به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، وی در دیدار جمعی از حوزویان با ملیت های مختلف که برای شرکت در کنگره بین المللی امام کاظم(ع) به عراق آمده بودند ابراز داشت: حوزه های علمیه چه در قم چه در شهرهای دیگر که در راستای جنبش علمی و احیای معارف اهل بیت علیهم السلام تلاش می کنند مایه افتخارند؛در حقیقت حوزه های علمیه برای وجود حیات علمی، دینی و معنوی در جامعه تلاش می کنند و به واسطه این تلاش ها، رنگ و بوی معنویت در زندگی مردم بیشتر شده و اتصال بین مردم و خدای متعال برقرار می شود.
آیت الله صدر با بیان اینکه علم برای حوزه ها هدف و وسیله است گفت: از آن جهت هدف است که طبق فرمایش قرآن، آنان که می دانند با آنان که نمی دانند برابر نیستند. و از آن جهت وسیله است که از آن برای هدایت مردم به سوی خدای تعالی استفاده می شود و تلاش برای هدایت بشر از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است همچنانکه پیامبر رحمت به حضرت علی (ع) فرمود: یا علی! اگر خدا به واسطه تو، یک نفر را هدایت کند، برای تو از آنچه خورشید بر آن می تابد بالاتر است.
* آئین الهی با روش علمی و اخلاق حسنه معرفی شود
وی با اشاره به نقش علم در تکامل شخصیت افراد اظهار داشت: شایسته است آئین الهی و دین خدا با روش علمی و همراه با حکمت و اخلاق حسنه برای مردم بیان شود. امروزه باید با بهره مندی از آموزه های دینی برای نشر و ترویج انسانیت، کرامت انسانی، حقوق بشر و عدالت در جوامع تلاش شود.
این عالم شیعی در بخش دیگری از سخنان خود به تمهیدات حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی وکیل تام الاختیار آیت الله العظمی سیستانی برای حضور مهمانان خارجی به کنگره امام کاظم(ع) اشاره و تصریح کرد: این مرد، شب و روز برای خدمت به امت اسلامی، علما و حوزه های علمیه در ایران و سایر کشورهای جهان تلاش می کند. او شب را به روز و روز را به شب نمی رساند مگر اینکه حامل وظیفه و رسالت دینی و علمی است و مجاهدانه در این مسیر گام بر می دارد و در عرصه های گوناگون همچون علم، فرهنگ، تالیف، تحقیق، خدمات اجتماعی و ... تلاش می کند.
* اهل بیت علیهم السلام، گنج های تمام نشدنی
وی با اشاره به حضور شخصیت های داخلی وخارجی در کنگره امام کاظم(ع)و ارائه مقالات در نشست های تخصصی گفت: اهل بیت علیهم السلام گنج های تمام نشدنی هستند و هر چه درباره آنها نوشته و گفته شود، هنوز جای کار باقی است. یعنی همانگونه که هرگاه به قرآن مراجعه می کنیم، نکات جدید می یابیم، زندگانی و سیره اهل بیت علیهم السلام نیز اینگونه است و همچنان درس های زندگی از حیات پر برکت ایشان استخراج می شود. همچنانکه علی علیه السلام فرمود: من قرآن ناطق هستم.
* راه اسلام و قرآن تمامی ندارد
آیت الله صدر با بیان اینکه چنین کنگره هایی زمینه برای آشنایی با ائمه علیهم السلام را فراهم می کند گفت: راه اسلام، قرآن، پیامبر و ائمه معصومین تمامی ندارد و لازم است که دائما برای فهم بیشتر از آموزه های اسلامی که پایانی برای آن نیست تلاش کنیم و به دیگران بیاموزیم.
وی نقش ویژه علما و محققین در استخراج حقایق و معرفی این حقایق به جامعه را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: باید این منهج علمی، ایمانی و انسانی ادامه یابد و اندیشمندان دینی، امت اسلامی را با پیشوایان دینی آشنا سازند.
* تشیع، تنها یک شعار نیست
این عالم شیعی به رشد روز افزون مکتب اهل بیت(ع) در جهان اشاره کرد و گفت: علاقه مردم به اهل بیت اختصاص به کشور خاصی ندارد و در تمام کشورهای عربی و اسلامی این علاقه احساس می شود منتها باید دقت داشته باشیم که تشیع، یک شعار نیست بلکه عمل و سلوک و روش زندگی است. تشیع یک برنامه برای زندگی است که همواره می تواند در حیات فردی و اجتماعی ما جریان داشته باشد و محبت مردم کشورهای مختلف به اهل بیت وظیفه ما در آشنا نمودن ایشان با مبانی فکری تشیع بیشتر می سازد و ما باید تلاش کنیم تا این عواطف به سلوک و معرفت و رفتار و اخلاق تبدیل شود. جهان امروز نیازمند کلام طیب و صادقانه است و دلهای زیادی آماده پذیرش اسلام ناب محمدی است.
* وهابی ها با همه مذاهب اسلامی مشکل دارند
وی با اشاره به تلاش ها و تبلیغات وهابیت در کشورهای مختلف گفت: آنها تنها با مکتب اهل بیت(ع) مخالف نیستند بلکه تمام مذاهب اسلامی را نشانه رفته اند و ما باید رسالت تبلیغی خود را به دوش بکشیم و از اذیت و آزارها خسته نشویم. ما نه تنها برای هدایت هم کیشان خود که حتی برای هدایت دشمنان نیز باید برنامه داشته باشیم.
آیت الله صدر با بیان اینکه انگیزه های سیاسی منجر به حمایت از وهابی ها شده است گفت: در این میانه باید از اندیشه های اعتدال گرایانه در جهان اسلام حمایت کنیم و در این راستا تماس های مکرری با دکتر احمد الطیب شیخ الازهر داشته ام.
* باید قوت های علمی حوزه اطلاع رسانی شود
وی در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز خرسندی از اقدامات حوزه علمیه قم در زمینه اطلاع رسانی گفت: حوزه های علمیه ای که در قم و سایر شهرهای ایران فعالیت می کنند، اقدامات شایسته ای در عرصه های فکری، تخصصی و تبلیغی داشته اند و بسیار مناسب است که این فعالیت ها و رویدادهای حوزوی در عرصه های عمومی بیان می شود. ما دائما باید چنین اقدامات به ویژه قوت های علمی در حوزه ها را بیان کنیم.
خاطر نشان می شود در این دیدار شیخ محمد الحسّون با معرفی اعضای حاضر در این دیدار، به حضور ایشان در کنگره بین المللی امام کاظم(ع) و ارائه مقالات علمی از سوی این افراد اشاره کرد.
* فعالیت همه جانبه وهابی ها در تونس
عبدالحفیظ البنّانی از کشور تونس با اشاره به علاقه ویژه مردم تونس به اهل بیت علیهم السلام گفت: پیروزیهای مقاومت و جمهوری اسلامی ایران موجب شده است تا بسیاری از مردم تونس به اندیشه سیاسی شیعه علاقه مند شوند اما در عین حال، خطر وهابیت تونس را تهدید می کند و آنها با تمام توان در حال تبلیغ افکار خود هستند به طوری که در سه ماه اخیر، دو کشتی حامل کتاب و cd های مربوط به وهابیت وارد تونس شده است و ما نیازمند کار علمی و فرهنگی و پشتیبانی از این اقدامات در تونس هستیم.
* تلاش های عربستان نتیجه عکس داده است
محمدسعید حافظ از نیجریه نیز با بیان اینکه رشد شیعه در نیجریه در دو دهه اخیر شتاب گرفته است گفت: تلاش های عربستان سعودی بر ضد انقلاب اسلامی و امام خمینی نتیجه عکس داده و موجب شده است تا بسیاری از مردم به دنبال مطالعه مکتب اهل بیت(ع) بروند.
محمد نور الزاکی از سودان نیز به نقش خاندان صدر در بیداری امت ها اشاره کرد و گفت: حرکت هایی که برای وحدت عراقی ها انجام گرفته شایسته تقدیر است.
* روابط بین حوزه نجف و الازهر مصر شکل بگیرد
معروف عبدالمجید از مصر هم در این دیدار به علاقه عمیق و ریشه دار مردم مصر به اهل بیت علیهم السلام اشاره و تصریح کرد: لازم است روابط بین حوزه علمیه نجف و الازهر شکل بگیرد.
حسن صدرایی عارف دبیر بین الملل خبرگزاری حوزه نیز با اشاره به فعالیت های حوزه علمیه قم در عرصه اطلاع رسانی، گزارشی از این اقدامات در عرصه مکتوب و الکترونیک ارائه داد.
نظر شما