این استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم, شنبه شب (6 اسفندماه) در دیدار جمعی از اساتید و ممتحنین حوزه، گفتند: هر تحولی که بخواهد در حوزه و روحانیت انجام شود می بایست در دو حوزه حلم و علم صورت گیرد؛ زیرا حلم، تقوا، زهد و اخلاق حسنه، زینت علم است و اگر این ویژگیها وجود نداشته باشند، علم ارزش خود را از دست می دهد.
ایشان با تأکید بر حفظ سنتهای آموزشی حوزه، خاطرنشان کردند: در گذشته، طلاب با شیوه هایی درس می خواندند و اصولی برای تحصیل داشتند که موجب پیشرفت و احاطه آنان به متون و دروس مختلف می شد؛ اما امروز این روش ها و شیوه ها در بین طلاب موجب ضعف علمی می شود.
معظمله با بیان این که در دوران گذشته چهار اصل از سوی طلاب رعایت می شد که موجب پربار شدن درس و بحث آنان می شد, گفت: نخستین اصل، پیش مطالعه دروس توسط طلاب بود که امروز این امر کم رنگ تر از گذشته شده است، همچنین شرکت مستمر طلاب در تمام دورس و مجالس علمی علمای بزرگ، از دیگر رموز موفقیت آنان بود.
ایشان، یکی دیگر از اصول طلبگی را مطالعه دروس روز دانسته و افزودند: مطالعه دروس روز از وظایف اصلی هر طلبه است که باید همه طلاب برای فهم دروس نسبت به آن کوشا باشند؛ علاوه بر این مباحثه از اصولی ترین راه های پیشرفت درسی طلاب است که امروز متاسفانه این امر مثل گذشته رونق ندارد.
حضرت آیت الله علوی گرگانی ادامه دادند: سال ها پیش زمانی که به مسجد اعظم می آمدیم، شکوه و جو سنگین مباحثات طلاب، به قدری بود که هر انسانی را هیجان زده می کرد؛ زیرا طلاب هر کدام در گوشه ای به شکل بسیار جدی به مباحثات علمی از سطوح پایین تا بالا می پرداختند و مطالب را به خوبی در بین خود حلاجی می کردند.
معظم له خاطرنشان کردند: اگر حضور طلاب در دروس و کلاس ها کم، مطالعات ضعیف و کم عمق و در حد شب امتحان باشد، نگرانی بسیاری از آینده خواهیم داشت؛ پس باید راهکارهایی اندیشیده شود که طلاب وادار به مطالعات عیمق تر، شرکت در کلاس های درس و استمرار در مطالعات شده و اصول اولیه طلبگی را در میان آنان فراگیر تر کنیم.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه به بیان خاطراتی از جدیت مقام معظم رهبری در زمان تحصیل در قم پرداختند و افزودند: ایشان همچون بسیاری از بزرگان که امروز جامعه اسلامی به آنان مفتخر است در زمان تحصیل، جدیتی بی نظیر داشتند و امروز نیز بر این نظر هستند که باید این تحول در حوزه های علمیه پدید آید و همچون دیگر مراجع عظام و علمای بزرگ با جدیت خواستار این تحول هستند؛ بنابراین طلاب باید به یاد داشته باشند که کسب علم، بدون تقوا و اخلاق ارزشی ندارد و اگر چنین شود انسان همچون آبی که در هر ظرفی ریخته شود، به همان حجم و شکل در می آید.