به گزارش خبرگزاری حوزه، در این مراسم که شب گذشته از سوی شاگردان عارف کامل حضرت آیتالله بهجت(ره) در مسجد فاطمیه قم برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین محمد مهدی میرباقری، رسیدن به مقام اخلاص و سیر در مراتب تقوا را از جمله مسائلی دانست که از سوی انبیای الهی تبیین شده است.
وی ادامه داد: دستوراتی که پیامبران و امامان معصوم(علیهمالسلام) به بشریت عرضه کردهاند موجب تحقق این امر میشود.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی خاطرنشان کرد: تنها عاملی که میتواند انسان را به این کمالات برساند، قرار گرفتن در شعاع محبت الهی است و در این عرصه، راهی جز انجام اعمال محبوب پروردگار نیست.
وی با بیان این که بهترین اعمال در رسیدن انسان به خدا، انجام واجبات است، مهمترین واجب را ایمان به خداوند و ولایت معرفی کرد و گفت: انسان پس از اینکه قوای خود را صرف امور واجب و مستحب کرد میتواند به مقام محبوبیت در نزد خداوند برسد.
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری افزود: مقام محبوبیت تنها از طریق سیر در راه تقرب حاصل میشود و فقط در این صورت است که تمام اعضا و جوارح انسان تحت ولایتالله قرار میگیرد و آنگاه حجاب میان بنده و پروردگار برداشته میشود.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که تنها پیامبر اسلام(ص)، حضرت زهرا(س) و دوازده امام(علیهمالسلام) به صورت مستقل مسیر قرب الهی را طی کردهاند، یادآور شد: آن بزرگواران، صراط مستقیم هستند؛ بنابراین کسانی که خواستار رسیدن به وادی معرفت هستند، باید ابتدا به دایره ولایت وارد شوند.
وی خاطرنشان کرد: در همه انسانها، ظرفیت رسیدن به کمال وجود دارد، به این معنی که صفات معصومین(علیهمالسلام) در برخی از افراد به صورت کامل بروز میکند و آنها را به کمال میرساند.
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری با بیان این که این افراد، مؤمنان کامل و حاملان ولایت هستند، ادامه داد: چنین انسانهایی حامل علم امام(ع) هستند.
*کرامات آیتالله العظمی بهجت(ره)
وی در ادامه درباره شخصیت آیتالله العظمی بهجت(ره) به ایراد سخن پرداخت و گفت: این مرجع تقلید دارای کرامات بسیاری بود و نتیجه رسیدن ایشان به این مقامات، از طریق مراقبت فراوان بر اعمال خویش بود؛ به گونهای که حتی در موارد شبههناک نیز نامی از اشخاص نمیبرد تا غیبت آنها صورت نگیرد.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی خاطرنشان کرد: حضرت آیتالله بهجت از جمله افرادی است که در وادی ولایت امیرالمؤمنین(ع) گام نهادند و جامعیت شخصیت علمی و فقهی از ویژگیهای این عالم وارسته بود.
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری با تأکید بر ضرورت توجه حوزویان نسبت به مقام علمی و اخلاقی مرحوم حضرت آیتالله بهجت، گفت: اساتید و فضلای حوزوی باید توجه کنند که پایداری در مسیر و ثبات قدم از دیگر ویژگیهای این مرجع تقلید بود که باید نسبت به آن اهتمام داشته باشند.
وی به دیدگاه این استاد عرفان نسبت به جایگاه تدریس و تحقیق در حوزه اشاره کرد و اظهار داشت: ایشان مطرح میکردند؛ که بزرگان حوزوی، عبادت و اشتغالات علمی را در کنار یکدیگر ادامه میدادند؛ بنابراین، در هر دو جنبه پیشرفت میکردند. این روحیه امروز نیز باید در میان طلاب و فضلای حوزه وجود داشته باشد.
*توسل به اهلبیت(ع)؛ سیره آیتالله العظمی بهجت(ره)
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری در پایان توسل به اهلبیت(علیهمالسلام) و دعا در پیشگاه خداوند را سیره حضرت آیتالله بهجت معرفی کردند وگفتند: این مرجع فقید، بیش از آنچه که دیگران را به تقوای الهی دعوت کند، عامل به سخنان خود بود