پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

معاون پژوهشی حوزه‌های علمیه از ارسال 6هزار و 270 اثر به چهارمین جشنواره علامه حلی و تجلیل از برگزیدگان آثار برتر با سخنرانی آیت الله استادی خبر داد.

به گزارش مرکز خبر حوزه: حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی عماد، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اهداف و برنامه‌های جشنواره علامه حلی، گفت: فرهنگ سازی پژوهش، ایجاد فضای ذهنی مناسب گسترش پژوهشی در میان طلاب جوان، شناسایی استعداد های طلاب، تربیت و رشد نیروهای انسانی و تامین منابع انسانی برای دستگاه‌های پژوهشی،‌حرکت به سمت پژوهش محور کردن آموزش‌های حوزه، از مهم‌ترین اهداف برگزاری این جشنواره می‌باشد.

رییس شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی با بیان این‌که شناسایی آثار،‌مقالات، مجلات طلاب و در نهایت تجلیل و تقدیر از پدید‌آورندگان بهترین آثار از دیگر اهداف جشنواره برشمرد.

معاون پژوهش‌ حوزه‌های علمیه با اشاره به این‌که جشنواره روز به روز در حال رشد است، خاطرنشان کرد: امسال 6270 اثر به دبیرخانه چهارمین جشنواره علامه حلی رسیده است که روز پنج‌شنبه 4 اسفند با حضور آیت‌الله استادی، از صاحبان اثر برتر تجلیل به عمل خواهد آمد.

وی  تصريح كرد: ارسال آثار فراوان به جشنواره علامه حلی و رشد كمی و كيفی آثار ارسالی حاكی از اين امر است كه جشنواره علامه حلی بين طلاب حوزه‌های علميه جايگاه خود را پيدا كرده و باعث گسترش فرهنگ پژوهش در حوزه‌های علميه شده است.

رئيس شورای سياست‌گذاری جشنواره علامه حلی بيان كرد: این آثار از سوی 5374 طلبه در سطوح مختلف به دبيرخانه جشنواره علامه حلی ارسال شده است.

حجت الاسلام والمسلمین عماد بيان كرد: چهارمين جشنواره علامه حلی در استان‌های تهران، اصفهان و خراسان برگزار شده است و آثار طلاب در چندين مرحله مورد ارزيابی و داوری قرار گرفته است.

رئيس شورای سياست‌گذاری جشنواره علامه حلی با اشاره به روند ارزيابی آثار ارسالی افزود: آثار ارسالی در چهار مرحله ارزيابی عمومی، اجمالی، تفصيلی و در كميته‌های علمی ده‌گانه مورد ارزيابی و داوری قرار گرفته است.

معاون پژوهش حوزه‌های علميه با اشاره به تقدير از 60 اثر برتر در روز برگزاری همايش  بيان كرد: چهار مرحله ارزيابی از آثار صورت می‌گيرد كه شامل ارزيابی و كميته‌های علمی ده‌گانه‌ای نيز بر روند داوری‌ها نظارت دارند.

وی اظهار داشت: آثار ارسالی در گروه‌های مختلف شامل كلام، فلسفه و منطق، فقه و حقوق اسلامی، علوم حديث، علوم انسانی مرتبط با حوزه دين، تفسير و علوم قرآنی، تاريخ اسلام و تشيع، اصول فقه، ادبيات و اخلاق و تربيت و اخلاق و تربيت دسته‌بندی شده است.

معاون پژوهشی حوزه‌های علمیه در رابطه با روند کیفی جشنواره علامه حلی در طی سه دوره برگزاری افزود: داوری‌ها و ارزیابی‌ها نشان‌دهنده ارتقای کیفی آثار رسیده به این جشنواره است اما دست‌اندرکاران حوزوی نیز باید نسبت به ارتقای بیشتر کیفی آثار اهتمام جدی داشته باشند.

وی بیان داشت : انتظار ما این است که در دوره‌های آتی رشد بیشتری را در زمینه کیفی‌سازی آثاری که به مراحل نهایی ارزیابی راه‌ می‌یابند شاهد باشیم.

رییس شورای  سیاستگذاری جشنواره علامه حلی، حمایت‌های در نظر گرفته شده برای آثار برگزیده پژوهشی افزود: علاوه بر حمایت‌های معنوی، امتیازهای ویژه‌ای نیز برای آثار در نظر گرفته می‌شود ضمن اینکه برای تعدادی از صاحبان آثار برتر، سفر حج نیز در نظر گرفته شده است.

معاون پژوهشی حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: در زمینه تشویق مادی از آثار برتر، هدایایی نیز در اختیار صاحبان این آثار قرار می‌گیرد ضمن اینکه حمایت‌های علمی نیز شامل حال آنها می‌شود به این ترتیب که پژوهشگران می‌توانند نقاط قوت و ضعف آثار خود را در پایگاه اطلاع‌رسانی این جشنواره مشاهده کنند.

وی با تقدیر از رسانه‌های خبری در زمینه پوشش برنامه‌های فرهنگی و پژوهشی حوزه گفت: مطبوعات مکتوب و غیر مکتوب، یکی از ارکان حمایت و توسعه فرهنگ پژوهش در جامعه هستند.

 در ادامه این نشست همچنین دبیر جشنواره علامه حلی نیز گفت: این جشنواره در چهار سطح طلاب پایه‌های یک تا سوم که با هزار و 72 اثر، پایه‌های چهارم تا ششم با هفتصد و هفتاد و دو اثر، پایه‌های هفتم تا دهم با پانصد و چهار اثر و طلاب درس خارج نیز با سیصد و شصت و هفت اثر در این جشنواره شرکت کرده‌اند.

حجت‌الاسلام گودرزی،  با بیان اینکه از گروه‌های ده گانه علمی بیشترین آثار را گروه علمی اخلاق و تربیت با هشتصد و نود و پنج اثر از برادران و سیصد و شصت و دو اثر از خواهران داشته است، خاطرنشان کرد: گروه علمی علوم انسانی در قسمت بردران با سیصد و هفتاد چهار اثر و در قسمت خواهران با سیصد و شصت و دو اثر و در گروه علمی کلام در قسمت برادران با چهار صد و یازده اثر و در قسمت خواهران با صدو پنجاه و چهار اثر به ترتیب رتبه دوم تا سوم را حائز شده اند.

دبیر جشنواره علامه حلی با بیان اینکه بیشتر مقاله‌های ارسالی به صورت انفرادی تنظیم شده است، اظهار داشت: در قسمت برادران 3 هزار و پانصد و ده اثر به صورت فردی و صد و دوازده اثر به صورت گروهی و در بخش خواهران 2 هزار و چهار صد و نود و نه اثر فردی و صد و پنجاه و پنج اثر گروهی ارسال شده است.

حجت‌الاسلام گودرزی، فراوانی شرکت کنندگان در پایه‌های مختلف را مورد اشاره قرار داد و افزود: دویست و هشتاد و پنج اثر از پایه‌های سوم، دویست و شصد و شش اثر از پایه‌های دوم، دویست و سی و یک اثر از پایه‌های چهارم و صد و شصت و پنج اثر از طلاب درس خارج به جشنواره ارسال شده است.

وی با بیان اینکه جشنواره علامه حلی(ره) در سه استان تهران، خراسان رضوی و اصفهان به صورت دو مرحله‌ای برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: در مرحله نخست این جشنواره از سی نفر از برگزیدگان تجلیل و قدردانی به عمل آمد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha