وی با بیان این که نانوتکنولوژی تغییرات اساسی را در زندگی چند دهه آینده بشر ایجاد خواهد کرد، افزود: فناوری نانوتکنولوژی ضمن اینکه در آینده مناسبات اقتصادی را دستخوش تغییر و تحول خواهد کرد بر صنایع مختلفی چون شیمی، علوم رایانه، کشاورزی، داروسازی، محیط زیست, الکترونیک و فن آوری اطلاعات و غیره نیز اثر گذرا خواهد بود.
رئيس انجمن استعدادهای برتر ايران افزود: كاهش مصرف سوخت هاي فسيلي، ساخت مواد بسيار سبك و محكم، از بين بردن آلاينده هاي صنعتي، شناسائي استعدادهاي ابتلا به بيماري و افزايش طول عمر نمونه هایی از فواید این فناوری می باشد.
زارع با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر این که حوزه های علمیه باید به روز باشند، ابراز داشت: حوزه های علمیه باید برای همه مسایل و نیازهای روز دنیا پاسخ هایی مستدل و قانع کننده ارایه نمایند و قواعد خود را در بسترهای علمی و فرهنگی پیاده کرده و نتایج آن را به دنیا معرفی کنند.
رئیس انجمن نانو تکنولوژی کشور در خصوص تعامل دین با فناوری های نوین، گفت: طلاب به عنوان پرچمداران مباحث اعتقادی و زبان گویای اسلام باید نسبت به تحولات روز دنیا و مباحث علمی مطرح شده شناخت و احاطه کامل داشته باشند تا در زمینه پاسخگویی به شبهات همچون گذشته از تبحر لازم برخوردار باشند؛ البته اين امر با انجام كارهای تحقيقاتی و پژوهشی در حوزه تعامل دين با فناوری محقق می شود.
وی در ادامه وجود نانو را در طبیعت متذکر شده و افزود: وجود نانو در گلبرگ های نیلوفر آبی به وفور دیده می شود که از پرزهای آن در مصارف صنعتی استفاده می شود.
زارع در پایان با تاکید بر انجام پژوهش های علمی طلاب حوزوی در خصوص فناوری های نوین، گفت: مدارس علميه بايد همگام با دانش روز رشد کرده و با فرهنگ سازی در جامعه، نسبت به نهادينه کردن فرهنگ استفاده صحيح از اين تكنولوژی در سطح جامعه اقدام نمایند.