به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در جمع سفیران جمهوری اسلامی ایران و برخی از مدیران وزارت خارجه کشور، با ذکر این مطلب که هر انقلاب تمدنی، ویژگیهای منحصر به فرد در ساختار و محتوا دارد، اظهارداشت: فراملی، فرامنطقه ای و جهانی بودن یک حرکت انقلابی، آن را به زمینه انقلاب تمدنی نزدیک میسازد و تفاوت آن را با نهضتها و جنبشها مشخص میکند.
وی افزود: ارایه پیام جهان شمول با گستره محتوایی جهانی از دیگر مولفههای اصلی انقلاب تمدنی است که برخی انقلابها در این دایره جای گرفته اند؛ انقلاب اسلامی ایران نیز این مولفه را در بالاترین سطح خود دارا بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: هر انقلاب تمدنی باید از سوژهها، توان و موتور محرکه مردمی لازم برای تغییرات دامنه دار و ژرف برخوردار باشد؛ جالب آن که در انقلاب اسلامی ایران هر سه مولفه انقلاب تمدنی در بالاترین سطح آن وجود دارد و باید با انتقال ارزشهایی که این انقلاب بر محور آن شکل گرفت، دنیا را متحول کنیم.
وی با ذکر این مطلب که انقلاب اسلامی ایران، استمرار قیام کربلا و غدیر بود، ابراز داشت: کسی نباید تصور کند که نقطه آغاز انقلاب اسلامی، واقعه ملی شدن صنعت نفت بوده است؛ زیرا وقتی مبانی گرانسنگی در پس این انقلاب وجود دارد میبایست، زمینههای فکری مهم تری را برای ظهور این حادثه شگرف جستجو کرد.
* نقش سفرا در صدور گفتمان انقلاب اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با اشاره به نقش مهم سفرای جمهوری اسلامی ایران در انتقال و صدور گفتمان انقلاب اسلامی به سراسر جهان، خاطرنشان کرد: دستگاه دیپلماسی کشور باید از ظرفیتهای حوزه و جامعه المصطفی العالمیه(ص) در ترویج گفتمان ناب اسلامی استفاده کند؛ زیرا بخش اعظم درون مایه مذهبی نظام در قم و حوزه علمیه است که باید از آن به بهترین شکل استفاده کرد.
رییس جامعه المصطفی(ص) با اشاره به تدوین نقشه راه در دانشگاه بین المللی علوم اسلامی، اظهارداشت: در این مرکز، مهندسی جامعی برای تدوین نظام آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تربیتی بر مبنای تجربیات گران قیمت سی سال انقلاب اسلامی و صدها ساله حوزههای علمیه صورت گرفته است که دستگاه دیپلماسی کشور میتواند با در نظر گرفتن ظرافتهای خاص تبلیغ در خارج از کشور، از آنها بهره برداری کند.
وی، تبادل تجارب دستگاه وزارت خارجه با علما و مبلغان و دستگاههای حوزوی و تبلیغی را در صدور انقلاب اسلامی به جهان، مهم ارزیابی کرد و گفت: وقتی کسی در این راه گام بر میدارد و هدفی چنین مقدس را در نظر میگیرد نباید از ناملایمات، سختیها و دشواری مسیرها نگران و نا امید شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: زمانی که امام راحل به قصد صدور جهانی پیام توحید و اسلام دست به کار شدند، در سخت ترین تنگاههای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی قرار داشتند؛ به طوری که حتی در برخی محافل خودی هم در غربت بودند؛ ولی با اراده پولادین که ناشی از ایمان و اعتقاد به مسیر و ادای تکلیف بود، به راه پر افتخار خود ادامه دادند و دنیا را متحول کردند.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به خطبه 130 نهج البلاعه که در آن امیرالمومنین(ع)، در بدرقه اباذر در آستانه تبعید، وی را به آرامش و استقامت در مسیر حق دعوت کردند، اظهارداشتند: حضرت امیر(ع) در این چند جمله به همه مردان راه حق پیام میدهد که هیچ گاه از ناملایمات و سختیهای زندگی که متوجه شما میشود، هراسی به خود راه ندهید؛ زیرا مردان حق طلب به دنیا نیازی ندارند ولی غافلان به آخرت او محتاج اند.