به گزارش مرکز خبر حوزه، معاون فرهنگي - تربيتي جامعةالمصطفي، درنشستی با شرکت کنندگان در پنجمين گردهمايي دانشآموختگان المصطفي در قم، با اشاره به ارائه متون تربيتي در کشورهاي مختلف، اظهار داشت: بخشي از متون تربيتي، در متون حوزوي تأمين شده است، ولي اگر متون جديدي مورد نياز باشد، با فعال شدن شوراي برنامهريزي اخلاق و تربيت در المصطفي، منتشر و در اختيار طلاب قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: در اين شورا، اساتید اخلاق حوزه عضويت خواهند داشت و متون تربيتي را براساس نيازهاي طلاب، از لحظه ورود به حوزه تا پايان تدوين ميکنند.
حجتالاسلام والمسلمين صالح، با اشاره به این که تهیه پرونده تربيتي طلاب، از گذشته در دستور کار اين معاونت قرار داشته است و در آن، شخصيت، ويژگيهاي روحي و خانوادگي و دورههاي تربيتي که طلبه ميگذراند، منعکس شده است، افزود: در کنار اين طرح، طرح شناسنامه تربيتي، که شامل وضعيت اخلاقي و رفتاري طلاب ميباشد، طراحي شده و در حال تکميل است.
وي، به تداخل برنامههاي آموزشي و فرهنگي-تربيتي هم اشاره ای کرد و گفت: تراکم و انبوه برنامههاي آموزشي و پژوهشي، فرصتي براي شرکت طلاب در برنامههاي تربيتي نميگذارد؛ بنابراين، بايد براساس برنامهريزيهايي انجامشده در اين عرصه، اين مشکل را برطرف ساخت.
معاون فرهنگي-تربيتي جامعةالمصطفي با ارائه پيشنهادهايي براي رفع چنين تداخلهايي، با بيان اين که در هر مدرسه بايد شوراي تربيتي با حضور مدير و معاونان تشکيل شود، اظهار داشت: اکنون، هر معاونت در سازمان مرکزي المصطفي به صورت جداگانه براي طلاب برنامهريزي ميکند که به دليل مرتبط نبودن معاونتها با هم، تداخلهايي به وجود ميآيد که در اجراء براي مدارس مشکلاتي به وجود ميآورد.
حجت الاسلام والمسلمین صالح، استفاده از اساتید آموزشي را در امور تربيتي، راهي ديگر براي رفع تداخل برنامههاي آموزشي دانست و اذعان داشت: پيش از اين، در حوزههاي علميه، بيشترين مسئوليت تربيتي برعهد استادان بود، ولي امروزه، به اين رسالت توجه کافي وجود ندارد، چون براي استاد، تنها انتقال علوم در نظر گرفته شده است.
براساس گزارش المصطفی، وی در پایان با اشاره به پيشنهاد يکي از طلاب درباره قرار گرفتن متون اخلاقي و تربيتي در پايگاه اينترنتي المصطفي، گفت: قرار دادن متون تربيتي در سايت، پيشنهاد خوبي است که اميدوارم درآيندهاي نزديک شاهد عملي شدن آن باشيم.