به گزارش مرکز خبر حوزه،حجت الاسلام والمسلمین نظر زاده در نشست "بررسی علوم عقلی در حوزه علمیه قم و نجف" با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری نسبت به ورود حوزویان به حوزه فلسفه اظهارداشت: فلسفه اسلامی در فرمایشات مقام معظم رهبری به فقه اکبر و پایه معارف دینی در ذهن و خارجی تعبیر شده است؛ فقه اکبر به این لحاظ به فلسفه اسلامی اطلاق شده است که پایه دفاع از میراث کلام و فقه اسلامی است.
وی افزود: علوم جدید و مورد استفاده مردم جهان بر پایه مباحث فلسفی استقرار یافته است و ما نیز برای رفع شبهات باید به این علم دست یابیم، حوزویان نیز به منظور احیای فلسفه اسلامی در عرصه های مختلف کوشا باشند.
این استاد حوزه،با ذکر این مطلب که مقام عظمای ولایت بر مرجعیت فلسفه در حوزه های علمیه تاکید دارند، تصریح کرد: متاسفانه عدم توجه به برخی از عرصه های علمی در حوزه موجب شده است که علومی همچون نجوم، ریاضیات و طب که پایه اصلی آنها در حوز های علمیه بود، از این حوزه رخت ببندد.
وی گفت: رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان علوم عقلی درسال 82 بر لزوم شناخت بیشتر حوزویان از علما و فلاسفه اسلامی تاکید کردند؛ معظم له بر لزوم امتداد سیاسی و اجتماعی فلسفه اسلامی تاکید فراوان دارند و این نظر را ابراز کرده اند که همانگونه که فلسفه در جوامع غربی به امتداد سیاسی و اجتماعی در آن جوامع ختم شده است باید با استفاده از ظرفیت های بالای فلسفه اسلامی، نظریات فلسفی اسلامی را نیز به یک جریان سیاسی و اجتماعی در جوامع اسلامی مبدل کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین نظرزاده با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب در زمینه اهمیت پرداختن طلاب به مباحث اخلاق نظری و عملی، اظهارداشت: معظم له یکی از نقاط ممیزه فلسفه اسلامی نسبت به نحله های فلسفی متداول در جهان را ترکیب فلسفه اسلامی با اخلاق اسلامی معرفی می کنند؛ بی جهت نیست که بزرگترین فیلسوفان اسلامی از متخلق ترین افراد روزگار بوده اند.
وی گفت: یکی دیگر از تاکیدات عمیق مقام معظم رهبری در زمینه حضور فلسفه اسلامی در ابعاد مختلف زندگی اجتماعی، تاکید ایشان بر تعلیم فلسفه اسلامی به اقشار مختلف جامعه و در سطوح مختلف تحصیلی به ویژه کودک و نوجوان با زبان خاص و سادگی متون برای استفاده این قشر می باشد؛ ایشان در این زمینه تلاش در جهت آموزش فلسفه از سنین کودکی در شوروی مارکسیستی را مثال می زنند و بر این نکته تصریح دارند کمونیست های شوروی متون فلسفی را به شکل بسیار ساده از سنین پایین به کودکانشان آموزش می دادند تا در آینده این نوجوانان که مردان نسل سال های بعد خواهند بود با نگرشی فلسفی مارکسیستی به دنیا نظر بیندازند.
سخنران این نشست علمی، به تاکید رهبر انقلاب به ایجاد یک مدرسه بزرگ فلسفه اسلامی در قم اشاره کرد و عنوان داشت: این مدرسه هم اکنون در جنب حرم حضرت فاطمه معصومه(س) در حال ساخت است.