به گزارش مرکز خبر حوزه، محمود خالقی، عصر امروز در نشست مسئولان حوزههای علمیه خواهران با خواهران طلبه مرکز تربیت مدرس قم، در تبیین امتیازات تدریس پژوهشمحور در حوزه، گفت: زمانی که استاد تدریس خود را با کارهای پژوهشی ارائه میکند، طلاب میتوانند روشهای پژوهش را بدون مراجعه به کتابها و منابع خاص، به صورت مستقیم از استاد خود بیاموزند.
وی ادامه داد: در این شرایط، اگر طلبه بخواهد در عرصه تدریس، تبلیغ و... وارد شود، با برنامههای پژوهشی که داشته است، میتواند موفقتر شود. همچنین برای نگارش تحقیق پایانی و پایاننامه، نیاز به استاد مجزایی وجود ندارد.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران، الزام داشتن برای تدریس را از دیگر ویژگیهای تدریس پژوهشمحور برشمرد و گفت: همان گونه که میدانیم، تدریس موفق نیازمند مقدماتی چون پیش مطالعه، مباحثه و... است؛ زمانی که استاد اصول آموزش خود را بر مبنای پژوهش قرار داده باشد، با توجه به استفاده از ابزارهای جدید پژوهشی، میتواند این مقدمات را بهتر فراهم سازد.
وی خاطرنشان کرد: مشارکت طلاب در تدریس، امتیاز دیگر تدریس پژوهشمحور در حوزه میباشد؛ به این معنی که با این روش تدریس، طلبه میتواند وارد بحث شود. در این شرایط حالت سخنرانی در تدریس به پرسش و پاسخ تبدیل شده و خستگی استاد و شاگر از بین میرود.
خالقی، کم شدن حجم کتابها را از دیگر ویژگیهای این روش تدریس برشمرد وگفت: در این روش، به جای این که استاد از روی متون به طلاب درس بدهد، بر اساس سرفصلهای ارائه شده تدریس میکند و این مسئله خود به خود حجم گسترده کتاب را کاهش میدهد.
وی همچنین، تغییر نوع ارزشیابی را ویژگی دیگر تدریس پژوهشمحور معرفی و عنوان داشت: زمانی که این روش در تدریس به وجود آید، ارزشیابی طلاب از امتحان صرف، خارج میشود و میتواند دیگر معیارهای ارزشیابی را اجرا نمود.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران در پایان با اشاره به کمرنگ بودن برنامههای پژوهشی در سیستم آموزشی، اظهار کرد: توجه به پژوهش در حوزه علمیه خواهران خوب است، ولی کافی نیست؛ بنابراین باید در سیستم آموزشی خود، توجه بیشتری به امر پژوهش داشته باشیم.