حجت الاسلام والمسلمین محمد الحسّون مدیر این مرکز در مصاحبه با خبرگزاری حوزه گفت: یکی از کارهای مرکز پژوهش های اعتقادی(مرکز الأبحاث العقائدية) پاسخ گویی به شبهاتی است که مخالفین و وهابیت بر ضد تشیع مطرح می کنند و این امر به شکل های مختلفی همچون پاسخ به نامه های مکتوب و اینترنتی، انتشار کتاب و برگزاری نشست دنبال می شود به طوری که به بیش از 5 هزار شبهه و سوال از طریق اینترنت پاسخ داده ایم.
وی با اشاره به برگزاری نشست های علمی و تخصصی با هدف پاسخ به شبهات گفت: این نشست ها هر سال در شب های ماه مبارک رمضان در مرکز پژوهش های اعتقادی برگزار می شود و امسال یازدهمین دوره از این نشست ها در حال برگزاری است.
* پاسخ به جدیدترین شبهات درباره عقاید شیعه
مدیر مرکز پژوهش های اعتقادی با بیان اینکه تاکنون از شخصیت های طراز اول علمی و متخصص در زمینه رد شبهات دعوت شده است اظهار داشت: موضوعات و شبهات روز درباره مکتب اهل بیت(ع) را که در رسانه ها و کتاب های منتشر می شود دنبال می کنیم و تلاش داریم تا این نشست ها، پاسخی به جدیدترین سوالات و شبهات درباره عقاید شیعه باشد.
وی افزود: قبل از ماه مبارک رمضان لیست شبهات را به فضلاو علما می دهیم و موضوعات نشست ها پس از بررسی های دقیق انتخاب می شود.
حجت الاسلام والسملین حسّون در خصوص موضوعات امسال گفت: آقای دکتر عصام العماد از مستبصرین یمنی که خودش قبلا وهابی بوده است، درباره اختلافات و انشقاق های درونی سلفیه و وهابیت سخنرانی کرد و جلسه ایشان از نظر علمی قوی بود، همچنان که شبهات طرح شده درباره صلح امام حسن علیه السلام نیز در برنامه سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید سامی البدری قرار گرفت،
حجت الاسلام والمسلمین حسّون افزود: وهابی ها در رسانه هایشان می گویند که شیعیان حتی یک روایت صحیح دال بر ولادت امام مهدی ندارند، از همین رو پاسخ علمی به این شبهه در برنامه سخنرانی آقای شیخ علی الکورانی که از متخصصین مباحث مهدویت هستند قرار گرفت و همچنین قرار شد جناب شیخ باقر ایروانی از اساتید حوزه علمیه نجف که درس خارج فقه دارند درباره خمس و شبهات در این زمینه سخنرانی کنند. زیرا برخی رسانه های وهابی تبلیغ می کنند که شیعیان حتی یک روایت صحیح درباره خمس ندارند در حالی که اینگونه نیست.
وی به برخی شبهات درباره بحث "رجعت" بعد از ظهور امام عصر علیه السلام اشاره و تصریح کرد: آنها می گویند فقط ادله مذهب اهل بیت(ع) دلالت بر وقوع رجعت دارد لذا آقای شیخ محمد سند از اساتید حوزه علمیه نجف، اثبات این مساله را بر عهده گرفتند که علاوه بر شیعه، روایاتی از مصادر اهل سنت نیز داریم که دلالت بر این امر دارد و این بحث نیز به خوبی ارائه شد.
عضو هیات علمی شبکه الکوثر سخنرانی جناب شیخ حسن جواهری درباره بازار و اقتصاد اسلامی را از دیگر برنامه های این دوره در سال اخیر دانست و گفت: در آخرین شب، حضرت آیت الله سبحانی سخنرانی می کند.
* استقبال اهل علم و فرهنگ از این نشست ها
وی با اشاره به طرح مطالب تخصصی در این نشست ها گفت: درهای مرکز به روی همگان باز است اما با توجه به سطح مطالب ارائه شده در این جلسات که جنبه علمی و تخصصی دارد، نوعا اهالی علم و فرهنگ در آن حضور می یابند و بحمدالله این جلسه که از معدود جلسات مخصوص به عقاید و پاسخ به شبهات در ماه رمضان است، با استقبال مواجه شده است. ضمن آنکه در پایان هر سخنرانی، حاضرین پرسش های خود را مطرح می کنند و استاد مدعو پاسخ می دهد.
حجت الاسلام والمسملین حسّون خاطر نشان کرد: این نشست ها از سوی شش شبکه ماهواره ای همچون الکوثر، المعارف، الدعا، العهد، الفرات و ... ضبط می شود و در فصول مختلف پخش می گردد.
وی در خصوص دعوت از اساتید با ملیت های مختلف گفت: اساتید با ملیت لبنانی، ایرانی، عراقی، بحرینی و ... در این نشست ها حضور یافته اند و آنچه برای ما اهمیت دارد، فضل و دانش اساتید، توانایی سخنرانی به زبان عربی معاصر و مهارت ایشان در زمینه پاسخ به شبهات است.
* توجه بیشتر به عقاید و پاسخ به شبهات ضروری است
مدیر مرکز پژوهش های اعتقادی گفت: حوزه علمیه باید در زمینه مباحث اعتقادی و پاسخ به شبهات بیش از پیش تلاش کند، الان حوزه های ما بیشتر بر فقه و اصول تکیه دارند و لازم است تا توجه بیشتری به کلام و عقاید صورت بگیرد تا حوزه علمیه از تعداد قابل توجهی اساتید طراز اول در مباحث اعتقادی که توانایی سخنرانی به زبان عربی معاصر داشته باشند، بهره مند شود.
* چاپ موسوعه 12 جلدی درباره نشست ها
وی با بیان اینکه طی ده سال گذشته، بیش از 200 جلسه به همین منظور در مرکز برگزار شده است گفت: بعضی از این جلسات به صورت جزوه چاپ شده است و برخی دیگر در قالب لوح فشرده در اختیار مبلغین و پژوهشگران قرار گرفته است. اخیرا نیز به دنبال چاپ محتوای این جلسات تحت عنوان "الندوات العقائدیة" در قالب یک موسوعه حدوداً 12 جلدی هستیم و برای این کار، ادبیات گفتاری در جلسات را به ادبیات نوشتاری تبدیل کرده ایم و مصادر و منابع روایات و مطالب طرح شده در سخنرانی، استخراج شده و در کتاب می آید.