حجت الاسلام سید احمد سادات رسول در گفتگو با خبرنگار سرویس استانهای خبرگزاری حوزه با اشاره به اهمیت موضوع مسجد در قرآن اظهار داشت: خدای متعال احداث و ایجاد مساجد را توسط افرادی می داند که دارای ایمان قلبی ، اقرار لسانی و عمل به ارکان باشند.
وی افزود: ثواب و خیر و برکت و راه اصلی دوست پیدا کردن و یافتن راههای نجات از گرفتاری ها همه از آثار و برکات حضور در مساجد میباشند.
امام جمعه شهر صفادشت، با اشاره به کلام امام خمینی (ره) ادامه داد: این کلام امام راحل را که فرمود مساجد سنگر است و باید سنگرها را حفظ کرد باید بطور مکرر بیان کرد و از آن هزاران نکته برداشت نمود وقتی از سنگر سخن می گوییم ، دشمنی را در مقابل خود می بینیم ، مساجد در هر برهه از تاریخ بعنوان سنگری برای دفاع از آرمان ها ، عقاید و مذهب و دین ایفای نقش کردهاند.
وی تصریح کرد: امروز هم مساجد در خط مقدم جبهه فرهنگی، اعتقادی قرار دارند و در زمان پیروزی انقلاب و 8 سال دفاع مقدس نیز از مساجد بعنوان سنگر استفاده میشد؛ چرا که همین مساجد تربیت دهنده جوانان و نوجوانان برای حضور در جبهه ها بودند.
حجتالاسلام سادات رسول بیان داشت: ابعاد دیگر کلام امام خمینی (ره) تاکید بر زنده و پویا بودن سنگر و سنگربانان است که در هر عصری باید مورد توجه قرار گیرد؛ نباید به خواب غلفت فرو رویم، بلکه باید بیدار بود و بنیانهای اعتقادی این سنگر را تقویت نماییم، اگر امروز جوانان ما مورد تهاجم فرهنگی دشمنان هستند نشان از بی توجهی به اساس سنگری بنام مسجد بوده ایم.
رییس حوزه علمیه امام رضا(ع) صفادشت در ادامه با انتقاد از توسعه فرهنگ سراها موازی مساجد اظهارداشت: نباید در راستای اهداف دشمنان با اغراض سیاسی ویا بنا به هر دلیلی ، فرهنگ سرا و کانونهای فرهنگی را موازی مساجد ایجاد کنیم چرا که موجب فرار جوانان از مساجد میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه امروزه فرهنگ سراها موجب قطع ارتباط جوانان از مساجد شدهاند، در حالی که کانون ها باید در کنار مساجد و تقویت کننده آنها باشد؛ با همانطوری که در 8 سال دفاع مقدس مسجد، فرهنگسرای ایثار و شهادت ما به شمار میآمد.
رئیس حوزه علمیه امام رضا (ع) شهر صفادشت ، احداث حسینیه ، کانون و فرهنگسرای موازی مساجد را بزرگترین آسیب برای مساجد عنوان کرد و افزود: هرمکانی که در موازات مساجد با عناوین مذهبی احداث شود آسیب جدی برای مسجد خواهد بود ولی اگر در طول مساجد باشند مانعی ندارد.
وی تاکید کرد: اگر می خواهیم جوانان خود را از خطرات اعتقادی حفظ نماییم باید مراقب باشیم ارتباطشان مساجد قطع نشود زیرا حضور جوانان و نوجوانان در فرهنگسرا ها بدون نظارت مساجد مواجه شدن آنان با خطرات مذهبی و دینی است.
حجت الاسلام سادات الرسول در ادامه سخنان با تاکید بر تکریم مساجد گفت: تکریم مسجد، یعنی اینکه تمام مراکز فرهنگی ، مذهبی، آموزشی ما در کنار مسجد بنا شود و یا شهری که احداث می شود ابتدا به مسجد و جایگاه آن توجه داشته باشند، دانشگاهها و مدارس طوری احداث شود که دانشجو و دانش آموز بعد از آموزش برای اقامه نماز به مسجد برود، اگربه این نکات توجه کردیم آنوقت می توانیم بگوییم مساجد را مورد تکریم قرار دادهایم.
*مسجد کانون فرهنگی است
وی با بیان اینکه مساجد کانونهای فرهنگی ما هستند، گفت: بنابراین مسئولین شهرسازی هم باید توجه داشته باشند که تمام اماکن فرهنگی مانند فرهنگسرا و کانونهای فرهنگی خود را در کنار مسجد بنا نمایند تا جوانان به مشکل بی هویتی دینی دچار نشوند.
این استاد حوزه تصریح کرد: مساجد امروز باید دارای امکانات آموزشی و فرهنگی بوده و راس همه مراکز فرهنگی قرار بگیرند، بطوریکه فرهنگ سراها زیرمجموعه مسجد شده و با هدایت شخص امام جماعت و یا امام جمعه اداره گردد نه اینکه عنوان دولتی داشته و زیر مجموعه شهرداریها قرار بگیرد.
امام جمعه صفادشت اضافه کرد: متاسفانه امروز در برخی از این فرهنگ سراها خبری از ترویج فرهنگ تشیع نیست البته برای اینکه فعالیت های خودشان را دینی جلوه دهند در کنارش کلاس قرآنی هم برگزار میکنند.
حجت الاسلام سادات الرسول با انتقاد از عدم توجه مسولان به مسجد در ساخت شهرکهای جدید گفت: متاسفانه در شهرکهایی که احداث میکنند مسجد در حاشیهترین نقطه شهر برای جمعیت 80000 نفری ساخته میشود، که دسترسی به آن برای مومنین گاها امکانپذیر نمیباشد.
وی اضافه کرد: مسئولان باید توجه داشته باشند که احداث مسجد در شهرک های جدید از اولین کار های آنان باشد چرا که در فرهنگ ما مسجد زادگاه فرهنگ شیعه بشمار می رود.
رئیس حوزه علمیه امام رضا (ع) شهر صفادشت در ادامه با اشاره به نقش ائمه جماعات در جذب جوانان به مساجد گفت: ائمه جماعات و هیئت امنا به عنوان دو بال انسان سازی در مساجد ایفای نقش می کنند.
وی ساماندهی هیئت امنا در مساجد را با اهمیت خواند و تصریح کرد: امروز متاسفانه وضعیت کنونی برخی هیئت امنای مساجد بسیار به هم ریخته بوده و چینش نامنظمی دارد، بطوری که مشاهده میشود، برخیها عنوان هئیت امنای را دارند ولی عملا حضور ندارد، در حالیکه باید هیئت امنا در مساجد حضور داشته باشند.
حجت الاسلام سادات الرسول با تاکید بر اینکه نباید در انتخاب هیئت امنای مساجد طایفه بازی بجای انتخاب صحیح مردم صورت بگیرد گفت: نصب و انتخاب هیئت امنای مساجد باید از طرف امام جماعت و یا امام جمعه باشد.
امام جمعه شهر صفاداشت عدم ساماندهی و مشکلات تامین مالی روحانیون را از ناحیه نهاد های اعزام کننده دانست و بیان داشت: نهاد های اعزام کننده مبلغین در نحوه تامین معیشت آنها درست عمل نمیکنند؛ تامین معیشت روحانیون طرح هجرت واقعا کفاف زندگی آنها را نمی دهد، اگر مبلغین تامین شوند ، برنامه های فرهنگی خوبی را در محل تبلیغ خودشان ارائه خواهند داد.
وی تامین معیشت و ارائه بسته های آموزشی مفید را از وظایف اصلی سازمانهای اعزام کننده دانست و تاکید کرد: امروز نباید مبلغین بخاطر نبود امکانات اولیه مورد تحقیر مردم قرار گیرند، اگر از طرف نهاد های اعزام کننده از لحاظ مالی تامین شوند دیگر در قم نمیمانند، همه برای تبلیغ در مناطق مختلف کشور اعلام آمادگی خواهند کرد.
امام جمعه صفادشت در پایان با بیان اینکه هرساله بطور متوسط 20 الی 30 مبلغ مستقر و اعزامی از قم در شهر صفادشت مشغول تبلیغ میشوند، خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که هیچ مسجد و حسینه ای بدون روحانی نباشد و هم اکنون تعداد 8 روحانی مستقر و 12 نفر اعزامی از قم جهت تبلیغ و ترویج مکتب اهلبیت(ع) در حال انجام فعالیت در این شهر هستند.