حدود چهار، پنج سالی است که مقام معظم رهبری در همین راستا با توجه به شرایط داخلی و بین المللی کشور، مساله اقتصاد را مورد تاکید قرار داده و بدین سان، همت مضاعف و کار مضاعف، اصلاح الگوی مصرف ، جهاد اقتصادی و بالاخره تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی را به عنوان محور فعالیت ایرانیان برگزیدند.
این سنت حسنه در آغاز سال 91 ، همگان را متوجه اهمیت توجه و حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی کرد.
از آنجا که رهنمودهای معظم له همواره باید نصب العین مردم و مسوولان نظام قرار گیرد لازم است در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های کلان کشور این مساله به ویژه در سالی که در نخستین ماه آن قرار داریم، بیش از پیش در کانون توجهات قرار گیرد.
به جهت اهمیت بالای مجلس شورای اسلامی در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های مملکت، خبرنگار پارلمانی حوزه نیوز، با تنی چند از وکلای بهارستان نشینِ ملت ، شعار سال و چگونگی تحقق اهداف آن را به اقتراح گذاشته است که در ادامه چکیده ای از این نظرات و دیدگاه ها می آید؛
بی توجهی به قوانین؛ پاشنه آشیلِ تولید ملی
حجت الاسلام سیدسلمان ذاکر ،عضو کمیسیون قضایی مجلس با تاکید بر اینکه هر اشکالی که برای کشور به وجود می آید به دلیل بی توجهی به قانون است، گفت: تولید ملی نیز از بی توجهی به قوانین ضربه خورده است، بنا بر این در وهله اول باید قوانین به طور کامل اجرا شود و اگر هم نقصی در قانون گذاری وجود داشته یا دارد، باید اصلاح یا قانون جدید وضع شود.
وی همچنین با اشاره به نامگذاری سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی از سوی مقام معظم رهبری ابراز داشت: همه دستگاهها و نهادها باید برای عملیاتی کردن فرمایش رهبری گامهای جدی بردارند.
دستگاه ها نقشه راه طراحی کنند
نماینده مردم ارومیه در مجلس، با تاکید بر اینکه اگر در حمایت از تولید ملی کم کاری وجود داشته باشد، همه ضرر می کنند ،افزود: هر یک از دستگاهها و نهادها باید نقشه راهی طراحی کنند تا در طول سال به منویات مقام معظم رهبری جامه عمل پوشانده شود.
وی همچنین با اشاره به مسوولیت های مجلس شورای اسلامی در این باره تصریح کرد: وظیفه مجلس قانونگذاری و نظارت بر اجرای درست آن است بنا بر این نمایندگان در خانه ملت باید بیشتر تلاش کنند تا قوانین به طور کامل و به درستی اجرا شود.
حجت الاسلام ذاکر با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب سال گذشته را به نام جهاد اقتصادی نامگذاری نمودند،خاطرنشان کرد: در این سال قانون مبارزه با قاچاق کالا و قانون بهبود فضای کسب و کار در مجلس به تصویب رسید و امسال نیز باید برای حمایت از تولید ملی قوانین مورد بررسی قرار گیرند و اجرایی شوند.
کمبود قانون نداریم اما...!
وی در ادامه با تاکید بر اینکه گمان نمی کنم که در کشورکمبود قانون داشته باشیم، بیان داشت: باور من بر این است که باید دولت را وادار کنیم تا به قانون عمل کند و اگر نقصی در این میان بود، اصلاح شود.
وقتی حساب و کتابی نباشد!
عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس با اشاره به فعالیت اخلال گران اقتصادی و تاثیرات آن بر تولید ملی گفت: متاسفانه حساب و کتاب منطقی در نظام مالی و اقتصادی کشور وجود ندارد به همین دلیل است که شاهد هستیم یک باره پول کلانی در کشور جابه جا می شود و بدین سان، اختلاس های 3 هزار میلیارد تومانی از دل آن بیرون می آید.
وی همچنین تاثیرات واسطه گری و دلالی بر تولید ملی را یادآور شد و گفت: با این مسایل باید برخورد شود و انتظار داریم قوه قضاییه با اخلالگران اقتصادی در هر مقامی که باشند برخورد کند.
