلامی را توضیح ساده مطالب علمی ذکر کرد و گفت: توضیح مقاصد  در علوم دیگر به نحو اختصار و... در بسیاری از متون علمی از کاربردهای مهم ادبیات در فهم و روانی مطالب است.

این استاد حوزه، ایجاد بسیاری از شبهات در متون را نتیجه ضعف ادبی در برخی متون ذکر کرد و اظهارداشت: در بسیاری از مواقع، تسلط بر ادبیات می تواند به بسیاری از شبهات در حوزه های مختلف از جمله نسخ و متون دینی و علمی پاسخ دهد.

در ادامه این نشست حجت الاسلام عظیمی با ذکر این مطلب که شهید ثانی ادبیات را جزیی از علوم دینی می دانست، گفت: شهید ثانی علوم شرعی را به دو قسمت علوم شرعی اصلی و علوم شرعی فرعی تقسیم بندی کرده بود که ادبیات را در شاخه دوم و مقدمه علوم اصلی معرفی می کرد.

عضو گروه ادبیات عرب جامعةالمصطفی، ادبیات عرب را ابزاری در خدمت دین عنوان  کرد و افزود: ادبیات عرب از آن جهت که از مهم ترین منابع استنباط و استخراج معارف اسلامی یعنی قرآن و سنت است و زبان علم اسلامی می‌شود، حائز اهمیت است.

وی افزود: میراث علمی هر رشته علمی که از گذشتگان به ما رسیده به زبان عربی است و برای بهره مند شدن از این میراث گران قدر علمی باید بر علوم ادبی تسلط داشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha