به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمين محمدتقي سبحانينيا همزمان با دهه نکوداشت مساجد، در گفتگویی با تاکید بر ضرورت ایجاد جهاد مسجد سازی، گفت: متأسفانه به ميزان رشد جمعيت و افزايش ساخت وسازها در كشورمان، به تعداد مناسب مسجد نساختهايم، لذا امروز به جهاد مسجدسازي نیازمندیم
وی افزود: بيش از 30 سال است که از انقلاب اسلامي ميگذرد، ولي متاسفانه نسبت به مسجد كم لطفي شده و یا به بیان صحیح تر به قدر کفاف به آن توجه نشده است.
معاون فرهنگي، ارتباطات و امور بین الملل دارالحدیث تصریح کرد: ما از تاثير شگرف مسجد در پيشبرد اهداف نظام مقدس جمهوري اسلامي غافل شده و توجه ويژهاي به اين موضوع نكرده ايم؛ در حالي كه رسالت ديني و مسئولیت انقلابی مسوولان نظام ما اقتضا ميكند كه بيش از این به مسجد توجه كنند.
*به مساجد اهمیت دهیم
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی نیا با اشاره به آيه 18سوره توبه كه در آن مومنان را به ايمان به خدا و روز قيامت و اقامه نماز دعوت كرده و همچنين عمران و آباداني مساجد را در گرو حضور پرشور نمازگزاران دانسته، اظهار داشت: اگر بخواهيم براي گسترش دينمداري در جامعه که مهمترین وظایف و بلکه اهداف نظام و انقلاب است، دلسوز باشيم، بايد اهميت بيشتري براي مساجد قائل شويم.
وی خاطر نشان کرد: گرچه نمازگزاران ركن اصلي مساجد هستند، نه ساختمان و ظاهر مسجد، اما حقیقت این است که حضور حداکثری نمازگزاران و مؤمنان بویژه جوانان در مسجد به عمران و آبادانی ظاهر مسجد و در دسترس بودن آن بستگی دارد؛ زیرا اگر مسجد فرسوده و قدیمی بوده و امکانات و تجهیزاتش نیز عتیقه شده باشد، چگونه باید انتظار داشت بتوان جوانان را جذب آن کرد؟ و اگر مسجد دور از دسترس بوده فاصله زیادی تا محل اسکان داشته باشد بی شک انگیزه شرکت در جماعات از بسیاری از مردم گرفته و بر فرض حضور هم کمبود فضا بسیاری را از تداوم حضور در مسجد سلب خواهد کرد.
*تاکید بر عمران مساجد
حجت الاسلام والمسلمین سبحانينيا با اشاره به سخني از رسول اكرم (ص)، خاطرنشان كرد: پيامبر (ص) عمران مساجد را معادل رفتن به مسجد دانسته و افرادي كه در چنين مكانهايي حضور پپدا ميكنند را مومن ناميدهاند؛ ما نيز به طور قطع ميتوانيم به اين روايات استناد كرده و مقصود از عمران و آباداني مسجد را تعداد نمازگزاران آن بدانيم؛ البته اين مطلب به طور عيني هم ديده شده؛ به گونهاي كه هر وقت وارد مسجدي ميشويم كه خلوت و ساكت است، احساس شادابي نميكنيم؛ در حالي كه اگر مسجدرا پر رفت و آمد وپرجنب وجوش ببينم، ما هم اشتياق بيشتري براي رفت و آمد به اين مكان پيداميكنيم و آن مسجد را سرزنده و شاداب می دانیم.
*به ساخت مساجد همت گماریم
وی ادامه داد: اگر آبادانی مسجد از منظر متون دینی در افزایش آمد و شد مؤمنان به مسجد است و اگر دینداری جامعه و پایبندی آنان به اصول انقلاب نیز در گرو آبادانی مساجد است، باید برای تقویت دینداری و افزایش پایبندی جامعه به اصول انقلاب اسلامی که بر اساس احکام دین مقدس بنا شده، نسبت به ساخت مسجد به اندازه نیاز جامعه همت گماشت و هم اقدامات اولیه را برای آباد کردن مسجد به معنایی که گذشت انجام داد.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی نیا اضافه کرد: در خصوص تعداد مساجد مورد نیاز باید گفت که متأسفانه در مناطق جدید شهرها که در چند دهه پس از انقلاب ساخته شده است مسجد بسیار کم است؛ به طوری که در موارد فراوانی مشاهده می شود که در شهرک های چند هزار خانواری مسجدی وجود ندارد!
*مسجد؛ تضمین کننده دینداری جامعه
وی یادآور شد: اگر بخواهیم دینداری جامعه تضمین شود باید مسجد در دسترس مردم باشد؛ در تمام محله ها و خیابان در منظر و مرءآی مردم باشد تا آحاد جامعه از سنین کودکی با مسجد آشنا شوند و اوقات بیکاری خود را نیز در مسجد و با مسجدی ها سپری کنند، همین عامل آنها را با مسجد و آنچه به مسجد ارتباط دارد آشتی می دهد.
معاون فرهنگی دارلحدیث ادامه داد: علاوه بر لزوم ساخت مسجد بر اساس یک الگوی مناسب شهر سازی و مسئولیت پذیری دولت و دولتمردان در جهت برطرف کردن این نیاز که متضمن تقویت پایهای نظام جمهوری اسلامی نیز خواهد شد، باید اقدامات دیگری در جهت آبادانی مساجد انجام داد؛ از جمله این اقدامات تمیزی، سادگی، نظم و نوسازی امکانات مورد نیاز هر مسجد فراهم و مدیریت شود؛ مدیریتی که بتواند ضمن استفاده از حمایتهای مردمی آن را جهت داده و کمبودها را از محل حمایتهای دولتی در مدتی کوتاه برطرف سازد. تنها در این صورت است که مساجد آباد می شود و ملت عزیز ایران ارتباط وثیقی با مسجد پیدا خواهد کرد و جوانان به مساجد جذب خواهند شد.
وی در ادامه برای استناد به اهمیت نقش مسجد در حرکتهای دینی و انقلابی مسجد به جملاتی از امام خمینی(ره) اشاره کرده و گفت : امام راحل فرمودهاند « اگر اين مسجد و مركز ستاد اسلام قوي باشد ترس از سلاحهاي دشمن آمريكا و شوروي نداريم. آن روز بايد بترسيم كه به اسلام و مساجد پشت كنيم».
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی نیا ادامه داد: آیا ما به انتظار امام(ره) را در مورد مسجد و نقش آن در جامعه اسلامی توجه کرده و جامه عمل پوشانده ایم؟ اسلام در كلام امام(ره) در كنار مساجد آمده و پشت كردن به مساجد معادل پشت كردن به اسلام است؛ اگر رونق مساجد ما از بين برود، يعني دين مداري و دين محوري جامعه ضعيف ميشود. همچنين وقتي محوريت دين از بين برود آمريكا اسراييل و اذناب آنها راحت بر ما مسلط ميشوند.
*نظام در قبال دين مداري جامعه مسئول است
وی یادآور شد: به طور كلي باید مسئولان را متوجه اين نكته كنيم كه نظام جمهوري اسلامي در قبال دين مداري جامعه مسئول است؛ البته تلاشهاي فرهنگي زيادي در جهت رونق و ترويج معارف ديني صورت مي گيرد، ولي گاهي اوقات در اختصاص بودجه و هزینه های فرهنگی به درستی عمل نشده و اولویتها مورد توجه قرار نگرفته است.
معاون فرهنگی دارالحدیث تاکید کرد: اگر جوانان در این موضوع از مسئولان خود شکایت کنند، شکایتشان بجا خواهد بود؛بنابراین اگر باید پایبندی به آموزه های دینی در ملت بیشتر شود باید لوازم آن را شناخت و آنها را در جامعه ایجاد کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی نیا خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه نیز مسئولند؛ باید برای تربیت روحانیون متخصص در امر مسجد برنامه ریزی شود؛ این موضوع مسئله کم اهمیتی نیست که برای آن برنامه ریزی دقیق و اساسی صورت نگیرد و به صورت تخصصی به آن نگاه نشود.
*تاکید بر ایجاد جهاد مسجد سازی
براساس اعلام دارالحدیث، وی در پایان با تاكيد بر اين كه بايد مثل زماني كه جهاد مدرسهسازي در كشور به راه افتاد، جهاد مسجد سازي را نیز راه بياندازيم، گفت: بايد طرح جهادمسجد سازی را عملیاتی كنيم؛ زيرا مسجد در دسترس جامعه جوان بویژه در مناطق نوساز و جدید شهرها نيست.