به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله رضا استادی، پیش از ظهر امروز در سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه که با حضور اندیشمندان و شخصیتهای برجسته حوزوی در سالن اجتماعات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، اظهار داشت: در طول هزار سال گذشته، کتابهای تدوین شده در حوزه، همیشه افتخار حوزه بوده اند؛ البته آسیب و کمبودی که امروز در حوزههای علمیه در این زمینه وجود دارد، در گذشته وجود نداشت.
وی افزود: در طول هزار سال گذشته، همیشه کتابهای علمی و ماندگاری در حوزه علمیه نوشته شده که هنوز هم از آنها استفاده میشود؛ بنابراین در این که تحقیق و پژوهش برای حوزه علمیه امری مفید است، تردیدی نیست اما امروزه اشکالاتی در همین زمینه ایجاد شده است.
امام جمعه موقت قم تصریح کرد: اگر برخی از کتابهایی که امروزه در حوزههای علمیه نوشته و چاپ میشود، در گذشته نوشته میشد، خیلی زود به حاشیه رفته و فراموش میشد، زیرا سستی در محتوا دارند، اما امروز شاهدیم که کتابهایی با محتوای سست و غیر مطلوب، در تیراژ بالای 2هزار نسخه چاپ میشود و حتی اگر نویسنده آن قدرت مالی هم داشته باشد، آن را تجدید چاپ میکند.
وی با تأکید بر این که امروزه برخی نویسندگان حوزوی کتاب سازی کرده یا کتابهایی با مضامین سست مینویسند، گفت: امروزه برخی از کتابهایی که در حوزه علمیه به نام کتاب دینی نوشته و منتشر میشود، نه در شأن دین و نه در شأن حوزه است.
آیت الله استادی تأکید کرد: اگر میخواهیم کتب حوزوی، تأثیر مثبتی روی مردم داشته باشد، باید با عقل و منطق نوشته شود، نه با خیال و خواب؛ اما متأسفانه امروزه میبینیم که برخی از کتابهای نوشته شده با عقل و منطق سازگار نیست و این آسیبی برای حوزههای علمیه است که در گذشته نبود.
وی گفت: اگر در زمان سابق، کتابی در رد اندیشههای اسلام نوشته میشد، تعدادی از علما جواب آن را میدادند اما امروزه کتابهایی در حوزه منتشر میشود که به گمراهی افراد دامن میزند.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم گفت: مدیران حوزه با مشورت مراجع عظام تقلید، فکری به حال این وضعیت کنند، زیرا مصلحت نیست در حوزه کتابهایی منتشر شود که وقتی فرد مطلعی آنها را مطالعه کند بگوید این کتابها در شأن حوزه نیست یا این که خدای نا کرده گمراه کننده باشد.
وی با بیان این که حوزههای علمیه در زمان سابق باید پاسخ گوی نیاز تعداد کمتری از مردم بودند اما امروزه باید پاسخ گوی میلیونها انسان پرسشگر باشند، اظهار کرد: اگر بناست جواب مردم و نیازهای دینی آنان را بدهیم، باید طرحی بریزیم تا بتوانیم از قلمهای جذاب حوزه نهایت استفاده را بمانیم و در راستای پاسخ گویی به نیازهای دینی مردم آن هم در مسیر صحیح، حرکت کنیم.