به گزارش مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید، عصر امروز در دیدار رییس جدید دانشگاه آزاد اسلامی، با ابراز خرسندی از برطرف شدن مشکل دانشگاه آزاد در انتخاب رییس آن، اظهار داشتند: دانشگاه آزاد سرمایهای برای مملکت است و هر کسی مدیریت آن را عهدهدار است باید مراقب باشد این سرمایه از بین نرود.
ایشان در ادامه با اشاره مشکلات دانشگاه آزاد اسلامی، گفتند: از جمله مهمترین این مسایل مشکل فرهنگی است؛ بسیاری از جاها گفته میشود که شهر ما از نظر فرهنگی مشکلی نداشت، ولی با راهاندازی دانشگاه آزاد مشکلات فرهنگی نیز در آن منطقه به وجود آمد، در حالی که دانشگاه مرکزی علمی است و مردم باید پذیرای آن باشند.
*تاکید بر رفع نگرانی مردم
این مرجع تقلید تصریح کردند: باید به این مشکل فرهنگی رسیدگی شود که با راهاندازی دانشگاه آزاد و یا توسعه آن در یک منطقه، مردم به جای نگرانی، خوشحال شوند.
ایشان با بیان اینکه این مشکل مسئلهای نیست که یک روزه یا یک شبه برطرف شود، ادامه دادند: برای برطرف کردن این مشکل باید با برنامهریزی کارشناسانه، از به وجود آمدن تنش جلوگیری شود.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی، شهریه دانشگاه آزاد را یکی دیگر از مشکلات این دانشگاه برشمرده و افزودند: نامههای بسیاری دریافت میشود مبنی بر این برخی دانشجویان با رتبه بالایی وارد دانشگاه شدهاند و به علت عدم توانایی در پرداخت شهریه از تحصیل باز ماندهاند، البته ما از بیتالمال کمکهایی به آنها میکنیم، ولی این کافی نیست.
ایشان ادامه دادند: استعدادهای تحصیلی، سرمایههای نظام هستند که باید حفظ شود؛ اگر یکی از افراد لایق تحصیل از تحصیل باز بماند یک سرمایه مملکت از بین رفته است.
*به دانشگاه آزاد نگاه تجاری نشود
معظمله با تاکید بر اینکه نباید به دانشگاه آزاد اسلامی نگاه تجاری شود، گفتند: نگاه درست به دانشگاه آزاد باید این گونه باشد که این دانشگاه برای حل مشکلات مملکت راهاندازی شده است و باید بدانیم که این دانشگاه سرمایهای برای نظام اسلامی است که باید حفظ شود.
ایشان در ادامه با اشاره به توسعه دانشگاهها در مناطق مختلف کشور، اظهار داشتند: پیش از راهاندازی هر واحد دانشگاهی، باید متناسب با نیازها، از کتابهای درسی، اساتید و ... برنامهریزی جامعی صورت گیرد و اگر به یکی از اینها توجه شود و مسائل دیگر رها گردد، نمیتوان شاهد موفقیت دانشگاه بود.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی تصریح کردند: بارها به مسئولان دانشگاهها گفتهام که گاهی یک صفحه از یک کتاب درسی و یا یک سخن استاد میتواند عقاید هزاران نفر را از بین ببرد؛ همه باید هوشیار باشیم که غربیها فرهنگ مادی خود را در علوم مختلف به ویژه علوم اسلامی جاسازی و آن را صادر میکنند، بنابراین باید با فیلترهایی آنها را حذف کنیم.
معظمله با اشاره به اهمیت توسعه کیفی در کنار توسعه کمی، خاطرنشان ساختند: مسئولان دانشگاه آزاد میبایست به توسعه کیفی از نظر درسی و فرهنگی توجه ویژهای داشته باشند.
ایشان در پایان با تاکید بر اینکه بخش مهمی از آینده نظام اسلامی بر عهده حوزههای علمیه است، خطاب به مسئولان دانشگاه آزاد، گفتند: بدانید که بخش مهمی از آینده مملکت از نظر علمی، دینی تقوای اجتماعی و ... نیز بر عهده دانشگاه است و باید متوجه این مسئولیت باشید.
در ابتدای این دیدار دکتر فرهاد دانشجو، رییس دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از برنامههای دوره جدید ریاست این دانشگاه ارایه کرد.