حالا وقت اعتماد به بخش خصوصی است
حجتالاسلام و المسلمین علی بنایی، عضو فراکسیون روحانیون مجلس نیز نامگذاری سال 91 با عنوان حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی از سوی مقام معظم رهبری را تداوم سیاستهای اقتصادی کشور دانست و گفت: به عقیده من رهبری با این نامگذاری سعی دارند این مهم را یادآور شوند که زمان اجرای عملیاتی اصل 44 قانون اساسی فرا رسیده و باید به بخش خصوصی بیش از گذشته اعتماد کرد.
وی با تاکید بر اینکه توطئه ها و تحرکات دشمنان نظام و شواهد تاریخی نشان می دهد که مساله اساسی و حیاتی کشور ما، مساله اقتصادی است ، اظهار داشت: دشمنان نظام اسلامی بارها به صراحت و یا در لفافه اعتراف کرده که حمله نظامی به ایران پاسخگو نیست و ابزارهای اقتصادی را علیه ملت و انقلاب اسلامی ایران به کار خواهد برد.
نخبگان اقتصادی الگو ارایه دهند
نماینده مردم قم در مجلس، همچنین با تاکید به اینکه تاکنون با این صراحت از سرمایه و نیروی کار ایرانی حمایت صریح و آشکار به عمل نیامده است، افزود: اقتصاد دانان و فعالان بخش خصوصی باید این توجه مقام معظم رهبری به تولید ملی را ارج بنهند و در حوزههای مختلف اقتصاد، صنعت، خدمات و تولید راهکار و الگوی اجرایی ارائه بدهند.
کارنامه ای که درخشان نیست!
وی در عین حال تصریح کرد: متاسفانه کـارنامه درخشانی درحمایت از تولید ملی از خودمان برجای نگذاشته ایم و دلیل آن نبود برنامهریـزی و هـدفگذاری صحیح بوده است.
حجتالاسلام و المسلمین بنایی در ادامه با ابراز تاسف از اینکه بسیاری از اظهار نظرها به دور از واقعیت و شاید هم رویایی بوده است ،گفت: اگر برنامه ریزی اصولی و البته اجرایی صورت میگرفت، دستاوردهای بهتری به دست آورده بودیم و تا این اندازه فرصتسوزی نمیکردیم.
وی با تاکید بر اینکه باید به جان کلام و حقیقت این نامگذاری توجه داشته باشیم، گفت: نکته مهم در این نامگذاری، توجه ویژه و اعتمادی است که باید به بخش خصوصی داشته باشیم.
تصدی گری دولتی ها کم شود
عضو هیات رییسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین با بیان این که در نامگذاری امسال، نکات قابل توجهی قرار دارد که نباید مغفول بماند ، خاطرنشان کرد: باید زمینه بالندگی و شکوفایی بخش غیر دولتی فراهم شود و تصدیگری دستگاههای دولتی و شبه دولتی کاهش یابد.
وی در خاتمه سخنان خود با تاکید بر واگذاری کارها به معنای حقیقی کلمه به صاحبان و سرمایهگذاران و کارآفرینان و مدیران بخش خصوصی گفت: متأسفانه زمینه و بستر فکری و فرهنگی توجه به بخش خصوصی و کاهش تصدی گری دولت در بین مدیران ما فراهم نشده و به همین دلیل است که هنگام اجرا، گرفتار فراز و فرود میشویم.
نماینده مردم اردبیل در مجلس ، معضل بیکاری را يكي از عمدهترين نگرانی های فعلي كشور برشمرد و افزود: اشتغال زایی اهمیت ویژه ای برای رفع بیکاری دارد و حل این معضل نيازمند حمايت از توليد ملي و سرمايهگذاري داخلي است.
حقیقت نام گذاری سال 91 چه بوده است؟!
حجت الاسلام سید کاظم موسوی در مورد نامگذاري سال جاري از سوی مقام معظم رهبری این گونه دیدگاه خود را مطرح کرد: بی شک معظم له به همه امور آگاهی دارند و در همه حوزه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مشاوران آگاه و صاحب نظر دارند بنا بر این وقتی سال 91 را به نام سال حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی نامگذاری کرده اند، باید بدانیم که نسبت به تولید ملی بی توجهی شده که رهبر نظام آن را به عنوان سیاست سال جدید تعیین کرده اند.
وي نامگذاری امسال را در 3 بخش تولید ملی، کار و سرمایه تشریح کرد و گفت: قبل از هر چیز باید بدانیم که تولید ملی باید اولویت همه مردم باشد؛ بدین معنا که اگر قرار بود کالایی بخرند قبل از هر چیز به کارخانه تولید کننده توجه داشته باشیم واگر ساخت کشور عزیزمان بود آنگاه خریداری کنند.
قدردان کارگر ایرانی باشیم
عضو فراکسیون روحانیون مجلس اضافه کرد: در وهله دوم باید بدانیم تولید ملی به کار بستگی دارد بنا بر این باید به کارگر ایرانی ارزش بگذاریم و مانع تحقیر یا توهین به نیروی کار داخلی بشویم، سوم اینکه بدانیم سرمایه ایرانی نباید در کشورهای دیگر به جریان بیفتد و باید مانع فرار سرمایه و سرمایه گذار ایرانی به کشورهای خارجی بشویم.
ریشه دلال بازی ها، بی توجهی به فرهنگ تولید است
وی در ادامه با تاکید بر اینکه سالهاست که در نتیجه بی توجهی به سرمایه ایرانی ، شاهد رونق دلال بازی و گریز از فرهنگ تولید و کار ایرانی هستیم گفت: اگر یک باره سرمایه در بخش مسکن انباشته میشود و قیمت خانه را گران میکند یا اگر بازار ارز و سکه یک باره دچار تورم میشود به دلیل آن است که به سرمایه ایرانی بی توجه بوده ایم و سرمایه دار ایرانی نیز به سوی دلالی گام برداشته است.
حجت الاسلام موسوی حمايت از سرمايهگذاري داخلي و توليد ايراني را دارای جنبههاي مختلف دانست و گفت: يك جنبه آن فعاليت دولت و جنبه ديگر آن رفتار عموم مردم است.
دولتمردان راهکارهای عملیاتی را دنبال کنند
وی با اعلام اینکه در جنبه دولتي حمايت از توليد داخلي، دولت بايد حمايت مادي و معنوي خود را افزايش دهد گفت: دولت باید تلاش كند تا ساختارها را تغيير دهد و به سوی راهکارهای عملیاتی برود.
کاغذ بازی ها، تولید ملی را به چالش می کشد!
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز تاسف از اینکه بارها شاهد بوده ایم که سرمايهگذاران ایرانی براي تاسيس يك كارخانه بايد يك سال دوندگي كنند، تصریح کرد: متاسفانه کاغذبازی در ادارات ما به اندازه ای شدید است که نظام اقتصادی را با چالش رو به رو میکند، بنا براین باید نظام اداری کشور بازنگري جدی شود.
وی همچنین با انتقاد از نظام بانکی کشور گفت: اکنون یک تولید کننده برای دریافت تسهیلات با انواع مشکلات رو به رو میشود به نوعی که گاه از تولید واشتغال زایی پشیمان می شود و حال آن که در چنین وضعیتی ، یک واسطه یا وارد کننده به راحتی تسهیلات می گیرد، بنا بر این باید در بحث تسهيلات بانكي، نرخ سود، مدت تنفس و شرايط بازپرداخت وام تجديدنظر شود.
تولیدکنندگان داخلی به اعتماد مردم خیانت نکنند
عضو فراکسیون روحانیون مجلس از مردم مسلمان و انقلابی ایران خواست تا برای حمايت از توليد ملي، هنگام انتخاب كالا به سوی كالاهاي ايراني بروند، و در عین حال اظهار داشت: البته توليدكنندگان نیز نباید به این اعتماد مردم خیانت کنند و کالای بی کیفیت تولید کنند.
تاکید بر رقابتی بودن بازار تولید
وی در خاتمه سخنان خود با اشاره به این که در گذشته شاهد بوده ایم که هر گاه از تولید کننده ایرانی حمایت شده تصور بازار انحصاري، مسیر تولید را به انحراف برده است، خاطرنشان کرد: بازار تولید باید رقابتی باشد و مصرف کننده اختیار این را داشته باشد که هر کالایی که مرغوبتر و ارزانتر است را خریداری کند، اما تولید کننده و مصرف کننده ایرانی فراموش نکنند، رهبر نظام اسلامی سال 91 را سال حمایت از تولید، کار و سرمایه ایرانی تعیین کرده اند.