به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیتالله مکارم شیرازی، امروز در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم با بیان حدیثی اخلاقی از امام صادق(ع) به برخی از مسایل روز اشاره کرده و گفتند: در گوشه و کنار و در آستانه انتخابات، گاهی اختلافات در طرفداران نظام به گوش میرسد باید علاقهمندان به کشور، نظام و اسلام مراقب باشند.
ایشان با تاکید بر این که امروز روزی نیست که زمزمه اختلاف در زمان انتخابات به گوش برسد، با اشاره به نقشه شوم، آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، افزودند: دشمن نقشه کشیده که کشورهای خاورمیانه را یکی پس از دیگری بشکند، ابتدا سراغ سوریه رفته اند که اگر موفق شوند، سپس سراغ مقاومت لبنان و بعد حکومت اسلامی شکل گرفته در عراق، بروند و پس از آن سراغ ما بیایند.
این مرجع تقلید با بیان این که نمیگوییم سوریه مشکلات ندارد، باید مشکلات این کشور برطرف شود و مردم طعم دموکراسی را بچشند، یادآور شد: آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای غربی مثلث شومی را تشکیل داده اند.
* ترکیه آتشبیار معرکه نباشد
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در ادامه با هشدار به دولتمردان ترکیه، خاطرنشان کردند: در این وسط دولتمردان ترکیه آتش بیار معرکه شده اند؛ مدتی به میدان مبارزه با رژیم صهیونیستی آمدند و محبوبیتی در کشورهای اسلامی و میان مسلمانان پیدا کردند، اما حالا سراغ آمریکا و صهیونسیتها رفته اند!
ایشان یادآور شدند: رجال ترکیه خودشان را از این توطئه کنار بکشند و کاری نکنند محبوبیت خود را از دست بدهند.
معظم له با توصیه به دلسوزان نظام برای شکر نعمتهای خداوند و پرهیز از اختلافات، گفتند: خداوند آبروی دشمنان را یکی پس دیگری میبرد و شکار هواپیمای جاسوسی آمریکا یکی از آنها است؛ بنابراین باید دست به دست هم داده و وحدت را حفظ نماییم.
این مرجع تقلید تصریح کردند: من در این زمان حساس با بیان این توصیهها به وظیفه خود عمل کردم و امیدوارم همه در حفظ نظام اسلامی هوشیار باشند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان حدیثی از امام صادق(ع)، گفتند آن حضرت فرموده اند پیامبرانش را به صفات برجسته اخلاقی مجهر کرده که یکی از بهترین سلاح آنان بود.
ایشان افزودند: امام ادامه میدهند اگر کسی صفات اخلاقی را داشته باشد، نعمت بزرگی است و خدا را بر آن شکر کند و اگر کسی هم همه یا بخشی از آنها را نداشته باشد، باید به درگاه خداوند تضرع نماید و توفیق آن را بطلبد.
این مرجع تقلید در ادامه بیان این حدیث شریف به دوازه صفت اخلاقی از قبیل، ورع، قناعت، صبر و استقامت، شکر، حلم، حیاء، سخاوت، شجاعت، غیرت، نیکوکاری، صدق حدیث و اداء امانت اشاره کردند و اظهار داشتند: کسی که به این صفات اخلاقی عمل کند، در واقع در خود همه کتابهای اخلاقی را جمع کرده است.
ایشان در خصوص صفت اخلاقی قناعت، گفتند: انسان باید به اندازه نیاز زندگی دنبال فعالیت باشد، اما حرص در جمعآوری مال حرام حلال نداشته باشد که این ضد اخلاق است.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی تصریح کردند: اگر در یک کشور قناعت باشد، امکان اختلاس سه هزار میلیاردی نمیباشد و در کشوری مانند آمریکا یک درصد مردم آن میتوانند عمده ثروت را در اختیار بگیرند و 99 درصد در فقر باشند.
* شجاعت فوقالعاده امام خمینی(ره)
معظم له در بیان صفت شجاعت، افزودند: نباید در مقابل دشمن تسلیم شد، بلکه باید ایستاد؛ زیرا اگر شجاعت نبود، انقلاب اسلامی هرگز به پیروزی نمیرسید و یکی از صفات بارز حضرت امام (ره) شجاعت فوقالعاد ایشان بود.