پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

دستگاه قضایی نیازمند کمک و یاری حوزه‌های علمیه در عرصه تربیت طلاب و فضلای توانمند وکارآمد برای تصدی امر قضا است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفعتی در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه، ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه اظهار داشت: دستگاه قضائی در حفظ نظام اسلامی از نظر ایجاد امنیت اجتماعی، اجرای عدالت و احقاق حقوق مردم،‌ بیشترین نقش را در جامعه دارد.

وی افزود:‌ قوه قضائیه در جایگاهی است  که می‌تواند با اعمال قانون و نظارت دقیق، به سالم‌سازی نظامات اجتماعی و تمامی نهاد‌های دولتی کمک کند و در این عرصه نقش محوری داشته باشد.

رئیس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم با تأکید بر این که قوه قضائیه، باید قاطعانه و محکم به وظایف خود عمل کند، ادامه داد:‌ در چند دهه‌ای که از فعالیت قوه قضائیه در جامعه اسلامی می‌گذرد، هر جا که قاطعانه با ناهنجاری‌ها و مفاسد برخورد کرده،‌ به نتیجه مثبت رسیده است و امید می‌رود که در مسئله مفاسد اقتصادی نیز با برخورد قاطعانه،‌این معضل را که موجب سلب اعتماد مردم می‌شود، ریشه کن نماید.

وی، رسیدگی به امور محاکم و قضاوت را از مهم‌ترین اصول کارکردهای دستگاه قضائی معرفی و عنوان داشت: بر اساس آموزه‌های اسلامی، ولایت مختص فقها و اسلام شناسان است؛ بنابراین قوه قضائیه رویکرد گزینش قضات از روحانیون و فضلای توانمند را در پیش گرفته که کار ارزشمندی در عرصه قضاوت به شمار می‌رود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفعتی ادامه داد:‌ قوه قضائیه در این رویکرد، به دنبال این است که از روحانیون متخصص، کارآمد و صاحب‌نظر در مباحث حقوق قضائی و جزائی برای تصدی امر قضا استفاده کند؛ از سوی دیگر حوزه‌های علمیه نیز باید در این عرصه به قوه قضائیه کمک کنند و نیروهای کارآمد را تربیت نماید.

وی با اشاره به فعالیت مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی اشاره کرد و گفت: در 15 سال فعالیت این مرکز، تلاش شده که بهترین نیروها برای یاری رساندن به قوه قضائیه تربیت و همکاری میان حوزه و قوه قضائیه تقویت شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha