یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

روشنفکران یا تولیدگر هستند، یا توزیع کننده اندیشه و یا مصرف کننده که در کشور ما در حوزه دانشگاهی، بیشتر به توزیع اندیشه‌ها می‌پردازیم.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله حسینی بوشهری امروز در مراسم افتتاح پارک علم و فن آوری و اولین مرکز رشد علوم انسانی در قم با بیان این که جایگاه علوم انسانی در توسعه و پیشرفت دنیای غرب، بسیار بالاست، اظهارداشت: تولید ایده نوآورانه، کاربردی نمودن و بومی سازی یافته‌های علوم انسانی به منظور ارتقای جامعه اسلامی و رسانیدن ایده‌ها تا حد تجاری سازی از جمله نکاتی است که در توسعه علوم انسانی در راستای توسعه کشور و نظام تاثیر گذار است.

وی افزود: گاهی به غلط عنوان می‌شود که علوم تجربی، پایه اصلی توسعه غرب بوده است در حالی که این، فیلسوفان علوم اجتماعی بودند که مسیر حرکت آنان را مشخص کردند و گرایش آنان نسبت به علوم انسانی، گرایش‌های مادی آنان و حضور در عرصه‌های علوم تجربی را رقم زد؛ علوم انسانی خمیر مایه و عنصر سازنده فرهنگ و روابط سیاسی و اجتماعی است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور، با اشاره به سهم بالای علوم انسانی در تولید و مشاغل نوآورانه و پایدار در آمریکا، خاطرنشان کرد: بیشترین و پایدار ترین مشاغلی که امروزه در آمریکا بوجود آمده است، از سوی دانش‌آموختگان علوم انسانی در شاخه‌های مدیریت اقتصادی و بازرگانی و صنعتی بوجود آمده است.

وی اظهارداشت: ایجاد پارک علم و فن آوری و مرکز رشد علوم انسانی در قم به عنوان شهر علم و فقاهت و فضیلت و شهر عش آل محمد(ص) حرکتی شایسته است؛ اگر در قم نتوانیم محصولاتی تولید کنیم که دارای بهره وری تجاری نباشد، شاید نتوان چنین فضایی در شهر دیگری ایجاد کرد.

معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بومی سازی علوم انسانی را از مهم ترین فعالیت‌ها ذکر کرد که باید هر چه سریعتر در کشور دنبال شود، و تصریح کرد: متاسفانه در دانشگاه‌های ما به جای آموزش، راه آموختن اندیشه‌های غربی آموزش داده می‌شود؛ روشنفکران یا تولیدگر هستند، یا توزیع کننده اندیشه و یا مصرف کننده که در کشور ما در حوزه دانشگاهی، بیشتر به توزیع اندیشه‌ها می‌پردازیم.

وی گفت: فعالیت در حوزه نرم افزاری که بارها و بارها از سوی رهبر انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است به قدری مهم است که اگر مثل گذشته توجه خاصی به آن نداشته باشیم، سال‌های بعد حسرت خواهیم خورد و تازه در آن سال‌ها به اهمیت این فرمایشات پی خواهیم برد؛ کاربردی کردن پژوهش‌های علوم انسانی و حضور فعال حوزه در نظریه و ایده پردازی علوم انسانی، با رعایت قالب‌های حضور در عرصه کاربرد و تجاری سازی از نکاتی است که در این عرصه باید به آن توجه کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha