آيت الله مقتدايي در حاشيه بازديد از دومين نمايشگاه تخصصي کتاب حوزه در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، با اشاره به اهميت برپایی اين نمايشگاه، اظهارداشت: اين نمايشگاه تخصصي در مقايسه با سال قبل که اولين دوره آن بود، از نظر کمي و کيفي وضعيت بهتري دارد.
وي افزود: افزايش تعداد ناشران و عرضه کتابهاي بيشتر و متنوع تر در زمينههاي مختلف علوم اسلامي که ميتواند تا حد زيادي نيازهاي پژوهشي و علمي طلاب را تامين کند، از نقاط مثبت اين نمايشگاه است؛ در اين نمايشگاه شاهد حضور کتابهاي مفيدي در بحثهاي تفسيري، حديثي و درسي طلاب هستيم که بخش مهمي از نيازهاي حوزويان را از نظر منابع درسي و علمي تامين ميکند.
مدير حوزههاي علميه با اشاره به استقبال مطلوب مردم از دومين نمايشگاه تخصصي کتاب حوزه، عنوان کرد: براساس همين پيشرفت کمي و کيفي استقبال خوبي از نمايشگاه صورت گرفته است.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: برگزاري اين گونه نمايشگاهها ميتواند کمک شاياني به طلاب و اساتيد حوزههاي علميه در انتخاب برترين آثار ارايه شده در موضوعات مختلف کند.
وي با تقدير از تلاشهاي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم در برپايي نمايشگاه کتاب حوزه، ابرازداشت: بايد از نقش اين اداره کل در برگزاري اين نمايشگاه و فراهم آوردن اين فرصت مغتنم فرهنگي و علمي براي حوزويان نام برد و از تلاش کارکنان اين اداره کل تقدير کرد.
آيت الله مقتدايي با اشاره به همزمانی برپایی نمايشگاه با ايام تبليغی ده آخر صفر، تصريح کرد: اگر اين نکته لحاظ ميشد، فرصت بسيار خوبي براي طلاب به وجود ميآمد تا بتوانند براي تهيه کتابهاي مورد نياز خود نهايت استفاده را از اين فضا ببرند؛ زيرا هم اکنون در ايام تبليغي دهه سوم ماه صفر به سر ميبريم و اين مساله موجب شده است تا بسياري از حوزویان از حضور در اين نمايشگاه محروم شوند.
مدير حوزههاي علميه کشور تصريح کرد: با توجه به وضعيت معيشتي طلاب از حيث درآمدهاي مالي و وضعيت تحصيلي ميبايست شرايط بهتري از حيث تخفيف کتاب به وجود آيد تا آنها بتوانند کتابهاي مورد استفاده خود را با شرايط بهتري تهيه کنند که بدون شک منفعت اين فرصتهاي خريد براي طلاب در آينده، خودنمايي خواهد کرد.
وي در ادامه با اشاره به حضور ناشران خارجي در دومين نمايشگاه تخصصي کتاب حوزه، اظهارداشت: بحمدالله با بازديدي که از غرفههاي ناشران خارجي داشتيم، کتابهاي بسيار مفيدي را در حوزههاي علوم مختلف ديني مشاهد کرديم که بسياري از آنها چاپ اول بود؛ باعث خرسندي است که ناشران خارجي با اعتماد به فضاي اين نمايشگاه در ايران براي فروش بهتر محصولات خود در اين نمايشگاه حوزوي شرکت کرده اند.
آيت الله مقتدايي بر لزوم همکاري حوزههاي علميه با نهادهاي فرهنگي کشور تاکيد کرد و گفت: اميدواريم اين همکاري در برگزاري ساير نمايشگاههاي فرهنگي نيز نمود علمي داشته باشد؛ حتي به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و مدير کل ارشاد استان قم پيشنهاد کرديم که يک نمايشگاه دائمي حوزوي در قم ايجاد شود که هم طلاب مرکز و محور حوزه و نشر معارف اصيل اسلامي در ايران و جهان اسلام از برکات آن منتفع شوند و هم مسافريني که به قصد زيارت حضرت فاطمه معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران به قم مشرف ميشوند، از اين نمايشگاه بازديد کنند.