به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، شیخ حسن بغدادی، از حزب الله لبنان طی سخنانی در کمیسیون ارتباطات بین الملل ، خواستار اجتهاد و دعوت به قرائت مجدد در فقه تطبیقی شد و گفت: تدریس فقه جعفری در دانشگاه الازهر و تاکید به احادیث مشترک از اقدامات تاثیرگذار تقریبی است.
شیخ عبدالهادی آونگ، دبیر کل حزب مالزی نیز با تاکید بر لزوم هماهنگی موسسات و نهادهای بین المللی اسلامی ابراز داشت: پس از فروپاشی کمونیسم، بذرهای تفرقه در میان مسلمانان پاشیده شده و امروز نیز در صدد هستند تا بیداری اسلامی را با چالش های داخلی و خارجی مواجه کنند.
دکتر عبدالقادر ادریسی، عضو سازمان آیسیسکو ، دیگر سخنران این کمیسیون، از رسانه ها خواست اتفاقات دنیای اسلام و به خصوص حرکت های تقریبی را بیش از پیش پوشش دهند.
دکتر روح افزا، استاد سابق دانشگاه منچستر نیز راه اندازی شبکه ماهواره ای الوحده را برای خنثی کردن توطئه های دشمنان موثر دانست و افزود: باید برای جلوگیری از انحطاط زن و خانواده در دنیای امروز فکری اساسی کرد.
وی اضافه کرد: متاسفانه ترویج الگوهای غیر اسلامی و غیر پسندیده به شدت افزایش یافته است و لذا علمای اسلام باید فتواهای مشترک برای تحریم کانال های مستهجن و محصولات غربی صادر کنند.
آیت الله واعظ زاده خراسانی دبیرکل سابق جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این نشست گفت: اساس فکر امام و انقلاب اسلامی وحدت جامعه بود و در همین راستا هم امام خدمات فراوانی کردند، برای مثال قبل از انقلاب اسلامی زائران شیعه خانه خدا در مراسم حج نماز جداگانه برگزار می کردند که امام فرمودند برای وحدت جامعه اسلامی باید در مراسم حج شیعه و سنی و فرق دیگر اسلامی در یک صف و در کنار هم نماز بخوانند.
وی افزود: در حال حاضر مقام معظم رهبری نیز در اندیشه وحدت مذاهب اسلامی هستند و ایشان هم پیشنهاد تأسیس همین مجمع تقریب را دادند و برای شکلگیری آن بسیار تلاش کردند.
حجت الاسلام والمسلمين اوحدي ، معاون فرهنگي مجمع تقريب مذاهب اسلامي نیز طی سخنانی در کميسيون فرهنگي با ارائه گزارش اجمالي از فعاليت هاي اين معاونت افزود: عقد تفاهم نامه با مراکز فرهنگي و دانشگاهي، توجه به رسانه غير مکتوب، هنر، انتشارات ، مطبوعات و حضور در فضاي مجازي و ماهوارهاي از جمله فعاليتهاي فرهنگي مجمع در اين مدت بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین سید موسی موسوی، قائم مقام مجمع تقریب به عنوان رییس کميسيون امور ايران نیز بیان داشت: زدودن گرد و غبار تفرقه که دشمنان آن را در بعضي مناطق سني نشين کشور ايجاد ميکنند مهمترين هدف و خواسته مجمع و کميسيون امور ايران است چرا که ايران کعبه آمال جهان اسلام و به عنوان کشوري که الگو و پناهگاه کشورهاي اسلامي است بيشتر مدنظر کشورهاي غربي و اسلام ستيز است.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی تسخیری نیز ایجاد خبرگزاری تقریب را یکی از اقدامات مهم در زمینه گسترش فرهنگ تقریب و انعکاس اخبار درست در این راستا برشمرد.
همچنین حجت الاسلام صدرالدین قپانچی امام جمعه نجف اشرف خواستار حضور غرفه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست بین المللی نجف و همچنین تأسیس دانشگاه مذاهب اسلامی در بغداد و نجف اشرف شد.
سمیر سلیمان از کشور لبنان هم با بیان اینکه بایستی دروس تقریبی را در سرفصلهای درسی دانشگاههای خصوصی در کشورهای مختلف بگنجانیم، گفت: ایجاد دانشگاههای دولتی موانع زیادی دارد، لذا می توانیم با عقد تفاهم نامه با دانشگاههای خصوصی و وارد کردن درسهای تقریبی در آنها نسبت به گسترش فرهنگ تقریب به ویژه در میان نسل جوان اقدام کنیم.
در ادامه این نشست اندیشمندانی از کشورهای اسلامی ایجاد و تأسیس دانشگاه مذاهب اسلامی و مرکز انتشارات مجمع در کشورهای مختلف، استفاده از تجربیات تقریبی دیگر کشورها، سازماندهی شبکه توزیع محصولات مجمع در کشورهای اسلامی و توجه بیش از پیش به امر آموزش، رسانه و هنر را در فعالیتهای فرهنگی خواستار شدند.