به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمود رضا جمشیدی، عصر امروز در نشستی با طلاب مرکز تربیت مدرس قم در سخنانی درباره نقش اساتید در ترویج فرهنگ پژوهش، اظهار داشت: اگر بخواهیم پژوهش را در حوزه احیا کنیم، در ابتدای کار باید برنامهریزان، مجریان و تمامی افرادی که با این عرصه در ارتباط هستند، خود نسبت به مسئله آگاه باشند و این باور در وجود آنها زنده باشد.
وی، شناخت ظرفیتها را از دیگر کارهای ضروری در این عرصه معرفی کرد و گفت: امروز بیش از 100هزار بانوی طلبه دانشآموخته و یا در حال تحصیل در حوزههای علمیه خواهران در سراسر کشور وجود دارد که این تعداد، غیر از طلاب جامعهالزهرا و حوزه علمیه خراسان میباشد؛ این تعداد، ظرفیت بسیار ارزشمندی است که میتوان در عرصه علمی، پژوهشی، تبلیغی، آموزشی، فرهنگی از آن بهرهمند شد.
عضو جامعه مدرسین حوزه درباره تأثیرگذاری این تعداد بانوی طلبه در جامعه، بیان داشت: ما باید به این مسئله اعتقاد پیدا کنیم که اثر گذاری بانوان طلبه نسبت به برادران طلبه کمتر نیست و گواه این مسئله هم خروجیهای حوزههای علمیه خواهران است.
* نقش آفرینی بانوان طلبه در عرصههای تبلیغ، تدریس و ...
وی افزود: اثرگذاری بانوان طلبه به اندازهای است که هر کدام از آنها، زمانی که دروس خود را گذرانده و به مناطق و شهرهای خود بازمیگردند، کانونهای هدایت شده و معارف و آموزههای دینی را منتشر میسازند؛ به گونهای که در عرصههای تدریس، تبلیغ و...، نقشآفرین هستند.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی با تأکید بر این که باید وظیفه خود را در برابر این سرمایه عظیم بدانیم، اظهار کرد: کسی که استعدادهای زیادی دارد، اگر به انجام کارهای کوچک اکتفا کند، کوتاهی کرده است؛ بنابراین، باید کارهایی که انجام میدهیم متناسب با تواناییهایمان باشد.
وی با اشاره به محدودیتهای موجود بر سر راه بانوان در انجام فعالیتهای دینی، اظهار داشت: درست است بر سر راه فعالیتهای دینی و تبلیغی بانوان محدودیتهایی وجود دارد، ولی این مسئله نباید موجب دست روی دست گذاشتن ما و شود؛ در این شرایط باید راه جدیدی را در مسیر انجام وظیفه دینی که بر عهده داریم، پیدا کنیم.
مدیر حوزههای علمیه خواهران با اشاره به درخشش بانوان طلبه در جشنوارههای مختلف در سه سال اخیر، اظهار کرد: دستاوردهایی که بانوان طلبه در سه سال اخیر در جشنوارههای مختلف حوزوی به دست آوردند، مساوی با طلاب برادر و در برخی بخشها از آنها هم بالاتر بوده است.
وی افزود: اینها نشان میدهد که ما باید نسبت به تواناییها و اثرگذاری بانوان طلبه در جامعه توجه بیشتری داشته باشیم و برنامههای کاملتری را در راستای بهرهبردن از این ظرفیتها طراحی و اجرا کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی با اشاره به برگزاری برخی مجالس مذهبی در سطح کشور توسط افرادی بدون سواد حوزوی و حتی سواد خواندن و نوشتن، اظهار داشت:امروز به برکت تربیت بانوان طلبه در حوزه، این مجالس توسط بانوان با سواد و توانمند حوزوی اداره میشود.
* ضرورت توجه به پژوهش در حوزه
وی همچنین با ضروری دانستن توجه به پژوهش در حوزه، گفت: توجه به پژوهش در حوزه باید به اندازهای باشد که افراد، با ورود به حوزه، با فرهنگ پژوهش آشنا شوند و بتوانند خود را با این فرهنگ رشد دهند.
قائممقام حوزههای علمیه با اشاره به فعالیت 300 هسته پژوهشی در مدارس علمیه خواهران سراسر کشور، افزود: این تعداد، نشان دهنده حضور حوزه علمیه خواهران در عرصه پژوهش است، ولی برای استفاده از ظرفیت موجود در این حوزه، نا کافی است.
* شعار «هر طلبه، یک وبلاگ» محقق شود
وی همچنین توجه طلاب به حضور در عرصه دیجیتال را نیز ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در گذشته ما با شعار «هر مدرسه یک وبلاگ» وارد این عرصه شدیم که محقق هم شد، حال باید به گونهای برنامهریزی کنیم که هر طلبه یک وبلاگ داشته باشد و از این پایگاه دائمی برای نشر معارف دینی استفاده کند.