به گزارش مرکز خبر حوزه،حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در دیدار مسئولان و اساتيد بنياد علمي و فرهنگي هاد،گفتند: مسأله اخلاق از مطالبي است كه در اسلام؛ در قرآن مجيد و روايات و احاديث ائمه (ع) بر آن تأكيد فراواني شده است. دين مقدس اسلام و دستورات هلبیت(ع) در اين رشته، خود مكتبي با توسعه و گسترش بسيار است كه هيچ جا چنين مكتبي پيدا نميشود.
ایشان افزودند: در عرصه مباحث اخلاقی هر چه بخواهيم از كلمات و هدايتهاي اهل بيت(ع) استفاده كنيم، فراهم است؛ يعني در هيچ رشتهاي از رشتههاي اخلاقي نيست كه با عمل يا قول و يا با هر دو، مردم را هدايت نكرده باشند.
معظم له، با تأکید بر اینکه در همه اين جهات غني هستيم، ادامه دادند سرمايهها و ذخيرههاي اخلاقي كه از اهل بيت (ع) در اختيار ما قرار دارد بسيار فراوان است.
این مرجع تقلید با اشاره براینکه:در روايات و دستورات، اهل بيت (ع) آنچه را كه براي هدايت مردم در رشتههاي مختلف شئونات اخلاقي لازم است، بيان كردهاند، تأکید کردهاند: بايد معارف تبليغ و به مردم رسانده شود؛ البته خود ما هم میبایست عامل به آن باشيم.
ایشان ادامه دادند: ميتوانيم هم با عمل و هم با لفظ و تبليغ اخلاق كريمه را به دنيا انتقال دهيم، فطرت بشر آن را ميپذيرند و از آن استقبال ميكند.
* خود را به زیور اخلاق آراسته کنیم
معظم له اضافه کردند: مسأله اخلاق به يك رشته و دسته خاصي اختصاص ندارد؛ بنابراین هر كسي كه بخواهد وارد حوزه شود و نوكري آقا امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف را از دل و جان پذيرفته باشد بايد اينطور باشد، و خود را به زیور اخلاق آراسته کند.
حضرت آیت الله صافی با بیان اینکه گاهي اوقات مطالبي از بزرگان نقل ميكنند كه انسان تعجب ميكند اينها در چه اوج عظمت اخلاقي بودند، گفتند: اصحاب ائمه (ع) هم داراي مقامات و فضايل اخلاقي فوق العادهاي بودند و به همين خاطر هم مردم بيشتر نسبت به ائمه(ع) اقبال و توجه پيدا كردند، خود اهل بيت (ع) هم الگوي همه بودند و خود آن بزرگواران دستور ميدادند اینطوری باشيد كه ما را به شما بشناسند و به واسطهي شما تربيت شوند و اگر غير از اين باشد مردم بدبين ميشوند و هم مفاسد بسياري پيش ميآيد.
ایشان باتاکید بر این که مسئوليت روحانیون بسیار سنگین است، افزودند:. هر چه ما قداست مقام و سنگري را كه در آن هستيم نگه داريم، دين و معارف اهلبیت(ع) بيشتر تبليغ ميشود.
معظم له با بیان این که باید شرح زندگی عرفا در راستای خط ولایت باشد، بیان داشتند: زمان پيامبر(ص) هم، افرادي به خيال خود ميخواستند مقدس باشند؛ يعني از دنيا انزوا و گوشهگيري داشته باشند و بگويند كه ما ميخواهيم اينطور باشيم. پيغمبر(ص) هم به آنها و سيرهشان اعتراض فرمودند.
* محتوای برخی کتابها یا قرآن مطابقت ندارد
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی ادامه دادند: باید امثال علامه حلي و شيخ طوسي به مردم معرفي شود كه چه زحماتي براي اسلام و تشيع كشيده اند و همانطور كه ائمه (ع) و اصحاب آنها حركت ميكردند، حركت کنیم. بعضي خطها طوري است كه نميشود كل اسلام را آنطور معرفي كرد، همچنین بعضي كتابهاي با حقيقت تعليمات قرآن مطابقت ندارد.
ایشان اضافه کردند: بايد خطوطي كه ائمه (ع)به دست ما دادهاند و بزرگان دين به آن عمل كردهاند، پياده شود، نمیتوان يك قشر خاص چند نفري را معرفي كرد زیرا خطرناك است.
معظم له خاطرنشان ساختند: عمده همين است كه مسير، باید همان مسیر آيت الله العظمي حاج شيخ عبدالكريم حائري و آيت الله العظمي بروجردي اعلي الله مقامهما و ديگران بزرگان دين خدماتي که امثال صاحب جواهر كه حدود دهها جلد كتاب در ترويج دين نوشته است، توفيق خداست، اين معجزه است كه ايشان توانسته اين كارها را انجام دهد.
این مرجع تقلید تصریح کردند: مرحوم آيت الله نجفي اصفهاني در مقابل بهاييها ايستادند؛ و اگر اينها ميگفتند كه ما ميخواهيم ذكر بگوييم و در خانه بنشينيم و امر به معروف ونهي از منكر نكنيم؛ هرگز كار ترويج دين پيش نميرفت، بايد وارد ميدان شد.