پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

استاد دانشگاه تهران با تاکید بر این که نظام سرمایه داری غرب به آخر خط رسیده است، تصریح کرد: امروز نظام جمهوری اسلامی ایران، رهبری اردوگاه سلطه ستیزان دنیا را برعهده گرفته است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، دکتر منوچهر محمدی، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در همایش بررسی ابعاد جنبش وال استریت که در سالن همایش موسسه امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار داشت: پس از فروپاشی شوروی ، نظرات متفاوتی مطرح شد که یکی از آن‌ها ناظر به بحث پایان تاریخ و پیروزی نهایی نظام سرمایه داری از سوی فرانسیس فوکویاما و دیگری نظریه برخورد تمدن‌های ساموئل‌هانتیگتون بود.

وی افزود: بنده سال‌ها پیش از آن که بحث بیداری اسلامی و جنبش وال استریت پیش بیاید، در مقابل نظریه‌هانتیگتون، نظریه برخورد با سلطه را مطرح کردم و در کتاب خود به این نکته مهم اشاره داشتم که انقلاب اسلامی ایران، نظام سلطه را به چالش کشید.

این تحلیلگر مسایل سیاسی همچنین تصریح کرد: در واقع انقلاب اسلامی ایران، ضربه محکمی به نظریه جهان تک قطبی زد و حضرت امام (ره) با روشنگری الهی خویش، پلیدی دولت‌ها و نظام‌های غرب و شرق را به همگان نشان داد.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی در تقابل با قدرت مادی گرایانه غرب، نظام جدیدی مبتنی بر قدرت ملت‌ها و توده‌ها را مطرح کرد و شعار خون بر شمشیر پیروز است را جامه عمل پوشانید.

محمدی همچنین با اشاره به این که با اشاره به گفته یکی از اندیشمندان آمریکایی مبنی بر این که ما وارد دوران نظام بی قطبی شده ایم، ابراز داشت: در نظام جدید دو اردوگاه وجود خواهد داشت که شامل اردوگاه سلطه گران و اردوگاه سلطه ستیزان می‌باشد و انقلاب اسلامی ایران در این میان، رهبری اردوگاه سلطه ستیزان را برعهده دارد.

وی اضافه کرد: در این اردوگاه بعد از جمهوری اسلامی ایران، به ترتیب دیگر شیعیان و مسلمانان جهان، ملت‌های جهان سوم و در نهایت مردم کشورهای پیشرفته غربی قرار دارند.

استاد دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که نظام سرمایه داری غرب به آخر خط رسیده و در نهایت سرانجامی جز فروپاشی نخواهد داشت، گفت: در واقع تنها راه حل مشکل امروز غرب و نجات از منجلابی که دچار آن شده، همین فروپاشی است.

وی با اشاره به این که در حال حاضر در جنبش تسخیر وال استریت از نمادهای مذهبی هم بهره برده می‌شود، افزود: الهیات رهایی بخش هم اکنون به طور جدی در غرب مطرح است؛ به گونه ای که حتی کلیسا را وادار به انجام تحولی در اندیشه‌های خود نموده است.

محمدی، سازش ناپذیری و استفاده از ارتباطات مدرن را از دیگر ویژگی‌های جنبش وال استریت عنوان کرد و بیان داشت: غربی‌ها، رسانه‌های ارتباطی جدید خود اعم از فیس بوک و توئیتر را علیه ما به کار می‌گرفتند، اما این رسانه‌ها امروز بلای جان خود آن‌ها شده است.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی بین المللی با تاکید بر این که نباید نماد جنبش وال استریت را صرفا اقتصادی قلمداد کرد، افزود: واقعیت استثماری نظام سرمایه داری امروز برملا شده و با این حال نباید به هیچ وجه از ابعاد و جهات سیاسی و اجتماعی جنبش وال استریت غافل شد.

وی به امواج بیداری اسلامی در منطقه اشاره کرد و گفت: از جمله موانع فراروی بیداری اسلامی در گذشته مباحث ایدئولوژیکی همچون تقیه و برداشت خاص اهل تسنن از ولی امر بود اما در بیداری اسلامی منطقه به وضوح دیدیم که مردم علنا شعار بر ضد نظام و حاکمان خود می‌دادند.

محمدی خاطرنشان کرد: اخیرا در کنگره ای در قاهره بر این نکته تاکید شد که ما چاره ای جز الگوبرداری از ایران و نظام ولایت فقیه نداریم و در همین راستا، اکنون در جوامع اهل سنت ، زمینه و بستری برای بازسازی نظام فکری و سیاسی فراهم شده است.

وی همچنین یکی از نقاط افتراق مهم انقلاب اسلامی با جنبش وال استریت و بیداری اسلامی را در مساله رهبری دانست و افزود: در حالی که در انقلاب اسلامی ایران، رهبری فرسنگ‌ها جلوتر از مردم بود اما در قضیه بیداری اسلامی و همچنین جنبش وال استریت شاهدیم که رهبران فرسنگ‌ها از مردم عقب هستند.

محمدی در خاتمه با اشاره به این که ایران اسلامی امروز به الگوی ملت‌های دنیا تبدیل شده است، گفت: تعبیر بلند و رسای رهبری مبنی بر این که ما در حال گذر از پیچ بزرگ تاریخ هستیم، به معنای پایان سروری جهان غرب بر دنیا و آغاز قرون جدید مبتنی بر سروری اسلام است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha