به گزارش مرکز خبر حوزه، کتابهای «امامعلی، آسمان انسانی»، «امام ربوده شده»، «روح تشریع در اسلام» و «تغییر، ضرورتی حیاتی» عناوین کتابهای رونمایی شده هستند. این کتابها گزیدههایی هستند از سخنرانیهای امام موسی صدر که با موضوعات مشترک گردهم آمدهاند.
برپایه این گزارش به نقل از موسسه امام موصی صدر، کتاب امام علی، آسمان انسانی شامل نه نوشته و سخنرانی از امام موسی صدر دربارهٔ شخصیت و آموزههای امام علی (ع) است. مقدمه این کتاب نوشتاری است از امام موسی صدر که به صورتی مختصر زندگی امام علی (ع) را ذکر کرده است. عناوین گقتارها بدین شرح است: «روز ولایت، روز امام علی» و «غدیر خم و اقتدا به علی» و «شهادت امیرالمومنین» و «ابعاد درونی امام علی و رهبری جنبشی» و علی موحد بود و بس» و «امام علی، میزان راستین».
کتاب «امام ربوده شده، سید موسی صدر» نیز شامل دو بخش عمده است: بخش نخست زندگی مختصر امام صدر است که به صورت سالشمار نگاشته شده و بخش دیگر کتاب خلاصهای است از پرونده ربودن امام صدر که با روابط امام با لیبی آغاز میشود و آخرین بند آن نیز مرگ قذافی است.
کتاب «روح تشریع در اسلام» نیز متن سخنرانی امام موسی صدر در کنفراس آشنایی با اندیشه اسلامی (ملتقی الفکر الاسلامی) در تیزی اوزوی الجزایر در سال ۱۹۷۳ است. این سخنرانی امام موسی صدر مورد استقبال و، همچنین، مناقشات فراوانی از جانب شرکت کنندگان واقع شد. در این کنفرانس علما و دانشمندان بزرگ جهان اسلام حضور داشتند و نقدها و سوالات مفصلی را پس از شنیدن دیدگاههای امام مطرح کردند و امام نیز به آنان پاسخ گفت. در واقع بخش دوم و مفصلتر کتاب متن کامل این پرسش و پاسخ هاست. از جمله کسانی که به بحث با امام صدر پرداختند، میتوان به استاد محمد ابوزهره، استاد تشریع و عضو مجمع پژوهشهای اسلامی مصر، و شیخ محمد خاطر، مفتی مصر، و دکتر احمد شرباصی، استاد دانشکده اصول دین مصر، و دکتر عمر فروخ، عضو فرهنگستان زبان عربی قاهره، و دکتر محمد غزالی، مدیر کل دعوت اسلامی مصر، و دکتر صبحی صالح، استاد حقوق و شریعت اسلامی در دانشگاه لبنانی اشاره کرد.
کتاب دیگری که در این همایش رونمایی شد کتاب «تغییر، ضرورتی حیاتی» است. این کتاب در بردارنده مجموعهای از نوشتهها و گفتههای امام موسی صدر در مناسبتهای مختلف است که به نحوی با موضوع تغییر اجتماعی و سیاسی در پیوند است. کتاب در سه محور تدوین شده است. محور نخست، تغییر به مثابه نیاز دینی شامل گفتارهای «اصالت تغییر» و «مبنای هستی: حق و عدل»، و «اصلاح اوضاع ما» و «جنبشی بودن دین و فرقه گرایی» است. عنوان محور دوم «نیروهای تغییر» در جامعه است. این محور شامل پنج گفتار با عناوین «جامعه برتر» و «سخنی با اهالی فرهنگ» و «لبنان اجتماعی» و «ندای تغییر» و «مسئولیت ساختن تمدن» است. «خطوط اصلی اصلاح مطلوب» عنوان محور سوم کتاب است که در بر دارنده گفتارهای «طرح پیشنهادی» و «نبرد ما با اسراییل نبردی تمدنی است» و «معنای محرومیت» و «بعد دینی مساله فلسطین».
امام موسی صدر در این نوشته به تفاوت انقلاب (ثورة) و تغییر میپردازد و دیدگاه اسلام را در این باره تبیین میکند. او در جایی مینویسد: «اسلام شدت عمل را تنها راه (رسیدن به وضع مطلوب) نمیداند بلکه دیگر راهها و وسایل را نیز معتبر میداند. از همین رو، نمیتوانیم راه اسلام را انقلاب بدانیم بلکه اهداف اسلام، انقلابی است.» امام صدر علت این مساله را چنین بیان میکند: «اسلام نگرش و عقیده (ایدئولوژی) و فرهنگ و نظامی کامل برای زندگی و آموزههای فقهی و اخلاقی عطا کرده است.»