یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

سفیر سابق ایران در واتیکان در سخنانی ضمن تبیین دیدگاه آخرالزمان در میان ادیان و جوامع بشری، به بررسی آینده خاورمیانه پرداخت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسین محمد مسجد جامعی، در نشست تخصصی "بررسی تحلیلی اخبار حوادث آینده عراق و خاورمیانه" از سلسله نشست‌های همایش "مهدویت و آینده جهان که در سالن اجتماعات پژوهشگاه  علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، به تبیین اخبار حوادث آینده خاورمیانه پرداخت.

عضو هیئت علمی دانشکده وزارت امور خارجه در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: در میان مسیحیان عبارتی با عنوان ضد مسیح یا ترجمه ای که از آن در فارسی به عنوان دجال شده وجود دارد، اما واقعیت این است که پیروان یک دین همه آنچه که در فرهنگشان وجود دارد را به صورت کامل قبول ندارند.

سفیر اسبق ایران در واتیکان ادامه داد: به عنوان مثال در این زمینه می توان به بحث جادو اشاره کرد، جادو و جادوگری در فرهنگ ایران وجود دارد اما اعتقاد ایرانیان با وجود اینکه در فرهنگشان این موضوع وجود دارد، بسیار کمتر از مسیحیان است.

وی افزود: موضوع ضد مسیح یا دجال که در میان مسیحیان نیز وجود دارد به همین شکل است و در میان مردم عادی آنچنان که یاد می شود، از اهمیت برخوردار نیست.

سفیر اسبق ایران در واتیکان افزود: تلقی که ما از "مهدی" در میان اهل سنت داریم، «موضوعی» است و اینکه آنها چگونه به این موضوع می پردازند، نیاز به بررسی بسیار دقیقی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین مسجد جامعی تصریح کرد: برای روشن تر شدن این مبحث نیاز به ارائه مثال های دقیقی است که از جمله می توان به این موضوع اشاره کرد که اگر در یک حوض پر از آب چند قطره خون بریزیم، آب داخل حوض قدرت تصفیه این خون ها را خواهد داشت.

وی ادامه داد: این در صورتی است که اگر در همان حوض یک سطل پر از خون بریزیم، دیگر امکان تصفیه خون ها نیست و کل آب حوض به رنگ خون در می آید.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب خاطرنشان کرد: در واقع عقیده ای که خارج از شیعه وجود دارد همانند همین مثال است، آنها اعتقاد دارند در صورتی که فساد کم باشد می توان جلوی آن را گرفت اما اگر این فساد کمی زیاد شد کل جامعه را در برخواهد گرفت.

سفیر اسبق ایران در واتیکان افزود: از این موضوع که بگذریم به موضوع آینده پژوهی و اهداف آن می رسیم که باید نسبت به آن دقت فراوانی شود. بحث موضوعات کشورهای منطقه خاورمیانه به ویژه عراق و علل التهاب های آنها، از مهم ترین موضوعات در آینده پژوهی است.

عضو هیئت علمی دانشکده وزارت خارجه افزود: در اواخر قرن 19 و ابتدای قرن بیستم، چهار موضوع در این زمینه وجود داشت که همه آنها در واقع سعی در مدرن کردن زمین و ایجاد زمینه ای برای استفاده بشر از امکانات نوین داشتند.

وی خاطرنشان کرد: در آن زمان عقیده دانشمندان بر این بود که پیشرفت و تکامل انتها نخواهد داشت و هر چه بشر به پیش برود تکمیل تر خواهد شد، این موضوع را در شرایط کنونی بسیاری از دانشمندان جهان قبول ندارند، البته این عده هم به عقیده خود عمل نمی کنند.

حجت الاسلام والمسلمین مسجد جامعی افزود: نخستین موضوعی که در ارتباط با مدرن سازی جهان مد نظر بود، این بود که عقل پاسخگو است؛ پاسخگویی عقل به آن معنا نیست که عقل همه چیز است، اما آنها عقل را در مقابل کارهای انجام شده پاسخگو می دانستند.

عضو هیئت علمی دانشکده وزارت خارجه ابراز داشت: بهتر بودن فردا از امروز نکته دیگری بود که در این زمان مطرح می شد، موضوعی که در شرایط کنونی دانشمندان به هیچ عنوان آن را قبول ندارند و فردا را از امروز بهتر نمی دانند.

وی افزود: فردی بودن ملاک ها و برتری غرب نسبت به سایر ملت ها، دو موضوع دیگر مطرح شده در آن زمان بود که هم اکنون این دو موضوع هم رد شده و همه بر گروهی بودن فعالیت های انسانی و عدم برتری غرب بر دیگران سخن می رانند.

عضو هیئت علمی دانشکده وزارت خارجه در پایان با اشاره به انحراف اعتقادی اعضای این گروه گفت: افرادی که این اعتقاد را داشتند، گروهی بودند که در نهایت اکثریت آنها مسلمان شدند. آنها برای گرویدن به اسلام دلیل جالبی داشتند و آن اینکه دین اسلام بیشتر از ادیان دیگر سنتی بودن خود را حفظ کرده است

حجت الاسلام والمسلمین مسجد جامعی در ارتباط با وضعیت ملتهب و ناآرام برخی کشورهای خاورمیانه یادآور شد: التهاب منطقه مهم‌ترین موضوع در آینده‌پژوهی است.

 وی درباره جایگاه ایران در منطقه نیز گفت: ایران در خاورمیانه، جایگاه خاصی دارد که این جایگاه خاص به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد آن می‌باشد؛ هیچ کشوری در منطقه وجود ندارد که میان مردم و مسئولان آن از نظر تاریخ،‌ هویت، و... چنین هماهنگی‌ وجود داشته باشد.

313/ 15

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha