یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

خبرگزاری حوزه در آستانه میلاد یگانه منجی عالم بشریت، حضرت مهدی موعود موجود (ع) در یک میزگرد تخصصی با حضور حجج اسلام و المسلمین پورسیدآقایی، جعفری، آیتی و سهرابی از کارشناسان خبره مباحث مهدویت، به بررسی ظرفیت‌های مسجد مقدس جمکران پرداخته است.

ضمن تبریک این عید خجسته مشروح مباحث مطرح شده در این میزگرد تقدیم می‌گردد:

رییس پژوهشکده مهدویت در آغاز این میزگرد تخصصی مهدوی با اشاره به جایگاه و پیشینه تاریخی مسجد مقدس جمکران، اظهارداشت:  مسجد مقدس جمکران در روز 17 رمضان المبارک 373 هجری به دستور حضرت بقیه الله (عج) در کنار روستای جمکران بنا گردید.

حجت الاسلام والمسلمین سید مسعود پورسید آقایی با اشاره به تاریخچه و اسناد مربوط به ساخت مسجد مقدس جمکران افزود: سند ساخت و تاسیس مسجد مقدس جمکران در کتاب كتاب «مونس الحزين» شیخ صدوق(ره) متوفی 381هجری آمده است و همین طور در کتاب تاریخ قم نوشته مرحوم حسن بن محمد بن حسن قمی و همین طور در کتاب «انوار المشعشعین»، این موضوع نقل شده است که متاسفانه هیچ یک از آثار وجود ندارد.

این محقق و پژوهشگر مهدویت ادامه داد: مرحوم شیخ صدوق(ره) در کتاب «نجم الثاقب« نیز به دستور تاسیس این مسجد مقدس توسط امام زمان(عج) اشاره می کند.

پس از سخنان رییس پژوهشکده مهدویت، حجت الاسلام و المسلمین جعفری، از کارشناسان شرکت کننده در این میزگرد، به معاصر بودن مولف کتاب تاریخ قم(حسن بن محمدبن حسن قمي)، با مرحوم شیخ صدوق اشاره کرد و گفت: این مولف و مورخ اسلامی در کتاب خود بخش هایی از کتاب «مونس الحزين» را پیرامون تاسیس مسجد مقدس جمکران تلخیص کرده است.

 

*مسجد مقدس جمکران؛ حقیقتی انکارنشدنی

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین پورسید آقایی، با تایید نظر حجت الاسلام جعفری با بیان این که مسجد مقدس جمکران حقیقتی انکار نشدنی است، اظهار داشت: مسجد مقدس جمکران هم به لحاظ اصل پیدایش و هم به لحاظ توجه بزرگان به این مکان مقدس واقعیتی تثبیت شده است.

وی با اشاره به ارادت علمای گذشته و حال حاضر نسبت به مسجد مقدس جمکران، خاطرنشان کرد: در خاطرات آمده است هر گاه برای آیت الله  العظمی بروجردی(ره) مشکلی پیش می آمد، گوسفندی را می فرستادند تا در کنار مسجد مقدس جمکران قربانی شود و یا هر بار برای آیت الله العظمی گلپایگانی(ره) مشکلی پیش می آمد عریضه ای می نوشتند و با گروهی از اصحاب و فرزندان خود به مسجد مقدس جمکران مشرف می شدند و توسل پیدا می کردند و رفع مشکل می شد.

رییس پژوهشکده مهدویت ادامه داد: مرحوم آیت الله العظمی حائری بزرگ، وقتی با مشکلی مواجه می شدند، مرحوم آیت الله بافقی را به مسجد جمکران می فرستاد و از این دست اهتمام و عنایات بسیار بود که از جمله به بیتوته و حضور مراجع معظم تقلید میرزا جواد تبریزی،‌ مرعشی نجفی، سید محمد حجت کوه کمره ای،‌ سید حسین قاضی، محمدتقی بافقی(ره) یاد کرد.

رییس موسسه آینده روشن با بیان خاطره ای از زمان زعامت آیت الله العظمی سید محمد حجت(ره)، افزود: در زمان ایشان در شهر قم قحطی آمد، ایشان چهل نفر از طلاب و فضلای مهذب و متدین را فراخواند و دستور داد بر بام مسجد مقدس جمکران رفته و با هم  زیارت عاشورا، یکصد سلام، یکصد لعن و دعای صفوان معروف به دعای علقمه را بخوانند و به حضرت موسی بن جعفر(ع)، حضرت ابوالفضل(ع) و حضرت علی اصغر(ع) متوسل؛ آنان پس از انجام این فرائض هنوز به روستای جمکران نرسیده بودند که انوار الهی شروع به باریدن گرفت و سیل جاری شد و از شدت بارش طلاب کفشهایشان را به دست گرفتند.

حجت الاسلام والمسلمین پورسید آقایی در بخش دیگری از این میزگرد تخصصی جمله ای را از مرحوم آیت الله احمدی میانجی(ره) نقل کرد و بیان داشت: اگر مردم خودشان کرامتی نبینند، حاضر نیستند این طور هزینه کنند.

وی ادامه داد: مردم امروز خودشان به امامزاده ها و مسجد مقدس جمکران رفته و جواب گرفته اند و حاضر شده اند اینگونه نذورات و هدیه بدهند و این یک حقیقت تثبیت شده است.

 

*عده ای درصدد تخریب مسجدجمکران هستند!

این محقق و پژوهشگر برجسته مهدویت تصریح کرد: من از کسانی که این حقیقت تثبیت شده را می خواهند به نحوی خراب کرده و قداست این پایگاه بزرگ فرهنگی و معنوی را با ورود برخی شبهات و مطالب واهی خدشه دار کنند، تعجب می کنم.

حجت الاسلام والمسلمین پورسید آقایی خاطرنشان کرد: به نظر بنده بهترین فردی که توانسته به بهترین نحو ممکن پاسخ محکمی به شبهات وارده بدهند مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ مرتضی حائری است که در کتاب خود با عنوان "سّر دلبران " که زیر نظر حضرت آیت الله استادی چاپ شده است به این موارد پاسخ گفته است.

وی به نقل از گفته های مرحوم حاج شیخ مرتضی حائری در کتاب «سّردلبران» خاطرنشان کرد: " من خالی از وسوسه نیستم، ولی خیلی هم به نقلیات مردم خوش بین نیستم، اما این مواردی که در کتاب نقل می کنم، دلیل بر صحت این مطلب دارد".

 

*مسجد جمکران؛ پایگاهی برای نبرد حق علیه باطل

رییس پژوهشکده مهدویت ادامه داد: ما باید از این حقیقت تثبیت شده بهترین بهره را ببریم، چراکه حضرت ولی عصر(عج) از بیش از هزار سال پیش چنین پایگاهی را برای شیعه برای مقابله با ظلم و جور تاسیس کرد.

حجت الاسلام والمسلمین پورسید آقایی بیان داشت: طبق آمارهایی که می دهند مسجد مقدس جمکران سالانه بیش از 12تا 15 میلیون نفر برای زیارت و اقامه نماز به این مسجد مقدس می آیند و این آمار چیزی بیش از زائران مکه و مدینه است.

وی، تاسیس مسجد مقدس جمکران را زنده نگه داشتن نام و یاد حضرت مهدی(عج) دانست و افزود: وجود این مسجد در قم و نزدیکی آن در کنار تهران به عنوان پایخت ایران اسلامی  دارای نقشی راهبری است.

این کارشناس حوزوی خاطرنشان کرد: چطور خداوند حضرت ابراهیم را مامور به ساختن کعبه می کند و امروز پایگاه توحیدی است؛ امام زمان(عج) نیز 1060 سال پیش با نگاهی به آخرالزمان و برای رویارویی جبهه حق علیه باطل چنین بذری را می کارند تا امروز به عنوان پایگاهی عظیم و گسترده معنوی و جایگاهی برای اعتلای نام حضرت باشد.

در ادامه این میزگرد حجت الاسلام و المسلمین دکتر نصرت الله آیتی، از  کارشناسان برجسته مهدویت با اشاره به وجود مسجد سهله و مسجد مقدس جمکران در جوار شهرهای مذهبی قم و نجف اشرف، گفت: این دو پایگاه در کنار دو شهر مذهبی که هر دو دارای جایگاه فقاهت و اجتهاد هستند، فقاهت و معنویت را به هم آمیخته اند..

وی افزود: همجواری این مساجد با حوزه های علمیه نشان از آن دارد که روحانیت، سربازان حضرت ولیعصر (عج) هستند و مراجع و علما پاسداران و نگه داران دین و سربازان اصلی حضرت می باشند.

 

*ایران، کشور زمینه ساز ظهور است

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین پورسید آقایی در تکمیل سخنان قبلی خود با بیان این که وجود مراجع معظم تقلید و علما به عنوان حامیان حضرت و سربازان واقعی امام عصر(عج) نقش و پشتوانه عظیمی برای حرکت مهدویت و فلسفه انتظار هستند، گفت: این پشتوانه ها و تحلیل ها مسوولیت ما را زیاد می کند؛ به طوری که ما امروز یک اهتمام ویژه ای را نسبت به  مسجد مقدس جمکران داشته باشیم و متولیان امر بایستی با این تحلیل و پشتوانه ها بار مسوولیتی بیشتری را قبول کرده و هدف و سمت وسوی مسجد مقدس جمکران را ترسیم کنند.

رییس پژوهشکده مهدویت ادامه داد: مسوولین و متولیان مسجد مقدس جمکران باید ببیند از مسجد چه کارهایی می خواهند و خود چه مسوولیتی در قبال این اقبال عمومی و خیل عظیم عاشقان حضرت ولی (عج) و پشتوانه تاریخی و حمایت همه جانبه بزرگان و مراجع همچنین همجواری مسج با شهر قم دارند؟

وی تصریح کرد: امروز باید به این نقطه برسیم که به ببینیم چه اندازه به مسئولیت های خود عمل کرده ایم و چقدر فاصله با آن داریم و برای جبران آن بکوشیم.

 

*نقش حوزه های علمیه در زمینه سازی ظهور

در ادامه این میزگرد تخصصی حجت الاسلام و المسلمین جواد جعفری با اشاره به سخنان حجت الاسلام آیتی پیرامون همجواری مساجد سهله و جمکران با شهرهای مقدس نجف و قم، بر نقش حوزه های علمیه در زمینه سازی ظهور تاکید کرد.

این محقق و پژوهشگر مهدوی افزود: اگر این دو پایگاه به عنوان مسجد امام زمان (عج) مطرح است و در کنار حوزه های علمیه قرار گرفته است، حوزه علمیه از این پایگاه در راستای رسالت اصلی خویش به عنوان زمینه ساز ظهور اهتمام داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: برپایی نشست های علمی و گنگره های بین المللی پیرامون حضرت مهدی(ع) و بازخوانی آن از جمله وظایف سنگین حوزه علمیه زمینه ساز می باشد.

*تاکید بر محوریت مسجد جمکران در فعالیت های مهدوی

در بخش دیگری از میزگرد تخصصی مهدویت، حجت الاسلام والمسلمین پور سیدآقایی درتایید سخنان حجت الاسلام جعفری، گفت: این سخنان در قالب بندی در همایش دکترین مهدویت مطرح می باشد؛ به طوری که بایستی فعالیت های مهدوی حول محور مسجد مقدس جمکران انجام شود.

رییس پژوهشکده مهدویت خاطرنشان کرد: ما برای انجام این مهم جلسات متعددی با مسوولین مسجد مقدس جمکران برگزار کرده ایم و در خواست کردیم متولیان این مسجد مقدس با مراکز مهدوی حوزوی هم اندیشی داشته باشند.

 

*زائران میلیونی مسجدجمکران خوارک فرهنگی می خواهند

وی ادامه داد: باید پیرامون تهیه کردن خوراک فرهنگی و هدفمند ویژه زائران داخلی و خارجی، فعالیت هایی انجام شود.

رییس موسسه آینده روشن با ارائه پیشنهادهایی به دست اندرکاران مسجد مقدس جمکران، تاکید کرد: مسجد مقدس جمکران باید با برنامه ریزی متولی حرکت های تحقیقی، پژوهشی و مدیریت فعالیت های مهدوی را نه تنها د ر کشور بلکه در جهان داشته باشد.

* راه اندازی شبکه تلویزیونی مهدویت

وی ادامه داد: رسیدگی به امور فرهنگی،‌چاپ و نشر، برپایی گنگره و همایش های داخلی و بین المللی، راه اندازی شبکه های ماهواره ای آن هم به زبان های مختلف جهان، می بایست در دستور کار مدیران و سیاست‌گذاران مسجد مقدس جمکران قرار گیرد.

*مسجد جمکران باید مولد و تولید کننده باشد

رییس پژوهشکده مهدویت با اشاره به این که مسجد مقدس جمکران باید تولید کننده و مولد باشد، یادآور شد:

امروز رسیدگی به امور فرهنگی و مورد توجه قرار دادن آن از ضروریات مسجد مقدس جمکران است و امیدواریم مسئولان و برنامه‌ریزان محترم در آینده نزدیک این مهم را تحقق بخشند.

*لزوم نگاه تکمیلی به مسجد جمکران

در ادامه این میزگرد مهدوی، حجت الاسلام و المسلمین جعفری در تایید سخنان رییس پژوهشکده مهدویت، گفت: اگر نسبت به حوزه های علمیه و مسجد مقدس جمکران نگاه تکمیلی داشته باشیم به این مطلب می رسیم که حوزه های علمیه ظرفیت علمی و مسجد مقدس جمکران بعد احساسی را پشتیبانی خواهند کرد و در این صورت تعمیق مهدویت و فلسفه ظهور تحقق خواهد یافت.

*راه رسیدن به امام زمان(عج) از طریق علم است

پس از سخنان کوتاه حجت الاسلام جعفری، حجت الاسلام والمسلمین پور سید آقایی راه رسیدن به امام زمان(عج) را از طریق علم عنوان کرد و افزود: همه چیز باید در خط امام زمان(عج) باشد و باید در این راستا گام برداشت تا به سرمنزل مقصود رسید.

*تعمیق معارف مهدوی در جان مردم

در ادامه حجت الاسلام و السلمین فرامرز سهرابی به عنوان یکی از کارشناسان عرصه مهدویت شرکت کننده در این میز گرد مهدوی، با ارائه دیدگاه های خود، گفت: هنر اصلی تعمیق معارف مهدوی در جان مردم است و بیان علمی مطالب زیاد کار سنگینی نیست.

حجت الاسلام و السلمین پورسید آقایی نیز در تکمیل نقطه نظر حجت الاسلام فرامرزی، تعمیق علمی و مهدوی مسائل را یکی از شئون مسجد مقدس جمکران دانست که باید این قول و نتیجه (مهدویت) را به باور برساند.

*برپایی نشست های تخصصی

پس از اظهار نظر رییس پژوهشکده مهدویت، حجت الاسلام و المسلمین نصرت الله آیتی نیز در سخنانی گفت: برپایی نشست های داخلی و خارجی با محوریت امام زمان(عج) و استفاده از کارشناسان داخلی و خارجی از جمله کارهای علمی و تحقیقاتی است که می تواند به راحتی انجام داد.

این محقق و پژوهشگر مهدویت بیان داشت: برپایی سفرهای ویژه با هدف ترویج فرهنگ مهدوی و ارائه فیلم ها و سی دی های صوتی پیرامون شخصیت حضرت بقیه الله اعظم روحی ارواحنا فداه از دیگر اموری است که می تواند با قدرت هرچه بیشتر انجام داد.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین پورسید آقایی با تایید سخنان حجت الاسلام آیتی، اضافه کرد: دعوت از پژوهشگران و اندیشمندان خارجی، فراخوان مقالات مهدوی و پرداختن به مقوله موعود و منجی از اقصی نقاط دنیا و پشتیبانی طرح های پژوهشی و تحقیقاتی محققان سایر کشورهای جهان از جمله مطالبی است که باید از سوی مسجد مقدس جمکران پیگیری شود که متاسفانه تا کنون چنین نبوده است.

*پیشنهادهای کاربردی

رییس پژوهشکده مهدویت ادامه داد: تاسیس بزرگ ترین کتابخانه تخصصی مهدوی جهان در مسجد مقدس جمکران، ایجاد فرصت های مطالعاتی برای محققان داخلی و خارجی، ارائه موضوع و طرح های تحقیقاتی پیرامون حضرت و مساله مهدویت و حمایت مالی از پاپان نامه های دانشجویی در اقصی نقاط دنیا، تاسیس شبکه تلویزیونی با عنوان منجی به زبان های مختلف از اموری است که مدیریت محترم مسجد مقدس جمکران می‌بایست آن را پیگیری و علمیاتی نماید.

*قطار سریع السیر تهران – جمکران راه اندازی شود

حجت الاسلام و المسلمین پورسید آقایی با بیان این که راه اندازی قطار سریع السیر تهران جمکران در طول ایام هفته می بایست از ابتدای انقلاب یا حتی بعد از جنگ پیگیری و عملی می شد تا منتظران حضرت بتوانند به راحتی به مسجد مقدس جمکران آمده و با حضرت درد دل کنند، ‌اظهارداشت: اگر این مساله مربوط به اصفهان می شد، به طور یقین نه تنها یک خط و یک قطار، بلکه چندین مسیر و قطار برای اصفهان جمکران احداث می شد،‌ چرا باید این کار در قم انجام نشود؟ یا چرا این فکر با توجه به ظرفیت های بالایی که دارد در قم انجام نشود!

*مسجد جمکران؛ میدان مبارزه با هجوم فرهنگ غربی

حجت الاسلام والمسلمین پورسید آقایی ادامه داد: اگر امکانات و ابعاد تحقیقی و پژوهشی در مسجد مقدس جمکران اجرایی شود به طور یقین مسجد مقدس جمکران به میدان مبارزه با هجوم فرهنگ غربی تبدیل خواهد شد؛ به طور یقین امام زمان(عج) این مسجدمقدس و پایگاه فرهنگی را برای امروز نسل جوان ما پایه ریزی کرده اند به شرط آن که بدانیم چه میخواهیم و چه وظایفی داریم.

*استاندارد سازی پژوهش های مهدوی

در بخشی از این میزگرد حجت الاسلام والمسلمین آیتی نیز با بیان این که امروز شخصیت ها و مراکز علمی متعددی در خصوص بحث مهدویت گام برداشته اند، گفت: مسجد مقدس جمکران می تواند با توجه به ظرفیت غنی که دارد به عنوان مرکز استاندارد سازی فعالیت های مهدوی، اقدامات مقتضی را پیرامون موضوع مهدویت و امام عصر(عج) به عمل آورد.

وی ادامه داد: با تاسیس این مرکز با محوریت و اهتمام مسجد مقدس جمکران به طور یقین جلوی بسیاری از شبهات و مسائل خرافی گرفته می شود.

*وقتی متولیان کاری نکنند، فرقه های دروغین ظاهر می شوند

در ادامه حجت الاسلام پورسید آقایی با بیان این که  وقتی در زمینه امام زمان(عج) کار علمی و تحقیقاتی انجام نشود، ‌طبیعی است که فرقه های انحرافی و دروغین شکل می گیرند و فضا برای جولان آنان فراهم می شود،‌ تصریح کرد: مسجد مقدس جمکران متولی این امور است و باید در این راستا گام بردارد.

*برقراری ارتباط علمی و فرهنگی با جهان

پس از سخنان حجج اسلام والمسلمین آیتی و پور سید آقایی، حجت الاسلام سهرابی با طرح بخش دیگری از نقطه نظرات خود، ادامه داد: برپایی همایش ها و نشست های تخصصی و عمومی همچنین ارتباط میان مسجد مقدس جمکران با سایر مراکز علمی و فرهنگی جهان می تواند نقش بسزایی را در این زمینه ایفا کند.

وی بیان داشت: ساخت فیلم های هدف دار با رویکرد مهدوی و فلسفه انتظار و ارائه آن به زائران مسجد مقدس جمکران راهکار مناسبی برای مقابله با هجمه دشمنان است.

این محقق و پژوهشگر مهدوی، به برپایی مسابقات هفتگی با موضوع مهدویت در مساجد کشور اشاره کرد و گفت: اگر مسابقات فرهنگی با مساعدت مسجد مقدس جمکران در مساجد کشور برگزار شود به خودی خود فلسفه انتظار و مهدویت در جان مردم تعمیق پیدا می کند.

*تاکید برجریان سازی فرهنگی با محوریت مهدویت

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین سهرابی جریان سازی فرهنگی با محوریت جمکران را از ضروریات فعلی جامعه امروز دانسته و گفت: باید این جریان سازی از سوی مراکز ذیربط با قدرت و شدت هر چه تمامتر انجام شود؛ زیرا اگر این اتفاق نیفتد، فضا برای شیطنت دشمنان و گروه های انحرافی باز می شود.

*درخواست ملاقات با پاپ

پس از اظهار نظر حجت الاسلام سهرابی، حجت الاسلام و المسلمین پورسید آقایی نیز‌ رایزنی مسجدمقدس جمکران با سایر مراکز دینی دنیا را گام های موثر این پایگاه معنوی دانست وگفت: با توجه به جایگاه این مسجد مقدس می شود درخواست ملاقات با پاپ را داد و از کتابخانه عظیم این پایگاه دینی مسیحیان، کتب مرتبط به منجی، موعود و آخرالزمان را استخراج کرد

*ضرورت تشکیل اتاق فکر در مسجد مقدس جمکران

وی ادامه داد: امروز علاقه مندان و شیفتگان امام عصر(عج) در هر پست و مقام دولتی و عمومی که حاضرند به صورت خودجوش و افتخاری برای پویایی این مسجد مقدس و امام عصر(عج) گام برداشته و همه ظرفیت های خود را بکار بگیرند.

رییس موسسه آینده روشن بیان داشت: متولیان مسجد مقدس جمکران بایستی با تشکیل اتاق فکری متشکل از بزرگان حوزه و صاحب نظران و کارشناسان برجسته عرصه مهدوی، برنامه های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت علمی،‌ پژوهشی و تحقیقاتی را طراحی و در مسیر استفاده از تمام ظرفیت های این مکان مقدس گام بردارند.

*مسجد جمکران؛ پتانسیل پیش برنده انقلاب اسلامی

وی با بیان این که هر یک از علما و بزرگان ما اگر به جایی رسیده اند از صدقه سر کریمه اهل بیت(ع) و مسجدمقدس جمکران بوده است،‌ افزود: این مسجد مقدس پتانسیل پیشرفت انقلاب اسلامی می باشد،‌ پس چرا نباید امروز از این پتانسیل برای ادامه مسیر مدد بگیریم؟!

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha