یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

در تحقيق و پژوهش و نقد مباحث علمی بايد انصاف و عدالت رعایت شود و نبايد يك جانبه به نقد پرداخت و در نقد و رد مباحث علمي بايد امانت دار بود.

به گزارش مركز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمين احمد واعظي عصر امروز در مراسم تجليل از پژوهشگران برتر موسسه آموزش عالي حوزوی امام رضا(ع) كه در سالن اجتماعات دانشگاه باقرالعلوم (ع) برگزار شد، اظهارداشت: پژوهش حوزوي به دسته اي از تحقيقات گفته مي شود كه با اتكا به منابع ديني و در راستاي بسط علوم اسلامي، تبيين حقايق ديني و غناي فرهنگ ديني صورت مي گيرد.

وي افزود: اگر فرد حوزوي پژوهشي در عرصه علومي انجام دهد ولي اين پژوهش ربطي به فرهنگ ديني يا منابع ديني و علوم اسلامي نداشته باشد این تحقيق حوزوي نخواهد بود.

رييس دفتر تبليغات اسلامي ادامه داد: پژوهش حوزوي بايد به نوعي مربوط به دين باشد،‌ اگر دانش آموخته حوزوي متكي بر دانش‌هاي حوزوي در عرصه اي از علوم و معارف اسلامي پژوهشي انجام دهد، اين تحقيق حوزوي است.

وي با اشاره به الزامات و رسالت‌هاي پژوهش‌هاي حوزوي بيان داشت: اين رسالت‌ها گاهي عام و گاهي خاص هستند، مراد از رسالت‌هاي عام در عرصه پژوهش‌هاي حوزوي، الزاماتي است كه هويت پژوهش حوزوي با آنها گره خورده و اگر نقصي در آنها باشد اين پژوهش ماهيتا دچار اشكال مي شود.

رييس دفتر تبليغات اسلامي عنوان كرد: مراد از رسالت‌هاي خاص در پژوهش حوزوي ، بايسته‌ها و الزاماتي است كه جغرافياي فكري و تاريخي و فرهنگي و اجتماعي خاص را مي طلبد.

وي ادامه داد: اولين رسالت عامي كه پژوهش‌هاي حوزوي از آن برخوردار هستند، تبيين و عرضه مناسب معارف و تعاليم ديني است.

حجت الاسلام و المسلمين واعظي گفت: يكي از رسالت‌هاي حوزويان تبيين گري است، از آنجايي كه محقق حوزوي با مخاطب واقعي روبرو است، بايد متناسب با نياز او تحقيق و با مخاطب سيال و تحول گرا و تطور گرا حركت كرد.

وي بيان داشت: محقق بايد مخاطب شناس و نياز سنج باشد و متناسب با نيازي كه در گروه هدف قرار دارد حركت كند و بايد از تكرار مكررات پرهيز كرد و به دنبال پيشرفت، نوآوري و حرف جديد بود.

حجت الاسلام والمسلمين واعظي تاكيد كرد: محقق نبايد به دنبال كتاب سازي باشد، تكرار مكررات از آسيب‌هاي جدي تحقيق و پژوهش است و تحقيق واقعي داراي حرف جديد و نوآوري است.

وي تصريح كرد: محققین باید به تعهد ديني و حفظ روحيه مدافع گرايانه نسبت به اصول و مباني و ارزش‌هاي ديني توجه و اهتمام جدي داشته باشند.

رييس دفتر تبليغات اسلامي حوزه با بيان اينكه خنثي بودن با روحيه تحقيق سازگار نيست، اظهارداشت: محقق بايد متعهد و داراي حرف و نظر باشد و نبايد خنثي و بي ريشه وارد مباحث شود، چنين بحث‌هايي كارآيي چنداني ندارد و نمي تواند پاسخ گوي نياز جامعه باشد.

وي ادامه داد: روح ايمان و انگيزه‌هاي ايماني را در تحقيق و كار علمي بايد حفظ كرد و طلبه در اين ساحت رسالت‌هاي هويت ساز فراواني بر عهده دارد و بايد تعهد ديني را در تحقيق جدي بگيرد و حتي با توسل و تعبد تحقيق را شروع كند.

رييس دفتر تبليغات اسلامي حوزه در پايان خاطرنشان كرد: در تحقيق و پژوهش و نقد مباحث علمی بايد انصاف و عدالت رعایت شود و نبايد يك جانبه به نقد پرداخت و در نقد و رد مباحث علمي بايد امانت دار بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha