یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

همه به خصوص حوزه‌های علميه بايد با استقامت و پايداري از هويت ديني و اسلامي خود دفاع كنند و اجازه ندهند كه اين هويت خدشه‌دار شود.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله صافی گلپايگاني در دیدار جمعی از اساتید و طلاب مدرسه خاتم الاوصیاء(علیه السلام) قم با اشاره به اهداف تأسيس حوزه‌ها ، افزودند: از عصر حضرت رسول اكرم (ص) كه حلقه‌هاي درس در مسجد مدينه برپا مي‌شد و تحت نظر و تدريس امام حسن مجتبي و حضرت سيد الشهدا عليهما السلام بود، مقصد همين بود كه اسلام بيشتر تبليغ شود، و اشخاصي تربيت شوند تا بتوانند دعوت دين مقدس اسلام را به همه دنيا برسانند.

 معظم له ادامه دادند: تربیت اساتيد متبحر در رشته‌هاي مختلف که بتوانند معارف اسلام را در همه دنيا تبليغ نمايند، یکی دیگر از اهداف تاسیس حوزه‌های علمیه می‌باشد؛ به طور مثال در زمان حضرت امام صادق عليه السلام آن حضرت در رشته‌هاي مختلف كساني را تربيت كرده بودند كه در هر جا و در هر رشته‌ مخصوص حضور پيدا مي‌كردند و ديگران در مقابل آن‌ها نمي‌توانستند عرض اندام كنند.

این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: اكنون در زمان ما وضعيتي پيش آمده است كه تبليغ اسلام و سيره اهل بيت(ع) بسيار آسان شده است؛ يعني آن‌طور كه مثلاً 500 سال پيش از اين براي پيداكردن استاد و روايت و حديث، علماء و طلاب مسافرت‌هاي زياد و طولاني مي‌كردند، الان اين چنين نيست.

*طلاب برای مقابله با فرق کاذب آماده باشند

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با تاکید بر این که بايد اين موقعيت را غنيمت شمرد و از آن استفاده كرد، یادآور شدند: الآن در دنيا هر كسي كه يك فكر منحصر به فرد داشته باشد، مي‌تواند آن را به راحتي تبليغ ‌كند. به همين خاطر بايد طلاب با فِرَق و دعوت‌هاي جديد و كاذب آن‌ها آشنایی داشته باشند و خود را براي مقابله با آن‌ها آماده كنند.

ایشان با اشاره به ضرورت آشنایی طلاب با سيره و تاريخ اسلام، تاکید کردند: بايد طلاب به كتب سيره و تاريخي كه نوشته شده است اطلاع كامل داشته باشند؛ البته برخي از اين كتاب‌ها داراي اشتباه هم است كه می‌بایست همه مطالب را بررسي و مورد مطالعه قرار داد.

 معظم له با بیان این که برخي از كتب سيره، مشتمل بر نكات خيلي جالب و عالي است، خاطرنشان کردند: طلاب هر چه بيشتر از تاريخ و سيره اطلاع داشته باشند، اثر تبليغ آنان بيشتر مي‌شود.

*وظيفه طلاب و حوزه‌هاي علميه سنگين است

این مرجع تقلید یادآورشدند: امروز وظيفه طلاب و حوزه‌هاي علميه سنگين است، از طرفي هم این جایگاه بسيار با عظمت و داراي ثواب و فضيلت زياد است.

 حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با اشاره به نقش خیرین در ترویج دین، ادامه دادند: مؤمنين خير و نيكوكاری هم كه در امر ترویج معارف دین با طلاب و روحانیون همكاري مي‌کنند، كار بسيار بزرگ و عظيمي را انجام مي‌دهند كه نشان‌ مي‌دهد آن‌ها اشخاص با معرفتي هستند كه مي‌دانند مال خود را در چه راه بزرگي مصرف ‌كنند.

معظم له در ادامه با تاکید بر استقامت شيعيان در حفظ هويت تشيع، اظهار داشتند: الان در پاكستان شايد روزي نباشد كه جمعي از شيعيان به شهادت نرسند، اما آنها استقامت مي‌كنند و آنجا مانده‌اند، يا در قطيف و مناطق شيعه‌نشين عربستان و بحرين، شيعيان در فشار و اذيت بسياري هستند، ولي با وجود تمام سختی‌ها، با قدرت تمام، هويت تشيع را حفظ مي‌كنند.

ایشان یادآورشدند: ما هم بايد آماده باشيم و در همه ميدان‌ها عرض وجود كنيم و شخصيت ديني خود را به همه اعلام نماييم؛ زیرا اگر در مقابل ضعيف‌شدن هويت ديني، خداي ناكرده بي‌تفاوت باشيم، مرتكب تقصير بزرگي شده‌ايم.

*تاکید بر حفظ هویت اسلامی و دینی

این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: البته حوزه علميه و علماء مسئوليت بيشتري دارند كه اگر كوتاهی کنند، در پيشگاه امام زمان (عج) مسئول هستند؛ بنابراین همه بايد با استقامت و پايداري از هويت ديني و اسلامي خود دفاع كنيم و اجازه ندهيم كه اين هويت خدشه‌دار شود.

 ایشان همچنین در توصیه ای به خانواده‌های طلاب، گفتند: خانواده‌هاي طلاب هم بايد در كنار آنان با خلوص نيت در مسیر تبلیغ و ترویج معارف اهل بیت(ع) قدم بردارند و بدانند كه خود را به اسلام و قرآن و امام زمان(عج) فروخته‌اند.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در پايان با تشکر از اساتید و دست اندر کاران مدرسه علمیه خاتم‌الاوصياء (عليه السلام)، ابراز امیدواری کردند طلاب و روحانیون بتوانند بیش از پیش به دين مقدس اسلام و مكتب اهل بيت(ع)خدمت كنند و اين معارف را به سراسر دنيا برسانند.

در ابتداي اين ديدار حجت الاسلام و المسلمين عليدوست، مدیر مدرسه خاتم‌الاوصياء (عليه‌السلام)، گزارشي از برنامه و فعالیت‌های این مدرسه ارائه کرد.

  پایان پیام 18/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha