آیت الله حسینی بوشهری در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید در حوزه علمیه مروی با تبریک سال جدید تحصیلی به اساتید، علما و بزرگان به خصوص تولیت این حوزه، به حفظ و رعایت باید ها و نبایدهای امر طلبگی اشاره کرد و افزود: طلاب باید در گام نخست نسبت به خودسازی و تزکیه نفس التزام داشته باشند زیرا ارشاد و هدایت مردم نیاز به پاکی و صفای دل دارد.
مدیر حوزه های علمیه با تأکید بر اینکه امر طلبگی امر مقدس و خطیری است گفت: حوزه های علمیه منتسب به امام صادق (ع) و امام باقر (ع) و مورد توجه حضرت بقیة الله الاعظم (عج) می باشد پس طلاب باید نسبت به تهذیب نفس و تحصیل مداوم اهتمام لازم را داشته باشند.
وی در خصوص ضرورت هدفمندی طلاب در عرصه تحصیل گفت: با توجه به اینکه فرصتها بسیار زودگذرند باید برا ی آیند ه با برنامه ریزی درست نسبت به فراگیری، درک و عمل به تعالیم دینی نهایت تلاش و بهره را ببریم.
آیت الله حسینی بوشهری در ادامه خلوص نیت، توجه به خدا و اهل عمل بودن را از ضروریات امر مقدس طلبگی عنوان کرد و یادآور شد: بزرگان حوزوی علما ربانی هم چون شیخ عباس قمی و میرزا جوادآقا تبریزی همواره متصف به این اوصاف شریفه بودند.
وی با اشاره به حدیثی از مولا امیرالمؤمنین که می فرمایند؛ بینا ترین مردم کسی است که عیب خود را بیابد افزود: طلاب باید عیبهای خود را آسیب شناسی کنند، زیرا هیچکس مثل خود ما بر شناسایی و درک عیوبمان سزاوار، نیست.
آیتالله حسینیبوشهری در تبیین شناخت ضرورتها و مأموریت های امر مقدس طلبگی در عصر حاضر گفت: امروز طلاب باید در متن جامعه حضور داشته باشند و شرایط حاکم بر جامعه را درک نموده و نسبت به رفع آن نیاز سنجی کنند چرا که انقلاب شکوهمند اسلامی تبلور عینی پیروزی بزرگ روحانیت در عصر غیبت می باشد بنابراین چه بخواهیم و چه نخواهیم روحانیت در این انقلاب پیش قدم بوده و بار انقلاب را همواره بر دوش دارند.
وی افزود: روحانیت باید همچون یک ناظر بیدار در جامعه حضور یافته و اشکالات و نقص هارا در راستای اعتلا و عزت نظام اسلامی تذکر دهد.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه در برابر بدعتها نباید سکوت کرد افزود: روحانیت باید با بدعت ستیزی در برابر زواید و شایعه پراکنی ها بایستند و در جامعه ایجاد امید و انگیزه کند و همچنین نسبت به گروههای سیاسی و احزاب استقلال فکری خود را حفظ کنند.
وی در پایان با اشاره به اینکه گناهان مانع توفیقات انسان می گردد افزود: طلاب گرامی سعی کنند تا اخلاق طلبگی، مداومت بر نماز شب، انجام مباحثات و مطالعات، نگه داشتن حرمت اساتید را جدی بگیرند و زندگی علمای بزرگ را همواره سرلوحه خود قرار دهند، چرا که رعایت این امور برای انسان توفیق آور است.