پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

همایش حج و اقتصاد به همت پژوهشکده حج و زیارت ،پنج شنبه این هفته مصادف با 22 تیرماه در سالن اجتماعات سازمان حج و زیارت برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین مجید رضایی ، جانشین دبیر علمی این همایش ، صبح امروز در گفتگو با خبرنگاران که در این پژوهشکده برگزار شد، اظهار داشت: پس از اعلام فراخوان، 75 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که پس از ارزیابی های متعدد، 32 مقاله واجد ویژگی های مورد نظر شد که مجموع آن ها در قالب 700 صفحه در یک کتاب آورده شده است.

وی افزود: در روز برگزاری این همایش، 8 مقاله برتر ارایه شده و مورد نقد و بررسی صاحب نظران قرار می گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین رضایی همچنین گفت: در افتتاحیه همایش، حجت الاسلام و المسلمین کیا الحسینی ، دبیر علمی همایش، همچنین حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در حج و زیارت و نیز دکتر علی لاریجانی، رییس مجلس به ایراد سخن می پردازند.

وی اضافه کرد: دو نشست تخصصی در صبح و عصر برگزار می شود که در هر نشست، 4 مقاله ارایه می گردد و همچنین میزگردی نیز با حضور فعالان حج و زیارت و نیز صاحب نظرات و فعالان اقتصادی کشور برگزار می شود.

جانشین دبیر علمی همایش با بیان این که مقالات در پنج محور کلی نگاشته شده است، ابراز داشت: یکسری مباحث به صورت خاص فقهی می باشد، ضمن آن که در کنار آن ها به مباحث اخلاقی، تاثیرات اجتماعی حج بر اقتصاد کلان و خرد، مباحث کلی بازار سرمایه در عرصه داخلی و بین المللی و .. در این مقالات پرداخته شده است.

وی در ادامه با بیان این که از ابتدا مساله حج با اقتصاد در ارتباط بوده است، گفت: حج با اقتصاد خرد و کلان داخلی و بین المللی، بازار کار و سرمایه، بازار کالاها و خدمات مرتبط است که باید ابعاد و آسیب های فراروی آن به طور کامل مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین رضایی همچنین با اشاره به این که حج گردش مالی گسترده ای را در بر می گیرد و بر وضع زندگی فرد و خانواده اش اثرات فراوانی دارد، بیان داشت: اگر بخواهیم که در مباحث پیرامون حج دید عمیق و گسترده ای داشته باشیم باید به همه ابعاد اقتصادی و غیراقتصادی آن توجه ویژه ای داشته باشیم .

وی با اشاره به وجوب حج تمتع در صورت استطاعت فرد گفت: از حیث ضرورت شناسایی ظرفیت های اقتصادی حج باید به نهادهای مذهبی و گردشگری دینی در قالب آن توجه صورت گیرد.

وی با اشاره به تاثیر گردشگری مذهبی در اقتصاد ملی خاطرنشان کرد: حقیقت آن است که خرید بی رویه کالاهای نامناسب خارجی و ورود آن ها توسط حجاج به داخل کشور برای اقتصاد ملی ما مضر است که این گونه مسایل در رابطه با حج باید توسط صاحب نظران و کارشناسان مورد ارزیابی دقیق علمی قرار گرفته و خلاها و آسیب ها شناخته شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha