یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

رئیس اتحادیه رادیو تلوزیون های اسلامی گفت: تشکیل اتاق فکر و تدوین نظام اخلاقی رسانه و ارتباطات و توجه به عرصه بین الملل از مسائلی است که حوزه علمیه باید به آن توجه کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه؛ حجت الاسلام کریمیان امروز در همایش حوزه، رسانه و ارتباطات با رویکرد بین الملل که در مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد گفت: انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی و آیت‌الله العظمی خامنه‌ای توانسته از همه گردن ها عبور کند و آغاز گر حرکت بیداری اسلامی باشد .

وی گفت: شناخت دقیق چالش های روبروی نظام اسلامی، ما را به هدف می رساند و موجب می شود چالشها به فرصت تبدیل شود.

رییس اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی گفت: امروز مهمترین چالش های روبروی امت اسلامی، نابرابری رسانه های غرب علیه جهان اسلام است که به مدد فناوری و اطلاعات و فضای مجازی تا دور دست ترین نقاط جهان گسترش یافته و به عنوان یک دوست وارد خانه های ما شده و همه عقائد و ارزش ها را هدف قرار داده است .

*هزینه 30 تریلیون دلاری غرب در عرصه رسانه

وی با بیان این که امروز با پدیده انقلاب رسانه ها مواجه هستیم بیان داشت: غرب 30تریلیون دلار برای تبلیغ رسانه های خود هزینه می کند .

این کارشناس عرصه رسانه اظهارداشت : دنیای غرب به بیش از 80درصد اطلاعات جهان سلطه دارد و هرآنچه را که نشر می هد به سلطه استکباری در آورده است .

حجت الاسلام کریمیان گفت: مقام معظم رهبری گفتند:« به زودی موج بیداری تا غرب اروپا پیش خواهد رفت» هیچ رسانه غیر ایرانی آن را منعکس نکرد و این نشان هراس قدرت های رسانه‌ای غرب از این اخطار است.

وی با بیان اینکه درکنار خبر، باجنگ اصطلاحات نیز روبرو هستیم اذعان نمود: رسانه های استکباری با وضع اصطلاحات با مفاهیم خاص می خواهند دین را تخطئه کنند.

رییس اتحادیه رادیو تلویزیون های اسلامی با بیان این که رسانه های غربی همه تحت سلطه صهیونیست ها است گفت: متاسفانه با انبوه رسانه های دینی روربه رو هستیم که هرکدام با اهرم سکولار به مبارزه دین آمده‌اند .

وی ادامه داد :امروزبیش از یکصد رسانه دیداری به زبان فارسی برنامه ارائه می دهندکه بخشی از آنها ماموریت خود را ایجاد تفرقه بین مسلمین قرار داده اند و در خدمت اهداف استکبار هستند.

حجت الاسلام کریمیان با اشاره به نقش حوزه های علمیه در عرصه تبلیغ دین گفت: امروز بیش از 210رادیو و تلوزیون و خبرگزاری از 34 اتحادیه اسلامی وجود دارد که تحول این رسانه های اسلامی در کنار ابداع، سرعت، عمل و التزام به ارزش ها تجربه بی نظیر ی را رقم زده و این تجربه به تقویت و غنا بخشی نیاز دارد و حوزه می‌تواند به این تجربه غنا ببخشد .

وی با بیان این که نباید حوزه به نیاز رسانه نگاه سطی داشته باشد خاطر نشان کرد : حوزه های علمیه را مهمترین و تنها ترین کانون علوم دینی و معارف اسلامی می دانیم و پاسخگویی به نیاز های انسان معاصر را از حوزه انتظار داریم .

رییس اتحادیه رادیو و تلوزویون‌های اسلامی بیان داشت: در شرایط حساس کنونی و خیزش های اسلامی و عبور از وضع کنونی، نیاز به نظریه پردازی، مدیون گفتمان اصیل اسلامی در ابعاد گوناگون است .

وی با بیان این که طبق فرمایش مقام معظم رهبری «امروز به تبلیغ از هر زمان دیگری بیشتر نیاز است»، گفت: علی رغم تولید ادبیات غنی و پربار، اما همچنان در ایجاد چیستی رسانه، فلسفه، رابطه آن با دین،‌رسانه دینی و دین رسانه‌ای مناقشات علمی ادامه دارد و حوزویان باید درباره چیستی،‌راه‌کارها و دیدگاه‌های امام‌ و رهبری در زمینه رسانه مباحثی را ارائه دهند.

این کارشناس عرصه رسانه گفت: رسانه ابزاری برای مسائل مختلف فرهنگی سیاسی اجتماعی اقتصادی و... است . اما در حوزه علوم انسانی هنوز تدوین نظریه‌های اسلامی صورت نگرفته و حوزه های علمیه باید بیش از پیش به ایجاد کرسی‌های نظریه پردازی و رشته‌های گوناگون اقدام کنند.

وی تشکیل اتاق فکر در زمینه‌های مختلف رسانه و ارتباطات به خصوص در عرصه بین‌الملل را از سوی حوزه ضروری برشمرد و بیان داشت حوزه‌های علمیه علاوه بر پرداختن به اصول و فقه در معرض ضرورتی نو قرار گرفته و آن تولید معارف اخلاقی با رویکرد اصول دینی در رسانه است.

حجت‌الاسلام کریمیان اظهار داشت:‌ پمپاژ مستمر شبهات دینی، سیاسی، فرهنگی علیه اسلام و مسلمانان نیازمند رصد پاسخگویی به صورت برنامه ریزی شده و بدون بزرگ‌نمایی است.

وی یادآور شد:‌رسانه های اسلامی نباید از تبلیغ و دعوت از غیر مسلمانان غفلت کنند. اگر این‌همه تلاش برای تفرقه شده به تبلیغ دعوت و جذب غیر مسلمانان می‌شد نتایج بسیار مثبتی داشت:

رییس اتحادیه رادیو و تلوزیون‌های اسلامی با بیان این‌که حوزه‌های علمیه باید در عرصه فلسفه، هنر و کارکردهای آن در حوزه تبلیغ دین همت کند، بیان داشت:‌ در زمینه تدوین فقه رسانه و ارتباطات نیازمند همت عاملان بزرگ حوزه هستیم.

وی در پایان مهمترین آسیب در حوزه رسانه انفعال پذیری از بازی دشمن برشمرد و گفت: حوزه‌های علمیه باید از ایفای نقش، راهنما و تولید محتوا پا را فراتر بگذارد و ‌خود به ایجاد تاسیس رسانه به خصوص درعرصه بین‌الملل اقدام کند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha