پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حضرت آیت‌الله مظاهری تصریح کردند: تشیّع، شجره طیّبه قرآن کريم است و شیعيان و به خصوص جوانان شيعه، باید از میوه هاي این شجره طيّبه استفاده کنند.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، معظم له طی سخنانی در درس اخلاق خویش با اشاره به مطلب فوق گفتند: من از همه، مخصوصاً جوان‌ها، تقاضا دارم که پيرامون موضوع ارزندۀ ولایت، به تحقيق و مطالعه بپردازند و در اين باره صحبت، مباحثه و سؤال و جواب داشته باشند و چنانچه شبهه ای برای آنان پديد آمد يا شبهه ای در جایی دیدند، نگذارند آن شبهه در ذهنشان بماند و در اين رابطه بی تفاوت نباشند .

ایشان همچنین ضمن گرامیداشت دهه ولایت ابراز داشتند: پيام اخلاقي که مي‌توان از آيات نوراني غدير برداشت کرد اين است که اگر صفت رذیله ‌ای نظير لجاجت يا حسادت بر دل انسان حکم‌فرما شد، مانع رستگاري او خواهد شد؛ اگر لجاجت، حسادت، ریاست‌طلبی، پول‌پرستی و يا هر صفت رذیله­‌ای گل کند و طوفاني شود، انسان را نابود می ‌کند و با اينکه حقّانيّت اهل‌بيت«سلام‌الله‌عليهم» و ولايت آنان را به خوبي درک مي‌کند، لجاجت مي‌ورزد و منکر حق و حقيقت مي‌شود.

حضرت آیت‌الله مظاهری در ادامه با اشاره به احتجاج اهل بيت«عليهم‌السّلام» به غدير خم بیان داشتند: امیرالمؤمنین علی«سلام‌الله‌عليه»، بعد از سقیفۀ بنی ساعده بارها و بارها استشهاد و احتجاج مي‌کردند که ای مردم! چرا غدیرخم فراموش شد؟ ای مردم! من از طرف خداوند به واسطۀ پیغمبر، منصوب به ولایت شدم، حال چرا امر پروردگار را زیر پا گذاشتید؟ شاید بیش از صد مورد در موارد حسّاس، مثل آن شوراي شش نفره يا با طلحه و زبیر در جنگ جمل و يا در جنگ صفّین و در جنگ نهروان، به غدیرخم و آيات نازل شده در آن، احتجاج مي‌کردند.

معظم له افزودند: همچنین حضرت امام حسن و حضرت امام حسین «سلام‌الله‌عليهما» و نيز بزرگان شيعه در آن زمان مثل سلمان و ابی­ذر و مالک‌بن‌نویره و مهم‌تر از همه، حضرت زهرا«سلام‌الله‌عليها»، به غدير خم احتجاج می­‌کردند، ولي رسوخ صفات رذيله در دل خواص و بي‌تفاوتي عوام اجازه نداد که احتجاج ايشان اثر کند.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آیه مبارکه «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُونَ» تاکید کردند: اين آيه از هر جهت براي شيعه افتخار بزرگي است. از علماي اهل سنّت نقل شده است که عمر بارها مي‌گفت: اي کاش تمامي دنيا از آنِ من بود تا آن را به فقيري بدهم و در مقابل، اين آيه دربارۀ من نازل مي‌شد. ولي متأسفانه شیعيان نسبت به اين آيه و آيات مشابه، بی تفاوت‌اند و در اين خصوص کار فرهنگي نمي‌کنند؛ دانشگاه‌ها، حوزه‌ها، مدارس آموزش و پرورش و رسانه­ها، مخصوصاً راديو و تلویزیون، باید اين آيه و مفاهيم آن را زنده نگاه دارند.

رییس عالی حوزه علمیه اصفهان همچنین با اشاره به آيات مباهله و تطهير اظهار داشتند: به اتّفاق تمامي مسلمين، اين آيه در مورد پيامبراکرم، اميرمؤمنان، حضرت زهرا و حسنين«صلوات‌الله‌عليهم» نازل شده است. شأن نزول اين آيه از اين قرار است که علماي مسيحي نجران خدمت پيامبراکرم «صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم» آمدند تا در مورد دين خودشان و اسلام با ايشان صحبت کنند تا ـ به خيال خود ـ حقّانيّت خود را در مقابل پيامبر ثابت کنند، امّا قدرت پاسخ به سخنان و استدلالات آن حضرت را نداشتند. با اين حال، از سر ریاست طلبی، لجاجت، عناد و خودخواهی، حاضر نشدند دين اسلام را بپذيرند. در نهايت قرار شد دو طرف مباهله کنند؛ به اين صورت که در بيابان جمع شده و از خدا بخواهند که هرکدام حقّند، باقي بمانند و گروه باطل نابود شود. قرار شد روز بيست و چهارم ذي الحجّه جهت مباهله جمع شوند و در اين هنگام آيۀ مباهله نازل شد.

حضرت آیت‌الله مظاهری ادامه دادند: آیۀ تطهیر یکی از افتخارات بزرگ شیعه است و چندین مرتبه هم نازل شده است. پیغمبر اکرم «صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم» تمايل فراواني به نزول مکرّر آیۀ تطهیر داشتند و از اين جهت، با جمع کردن اهل بيت«سلام‌الله‌عليهم» در زير عباي خود و دعا براي اينکه آنان طاهر و مطهّر باشند، زمینۀ نزول آن را فراهم می کردند.

ایشان ضرورت مطالعه و تحقيق در موضوع امامت را متذکر شده و گفتند: بيش از ده هزار روایت، راجع به موضوع امامت و ولايت اهل بيت«سلام‌الله‌عليهم» و همچنين در موضوع مهدويّت و امامت حضرت مهدی «ارواحنافداه» در کتب و منابع شيعه و سنّي وجود دارد. صرفاً در صحاح ستّه که نزد اهل سنّت، بسيار معتبر است، بیش از سه هزار روایت در اين باره آمده است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha