یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 271526
۸ دی ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۱

حوزه علمیه قم با پرورش بزرگان جهان اسلام، به مرکزی برای رونق دادن علوم اسلامی در سراسر دنیا تبدیل شده است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله مومن در همایش رونمایی از آثار قم پژوهی و تجلیل از قم پژوهان که پیش از ظهر امروز در سالن همایش‌های موسسه فقهی ائمه اطهار‌(ع) قم برگزار شد، با اشاره به سابقه بی نظیر شهر قم اظهارداشت: شهر قم از نظر سابقه و ارزش در اسلام و نزد ائمه اطهار(ع)، جایگاه والایی دارد و آنچه از اهل بیت(ع) درباره این شهر بیان شده هرگز درباره شهرهای دیگر ایران نقل نشده است.

وی افزود: در روایات متعدد، از قم تجلیل شده و آن را حرم اهل بیت(ع) نامیده اند، اصل حرم به جایی گفته می‌شود که هرکسی جواز ورود به آنجا را ندارد، بنابراین هر کسی اجازه ورود به قم و زندگی در این شهر را ندارد و تنها کسانی که در مسیر اهل بیت(ع) قرار دارند می‌توانند در قم زندگی کنند، چون قم حرم اهل بیت(ع) است.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: طبق روایات اهل بیت(ع) شهر قم در اوج و اقتدار علمی جهان قرار گرفت و از اینجا معارف و آموزه‌های ائمه اطهار(ع) به سراسر دنیا منتشر می‌شود.

عضو شورای فقهای نگهبان بیان داشت: شهر قم با پرورش دادن بزرگان جهان اسلام، به مرکزی برای رونق دادن علوم اسلامی در سراسر دنیا تبدیل شده است.

وی با اشاره به سابقه حضور اصحاب خاص ائمه اطهار‌(ع) در شهر قم گفت: بسیاری از اصحاب ائمه از شهرهای مختلف، به قم هجرت کرده و در این شهر ساکن شدند، همچنین حضور اشعریون در این شهر، قم را به مرکزی برای نشر معارف اهل بیت(ع) تبدیل نمود.

آیت الله مومن، با بیان این که اشعریون اقدامات گسترده ای در زمینه ترویج مکتب اهل بیت‌(ع) داشتند، عنوان کرد: علمای اشعری طی سال‌ها تلاش کردند تا روایات غیر معتبر در قم منتشر نشود و بنابراین روایاتی که نا صحیح بود در قم رواج نیافت.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: این تلاش‌ها منجر شد تا امروز مردمی که در شهر قم زندگی می‌کنند با اسلام ارتباط بیشتر و مستحکم تری داشته باشند و در واقع اولین دارالمومنین ایران، شهر قم بوده است و بعد از آن سایر شهرها دارالمومنین نامیده شده اند.

وی بیان داشت: شهر قم برای همیشه تاریخ، دارالمومنین ایران بوده و خواهد بود و بر سایر شهرهای ایران تقدم دارد، حتی در مقایسه با سایر شهرهای مذهبی مانند نجف و کوفه نیز از اولویت بیشتری برخوردار است.

آیت الله مومن گفت: گرچه حوزه علمیه نجف منجر به بقای اسلام در طول سالیان دراز بود و در عالم اسلام بزرگترین حوزه بوده و خدمات بسیاری داشته ولی حوزه نجف به مرور از اوج افتاد و در قم حوزه ای تشکیل شد که پایگاه تربیت علما و فقهای بزرگ در جهان تشیع است.

وی در پایان با ابراز خرسندی از تالیف شناخت نامه قم خاطرنشان کرد: یکی از گام‌های بقای معنویت در قم تالیف این نوع کتاب‌ها و شناخت نامه‌ها است، بنابراین با ابزار مختلف باید قم را به مردمی که در قم زندگی می‌کنند شناساند و پیشنهاد می‌کنم، مجموعه ده جلدی این شناخت نامه در یک جلد خلاصه و در اختیار مردم قم قرار گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha