یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران از فعالیت 2 هزار و400 استاد راهنما در مدارس علمیه سطح 2 و 3 سراسر کشور خبر داد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، محمود خالقی ، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در نشست خبری با خبرنگاران که در آستانه هفته پژوهش،‌با تشریح مهمترین برنامه‌های پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران، اظهار داشت: سال گذشته تغییراتی اساسی در ساختار معاونت پژوهش حوزه های علمیه خواهران صورت گرفت که از جمله آن ها، ایجاد دو دفتر به نام های دفتر پژوهش های عمومی و دفتر پشتیبانی های پژوهشی بود.

وی افزود: در واقع سال گذشته عمده کار ما معطوف به شناسایی و ساماندهی فارغ التحصیلان پژوهشگر بود که در همین رابطه تعدادی شناسایی شده و از انتشار آثار برخی نیز حمایت های لازم صورت گرفت.

خالقی همچنین با بیان این که سال آینده بر روی انجام تحقیقات عمیق و مطالعات پژوهشی متمرکز خواهیم شد، گفت: با توجه به این که خلا دفتر مطالعات پژوهشی در این معاونت به شدت احساس می شد، با موافقت مدیر حوزه های علمیه خواهران و پس از تایید شورای عالی حوزه های علمیه قرار است چنین دفتری تشکیل شود تا نیازهای پژوهشی به خوبی رصد گردد.

وی با اشاره به این که شعار پژوهشی امسال، « هر طلبه یک پژوهشگر» انتخاب شده است، ابراز داشت: هدف از این نام گذاری در واقع ترویج فرهنگ پژوهشگری در بین بانوان طلبه سراسر کشور و عمل به مطالبات مقام معظم رهبری از حوزه های علمیه خواهران در عرصه پژوهش است.

معاون پژوهش حوزه های علمیه خواهران در ادامه به تشریح برنامه ها و فعالیت های هفته پژوهش پرداخت و گفت: ملاقات با یکی از مراجع معظم تقلید، نشست با یکی از اعضای شورای عالی حوزه های علمیه، برگزاری نشست با مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران و معاونت ها و بخش های آن، معرفی تازه های نشر در طول هفته ، ارتباط با مسئولان پژوهشی در مراکز استانی و حضور این مسئولان در مدارس علمیه خواهران سراسر کشور از جمله این برنامه ها می باشد.

وی با اشاره به این که در این هفته یک بسته پژوهشی در اختیار مدارس قرار می گیرد، بیان داشت: نواخته شدن زنگ پژوهش در مدارس با قرائت پیام مدیر محترم حوزه های علمیه خواهران، تقدیر از پژوهشگران، مسئولان پژوهشی و نیز کتابداران نمونه در سطح مدارس و سطح استان و ... نیز از دیگر برنامه ها است.

خالقی همچنین با اشاره به این که تاکنون شورای علمی و پژوهشی در 8 استان کشور شامل تهران، اصفهان، مازندران، همدان، گلستان، قزوین، زنجان و کردستان تشکیل شده است، گفت: این شوراها در واقع فعالیت های پژوهشی در سطح استان ها را سیاست گزاری و هدایت می کنند.

وی با بیان این که در حال حاضر تعداد کانون های پژوهشی مدارس، به عدد 36 کانون رسیده است، افزود: تاکنون 107 هسته پژوهشی در سطح مدارس کل کشور تشکیل شده و در آینده‌ای نزدیک 120 هسته دیگر نیز آغاز به کار می کند.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران  اضافه کرد: علاوه بر این ها ، حدود 900 گروه در بحث مسابقه رشد فعال هستند.

وی یادآور شد: امسال مسابقه «رشد» با محوریت بررسی و پاسخ به سوالات و شبهاتی که در مجالس مذهبی ، مدارس  و خانواده ها مطرح می شود، برگزار می گردد.

خالقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر برگزاری کرسی های آزاداندیشی، اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر در تعدادی مدارس زیرساخت های لازم برای برگزاری این کرسی ها فراهم نیست و لذا باید قبل از آن، اقدام به برپایی مناظره ها و نشست های علمی و پژوهشی کنیم که در همین خصوص، مناظرات و نشست هایی با عنوان بررسی شبهات وهابیت در برخی استان ها برگزار شده است.

وی همچنین مشارکت در برگزاری جشنواره علامه حلی و آموزش معاونان و اساتید پژوهش را از دیگر محورهای کاری این معاونت برشمرد و افزود: هم اکنون 4 نرم افزار در معاونت پژوهش حوزه های علمیه خواهران در دست تولید است که ظرف یکی دو ماه آینده یکی از آن ها با عنوان مجموعه دستاوردهای پژوهشی حوزه های خواهران رونمایی خواهد شد.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خواهران اضافه کرد: سال گذشته 24 پایان نامه در سطح 3 و یک رساله علمی در سطح 4 در حوزه های علمیه خواهران دفاع شد.

خالقی با اشاره به این که تاکنون 600 مقاله پژوهشی با موضوع جهاد اقتصادی به دست ما رسیده است، گفت: تهیه طرح نظام جامع پژوهشی ، تدوین نظام آموزش پژوهش محور، تجهیز هر چه بیشتر کتابخانه های مدارس، تدوین و اجرای نظام بینشی از کلان نظام تعلیم و تربیت اسلامی از جمله برنامه های مهم در آینده می باشد.

وی همچنین با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ استفاده از کتابخانه های دیجیتالی در سطح مدارس علمیه خواهران، ابراز داشت: در حال حاضر بالغ بر 2 هزار استاد راهنما و مشاور در مدارس سطح 2 خواهران و حدود 400 استاد راهنما و مشاور در مدارس سطح 3 مشغول به فعالیت هستند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha