یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

چهل و یکمین شماره دو ماهنامه علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان به همت دفتر مطالعات و تحقیقات زنان با عنوان حوراء منتشر شد.

پرونده ویژه این شماره از مجله حوراء درباره زنان و اوقات فراغت است که با تأکید بر  مسئله جنسیت گردآوری شده است.

تأملاتی درباره اوقات فراغت با تأکید بر مسئله جنسیت، ملاحظاتی درباره فراغت دختران، گفتگو با دکتر نعمت الله فاضلی با عنوان دختران چگون اوقات فراغت خود را می گذرانند، نوشتاری در باب شروط بنایی در عقد نکاح،گزارشی درباره ورزش بانوان، گزارش نشست طلاق در ایران، گفتگو با دکتر علیرضا موذن درباره نقش پررنگ رسانه در گذران اوقات فراغت، ترجمه ای با عنوان کودکان و فراواقعیت، نوشتاری در باب واژگاه فمینیسم رادیکال و فمینیسم سوسیال، معرفی کتاب زن در اسلام و زن و بازیابی هویت جنسی و بالاخره اخبار مربوط به حوزه زنان مجموعه مطالبی است که در چهل و یکمین شماره از نشریه حوراء می خوانیم.

در پرونده اصلی این شماره از مجله حوراء مطالبی با موضوع اوقات فراغت زنان منتشر شده است و از آن جمله نوشتاری با عنوان تأملاتی درباره اوقات فراغت با تأکید بر مسئله جنسیت که در آن موضوع اوقات فراغت از جنبه های مختلف و متنوعی مورد بررسی قرار گرفته است.

یکی از مفاهیم مهم در تحلیل مسائل اجتماعی، مسئله فراغت است. اهمیت بحث فراغت، تا حد زیادی وابسته به واقعیتهایی همچون شهر نشینی، وجود وسایل ارتباطی و رسانه ای و شیوه های تولید در دهه های اخیر است که هرکدام هم خود تغییرات بسیاری را تجربه کرده اند و هم منشأ تغییر در سایر فعالیتهای اجتماعی گردیده اند. به موازات تغییر در عرصه های یاد شده، الگوهای فراغت در زندگی جوامع مدرن هم تغییر یافته و هم اهمیت روزافزونی یافته است.

مقوله فراغت مانند سایر مقوله های اجتماعی در نسبت تنگاتنگی با حوزه مسائل خانوادگی و مسئله زنان و به تعبیر دیگر مقوله جنسیت قرار دارد.

به موازات تغییر در الگوی فراغت، حوزه های جنسیتی جوامع نیز تغییرات شگرفی را تجربه کرده اند؛ به گونه ای که در بسیاری از جوامع از جمله جامعه ما، یکی از نمادهای آشکار تغییرات اجتماعی محسوب می شود.

در این متن تلاش شده است تا با واکاوی اجمالی مقوله فراغت در دنیای جدید، به ارائه تعریف و مفهومی گذرا و ابتدایی از فراغت رسیده و ویژگی ها و پیامدهای آن را در ابعاد خرد و کلان بررسی کند.

و سپس با تحلیلی اجمالی از واقعیت مقوله جنسیت و تغییرات آن در جوامع کنونی با تمرکز بر جامعه ایرانی، به وضعیت گذران اوقات فراغت زنان و دختران در کشورمان و بیان شباهت‌ها و تفاوت‌های زنان و مردان در نحوه گذران اوقات فراغت بپردازد.

در ادامه نیز با آسیب شناسی شیوه اوقات فراغت زنان و دختران ایرانی به بیان توصیه هایی در طراحی الگوی فراغت جنسیتی پرداخته است.

دو ماهانمه علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان توسط دفتر مطالعات و تحقیقات زنان  و به سردبیری فاطمه قاسم پور منتشر شده است.

علاقمندان می توانند با شماره  02177625070 تماس گرفته و یا به نشانی الکترونیکی www.womenrc.ir  مراجعه نمایند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha