حجت الاسلام عبدالرضا محمودی در گفتگو با مرکزخبرحوزه، با اشاره به فعالیتهای آموزشی مدرسه علمیه مهدی موعود (عج) قم، اظهار داشت: این مدرسه تحت اشراف مرجع عالیقدر آیت الله نوری همدانی اداره میشود و تا کنون در سایه رهنمودهای این مرجع بزرگوار، به پیشرفتهای و... خوبی دست یافته است.
وی ادامه داد: پذیرش طلاب در این مدرسه طبق برنامه مرکز مدیریت حوزههای علمیه صورت میگیرد که بعد از یک دوره یک ماهه اختبار و تثبیت، مشغول به تحصیل میشوند که هم اکنون154 طلبه در پایههای 1 تا 6 مشغول تحصیل میباشند.
معاون آموزش مدرسه علمیه مهدی موعود(عج) با اشاره به طرح تحول در حوزه، اضافه کرد: در راستای اجرای منویات رهبری 4 طرح اساسی در مدرسه اجرایی شد که مورد استقبال طلاب قرار گرفته است.
* فعالیت شورای طلاب
حجت الاسلام محمودی افزود: اولین طرح نوآورانه ای که در این مدرسه به مرحله اجرا گذاشته شد، شورای طلاب مدرسه میباشد، به گونهای که از هر پایه تحصیلی یک نفر به عنوان مسئول شورا انتخاب شده و هریک از آنان داری وظایف از جمله، حلقه ارتباط بین اساتید و طلاب و مسئولین و کادر آموزشی مدرسه میباشد که مشکلات عرصه تدریس دروس و نحوه برگزاری امتحانات و ... را به مدیر و مسئولین مدرسه انتقال میدهند.
وی خاطرنشان ساخت: این طرح برای اولین بار در این مدرسه برگزار شد که تا کنون 7 جلسه رسمی آن برگزار گردیده است.
* تشکیل کمیته انضباطی
معاون آموزش مدرسه مهدی موعود(عج) با بیان اینکه طرح کمیتههای تخصصی اساتیدبرای اولین بار در مدرسه اجرا شده است، گفت: در این مدرسه سه کمیته تخصصی متشکل از اساتید مجرب در زمینه؛ فقه، ادبیات و اصول تشکیل شده است و که هرکدام دارای شرح وظایف میباشند.
با اشاره به نحوه برگزاری امتحانات، ابراز داشت: سئوالات امتحانی دو هفته قبل از موعد امتحان، در اختیار کمیتههای مربوطه قرار میگیرد تا نحوه چگونگی برگزاری و طرح سئوال کنترل مورد بررسی تخصصی قرار گیرد.
حجت الاسلام محمودی اضافه کرد: کمیته ها به طور متناوب در هرهفته یک جلسه برای رفع مشکلات درسی برگزار میکنند، همچنین و از دیگر وظایف این کمیتهها اجرای عملی درسهایی است که برای طلاب در ابواب فقهی به صورت تئوری برگزار میشود.
* اجرای طرح «در محضر اساتید»
معاون آموزش مدرسه مهدی موعود(عج) با اشاره به اجرای« طرح در محضر اساتید»، بیان داشت: یکی دیگر از طرحهای موفق این مدرسه «طرح در محضراساتید»است که در آن بررسی مشکلات مباحثات کلی طلاب را مورد توجه قرار میدهد و چگونگی مباحثات طلاب مورد ارزیابی اساتید قرار میگیرد.
وی ادامه داد: آموزش پژوهش محور مورد توجه قرار گرفته، هرچند با نوجه به اینکه معاونت پژوهش حوزههای علمیه، معاونت پژوهش را در ساختار این مدرسه قرار نداد، مقداری از روند پژوهشی این مدرسه کاسته شد.
حجت الاسلام محمودی در ادامه با اشاره به اختصاص نمره پژوهشی به طلاب، اضافه کرد: برای تدوین مقالات و پژوهشهای طلاب نمره ای منظور میگردد.
وی همچنین از راه اندازی چندین طرح حوزوی در این مدرسه خبرداد و گفت: واحد احیای سنن، واحد پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری، طرح تحول مدرسه علمیه مهدی موعود و طرح تجلیل از ممتازین از جمله این طرحها به شمار میرود.
معاون آموزش مدرسه علمیه مهدی موعود(ع) خاطرنشان کرد: احیای مناسبتها یعنی ترویج سنت اهل بیت (ع) در بین طلاب از جمله نماز شب؛ و بسیاری از سنتهای حسنه دیگر است.
حجت الاسلام محمودی همچنین با اشاره به برنامه تجلیل از ممتازین، افزود:پیشرفت تحصیلی طلاب درمقایسه با سنوات گذشته، پیشرفت قابل توجهی است و د راین راستا نفرات برتر مدرسه مورد تجلیل قرارگرفتند.
وی با اشاره به برگزاری نشستهای علمی در این مدرسه خاطرنشان ساخت: نشست شناخت جریانهای فرهنگی و ضد فرهنگی در کشور و نشست علمی عرفانهای نوظهور و کاذب، توسط اساتید مجرب برگزار شد که با استقبال طلاب و اساتید همراه شد.
* پیشنهاد طرح تشکیل ستاداستقبال حوزوی زائرین
وی در ادامه با اشاره به پیشنهاداجرای طرح ستاد استقبال طلاب از مسافرین نورزی، گفت: طرح «ستاداستقبال حوزوی ازمسافرین نوروزی» طرحی است که جای آن در حوزه خالی است؛ باتوجه به وجود بزرگترین حوزه علمیه جهان تشیع با محوریت حرم مطهرحضرت معصومه (س) درشهرمقدس قم و سفر میلیونها زائر و مسافر به این شهر، زمینه بسیار مناسبی برای کارهای فرهنگی تبلیغی وجود دارد، اما از طرف حوزه و نهادهای فرهنگی زیربط کار مناسبی صورت نمی گیرد.
حجت الاسلام محمودی در پایان خاطرنشان کرد: تحت پوشش قرار دادن ورودیهای شهر با اکیپهای حوزوی بت حضور طلاب و توزیع بستههای فرهنگی در میان زائرین و مسافرین برجسته نشان دادن حوزه علمیه در تقویت فضای معنوی قم بسیار موثر خواهد بود.