یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

طی مراسمی با حضور آیت‌الله مصباح یزدی، از نرم‌افزارها و کتاب‌ اصطلاح‌نامه‌های علم منطق، فلسفه اشراق، عرفان نظری و معرفت‌شناسی رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، رئیس مرکز پژوهش دایره‌المعارف علوم عقلی اسلامی، در نشستی با اصحاب رسانه، اظهارداشت: هدف از فعالیت این مرکز، تدوین دایرة‌المعارفی جامع در تمام رشته‌های علوم عقلی اسلامی مانند منطق،‌فلسفه، عرفان، کلام و فلسفه‌های مضاعف است که هر کدام نیز دارای رشته‌های متختلفی است.

حجت‌الاسلام احمد ابوترابی با اشاره به فعالیت مرکز پژوهش دایرةالمعارف علوم عقلی اسلامی در تهیه نقشه جامع یا همان اصطلاح‌نامه،‌ در رشته‌های مختلف گفت: نخستین گام در عرصه تحول در علوم اسلامی، داشتن نقشه علمی جامع است که متأسفانه در بسیاری از رشته‌های علوم انسانی که ریشه همگی آنها در آموزه‌های اسلامی است،‌ وجود ندارد.

وی با بیان این که علوم عقلی، ریشه در فطرت انسانی دارد، افزود: در این شرایط،‌ کسی که به مقابله با علوم عقلی می‌پردازد، گویی با فطرت انسانی و شریعت مقابله می‌کند.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به برخی مخالفت‌ها با علوم عقلی در گذشته،‌اظهار داشت: امروز مبارزه با علوم عقلی با حمایت دولت‌های غربی انجام می‌شود؛ این در حالی است که مقام معظم رهبری تأکید کردند که راه پاسخگویی به شبهات، راهی جز مفاهیم فلسفی نیست

وی با اشاره به رونمایی از چهار اصطلاح‌نامه در روز پنجشنبه،‌ 10 خردادماه سال جاری، اظهار داشت: طی مراسمی با حضور آیت‌الله مصباح یزدی از نرم افزار‌ها و کتاب‌‌های اصطلاح‌نامه معرفت‌شناسی، اصطلاح‌نامه فلسفه اشراق، اصطلاح‌نامه علم منطق و اصطلاح‌نامه عرفان نظری رونمایی می‌شود.

حجت‌الاسلام ابوترابی خاطرنشان کرد: ‌همچنین از اساتید و پژوهشگرانی که در تدوین این اصطلاح‌نامه‌ها تلاش داشتند، تجلیل به عمل  می‌‌آید.

وی با اشاره به سال‌ها کار کارشناسانه از سوی اساتید و پژوهشگران برجسته برای تدوین این اصطلاح‌نامه‌ها، اظهار داشت:‌برخی از این اصطلاح‌نامه‌ها نظیر و برخی نیز هرچند سابقه چنین کاری وجود داشت، ولی با این سبک و جامعیت کاری بی‌سابقه بود.

رئیس مرکز پژوهش دایره‌المعارف علوم عقلی اسلامی در بیان ویژگی‌های این اصطلاح‌نامه‌ها نسبت به دیگر کارهای مشابه، گفت: استفاده از آراء پژوهشگران در تصویب اصطلاحات، استناد بر منابع، ارتباط میان اصطلاحات، آورده شدن اصطلاحات به صورت الفبایی و وجود نقشه جامع به صورت عینی در اصطلاحات، از جمله ویژگی‌های آثار موجود می‌باشد.

وی به برنامه‌های آتی مرکز پژوهش دایره‌المعارف علوم عقلی اسلامی اشاره کرد و افزود: درحال حاضر تدوین اصطلاح‌نامه‌های فلسفه، کلام، فلسفه دین، فلسفه سیاسی، فلسفه اخلاق و فلسفه حقوق در دستور کار قرار داد و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، قرار است که در تمامی رشته‌های علوم عقلی اسلامی، اصطلاح‌نامه تدوین و در اختیار مخاطبان قرار گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha