به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین میرباقری در همایش نظام امت و امامت از دیگاه امام خمینی(ره) که به همت مرکز تحقیقات اسلامی بعثت با همکاری معاونت فرهنگی-تربیتی مجتمع آموزش عالی فقه برگزار شد، اظهار داشت: هنوز در آغاز راه تأمل در شخصیت و اندیشه امام خمینی(ره) قرار داریم.
وی با اشاره به تفاوت شخصیتی اشخاص با یکدیگر افزود: «شخصیتهای متفاوتی در جهان وجود دارد؛ برخی از این افراد مربوط به یک دوران خاص بوده و تأثیرات خاصی را برای آن دوران به وجود میآورند و برخی دیگر انسانهایی هستند که با وجود آنها، دوران جدیدی از زندگی بشر آغاز میگردد.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با بیان اینکه اگر چنین شخصیتهایی در جبهه حق باشند، واسطه حضرت حق و بندگان خداوند هستند، اظهار داشت: تمام انبیاء و اولیا الهی اینگونه بودند که معصومین، در رأس این افراد بودند و وقتی به عالم دنیا آمده و لباس بشریت پوشیدند، متصل به عالم غیب الهی بوده و معارف الهی را از آنجا دریافت و در روح بشری منتقل کردند.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با بیان این که تمام ذکر الهی در وجود مبارک ائمه معصوم(علیهم السلام) متجلی شده است، یادآور شد: همه انبیای الهی سرچشمه پروتویی از نور الهی در عالم هستی هستند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با بیان این که امام خمینی(ره) شخصیتی بودند که با تجلی خود در دوران ما، دری به سوی نور الهی و حقایق نبی مکرم اسلام(ص) گشودند، افزود: با وجود امام خمینی(ره) و پیروزی انقلاب اسلامی دوران جدید احیای نقش مستضعفین آغاز و مسائل جدیدی در دنیا مطرح شده است.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با اشاره به تأثیر علمای جهان اسلام در تاریخ و تفاوت آن با امام خمینی(ره) گفت: علمای اسلام در تاریخ با حوادث مختلفی مواجه شده و از عهده آن بر آمدهاند؛ ولی به تعبیری مبدأ تاریخ بشری نبودند، ولی بنیانگذار جمهوری اسلامی خود را به پیکره زمانه زد و زمانه را با مباحث جدیدی آشنا ساخت.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در ادامه با بیان این که در تفسیر کلام امام خمینی(ره) نیاز به عقلانیت جدید داریم، تصریح کرد: «با توجه به این که امام(ره) حقایق را از بالا دریافت و در جامعه ما میدمید، مسائل جدیدی پیش روی عرفان، حکمت و فلسفه قرار داده و افقهای جدیدی را پیش روی دانشهای بشری گشود که نیاز به داشتن عقلانیت نو در این عرصه احساس میگردد.
وی ادامه داد: عقلانیت امام خمینی(ره) جلوهای از تجلیات امام عصر(عج) به دوران ماست؛ به گونهای که امام(ره) طلیعه دوران بوده و تجلیات امام عصر(عج) به اندازه پذیرش دوران، از افق ایشان در عالم وجودی ما ظهور پیدا کرده است.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با بیان این که هم اکنون بشریت در فضایی زندگی میکند که معروف، منکر و منکر، معروف شده، اظهار داشت: در چنین دورانی، بیشترین نیاز به تبیین عقلانیت نظری امام خمینی(ره) میباشد.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با اشاره به نظر امام خمینی(ره) راجع به فضای سیاسی و اجتماعی جوامع گفت: یکی از انگیزههای پیدایش جوامع، گسترش خدا و تجمع برای خدا پرستی به نحو اکمل میباشد تا بندگی خدا به خوبی انجام شود؛ در جامعه الهی محور انبیاء، اولیای الهی و پرستش جمعی خداوند متعال است.
وی یادآور شد: «در مقابل جامعه الهی، جامعهای است که مردم دور هم جمع میشوند تا به تمنیّات نفسانی خود بپردازند؛ بنیان و ایدهای که بر آن استوار است، ایده دمیدن در بت نفس و رسیدن به تمنیات نفسانی میباشد؛ محور این گونه جوامع فراعنه و شیاطین میباشند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در پایان سخنان خود تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران، از عطایای الهی به دوران ما بود که از بستر شخصیت و اندیشه سیاسی امام خمینی(ره) برخاست وامروز نیز روحانیت وظیفه دارد این شخصیت و اندیشه را به همگان معرفی نماید.