جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ |۶ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 8, 2024

رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم گفت: اگر خطبه هاي نهج البلاغه به خوبي خوانده شود، انسان را متحول کرده و راه روشن حقیقت را به او نشان خواهد داد.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمين سقاي بي‌ريا طی سخنانی در جلسه اخلاق هفتگی جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) تهران با اشاره به مطلب فوق گفت: ما براي انجام تکليف آمده‌ايم و هيچ چيزي مانند انجام تکليف راهنماي خوبي براي رهایی از فتنه ها و ظلمات نيست.

وی همچنین با اشاره به عظمت کتاب شريف نهج البلاغه افزود: اگر خطبه هاي نهج البلاغه به خوبي خوانده شود، انسان را متحول کرده و راه روشن حقیقت را به او نشان خواهد داد.

*خطبه‌ای از نهج‌البلاغه که جوان آمریکایی را مسلمان کرد

حجت الاسلام و المسلمین سقای بی ریا در ادامه به بيان خاطره اي از مسلمان شدن يک فرد آمريکايي توسط نهج‌البلاغه پرداخته و در این رابطه افزود: من دوستي در آمريکا داشتم که اسمش علي بود و با خواندن يک خطبه نهج البلاغه مسلمان شده بود. از او در باره لحظه مسلمان شدن او پرسيدم که مي‌گفت: من کتابهاي زيادي در مورد اسلام خوانده بودم تا وقتي که نهج البلاغه دستم رسيد و شروع به مطالعه اين کتاب کردم تا رسيدم به اين خطبه که حضرت امير(ع) مي‌فرمايند: " به خدا قسم اگر مرا در شب دست بسته روي خارها بکشند، محبوب تر است از اينکه نزد خداوند بيايم در حالي که ظلمي به کسي کرده باشم و اگر آسمان‌ها و افلاک هفت گانه و تمام ثروت هايي که در اين افلاک است به من بدهند و در عوض از من بخواهند که به مورچه اي ظلم بکنم و پوست جويي را از دهان او بگيرم، بخدا قسم قبول نخواهم کرد." دوست آمريکايي من مي‌گفت به اينجا که رسيدم گريه ام گرفت و منقلب شدم و همه چيز برايم حل شد و همان لحظه تصميم گرفتم مسلمان شوم. هنوزهم هرگاه اين خطبه را مي‌خوانم همان حال به من دست مي‌دهد.

وی همچنین با ابزار تأسف از ناديده گرفتن نهج البلاغه و تلاش براي مهجوريت زدايي از اين کتاب شريف خاطرنشان کرد: متاسفانه کمتر به نهج البلاغه پرداخته مي‌شود؛ در همین رابطه حضرت آيت الله جوادي آملي تاکید می کنند: " همانطور که ما قرآن را دوره مي‌کنيم نهج البلاغه را هم باید هر چند ماه يکبار دوره کنيم."

رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، ضمن قرائت فرازهايي از خطبه 183 نهج البلاغه ابراز داشت: شما طلاب عزیز سعی کنید با اين خطبه شريف نهج‌البلاغه مأنوس باشيد. حضرت اميرالمؤمنين(ع) اوائل اين خطبه در مورد قدرت خدواند فرازهايي دارند و در ادامه مي‌فرمايند: " خداوند شما را به به تقوا توصيه کرده است و منتهاي رضايت خداوند تقواست و خداوند از بنده هايش تقوا مي‌خواهد. از خدايي که در جلوي چشم او هستيد پروا کنيد در حالي که خداوند بر شما قدرت دارد و او بر تمام اعمال شما نظارت دارد. اگر چيزي را از او مخفي کنيد او مي‌داند و اگر آشکار کنيد توسط ملائک مي‌نويسد که اين ملائک حقائق را از قلم نمي‌اندازند و باطلي را ثبت نمي‌کنند."

 اين استاد حوزه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع عمل به تكليف توسط انسان ها گفت: ما براي انجام تكليف آمده ايم و هيچ چيزي مانند انجام تكليف راهنماي خوبي براي بيرون آمدن از فتنه ها و ظلمات نيست؛ پيامبراکرم(ص) و ائمه معصومين(ع) همه به تلکيف عمل کردند. امام راحل(ره) هم به تکليفشان عمل کردند و مقام معظم رهبري هم به تکلیف عمل مي‌کنند و اين عمل به تكليف است که انسان را بالا مي‌برد و يک ملت را پيروز مي‌کند.

*خدمت به جامعه تکلیف دولتمردان است

 حجت الاسلام و المسلمین سقای بی ریا با بیان اینکه خدمت به جامعه و ايجاد رفاه براي مردم تکليف دولتمردان است، افزود:  هر کسي بايد به دنبال انجام تکليف خود باشد و روحاني که طبيب روح و مسئول هدايت مردم است بايد در این خصوص به تکليف عمل کند.

 وي در خاتمه بیان داشت: مقام معظم رهبري امسال را سال توليد ملي و حمايت از کار و سرمايه ايراني نامگذاري کردند و همه ما در اين زمينه بايد احساس مسئولیت کرده و با توجه به جایگاهی در جامعه داریم باید تکليف خود را در برابر تحقق این شعار دارد تبیین نموده و سپس به آن عمل نماییم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha