پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

محبت اهل‌بیت(علیهم‌السلام) اکسیری است که انسان را به سوی روشنایی هدایت می‌کند و موجب عاقبت به خیری شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری در مراسم سوگواری رئیس مذهب تشیع که در مدرسه امام امیرالمؤمنین(ع) قم برگزار شد، با اشاره به جایگاه اخلاق در اسلام، اظهار داشت: تعاریف زیادی درباره اخلاق وجود دارد که اخلاق را مبتنی بر عقل، علم و ضمیر و... می‌دانند که انسان به وسیله آنها به مقامات و  کمالات انسانی دست می‌‌آید.

وی با بیان این که ما در عرصه اخلاق، منکر عقل، علم، ضمیر درونی و... نیستیم، ادامه داد: برخی بزرگان اعتقاد دارند که این تعاریف از اخلاق دارای آفت‌هایی می‌باشد. به این معنی که بر سر راه عقل و علم،‌ شهوت و هوای نفسانی وجود دارد که آن را تهدید می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری با اشاره به دیدگاه شهید مطهری درباره اخلاق، گفت: بر اساس دیدگاه این محقق بزرگ، انسان باید با استفاده از علم،‌عقل، ضمیر و قوانین اجتماعی، در جامعه حضور یافته و الگوها و اسوه‌های اخلاقی را پیدا کند. در این شرایط فرد باید به این الگو نزدیک شود با این نزدیک شدن، به فضائل و مناقب آن آگاه شود.

وی با بیان این که انسان زمانی که فضائل و مناقب الگوی اخلاقی را ببیند، خواسته و ناخواسته مجذوب او می‌شود، ادامه داد:‌ انسان به صورت فطری به دنبال خوبی‌ها و حسنات است؛ محال است کسی عاشق شود، ولی از معشوق چیزی نگیرد، مگر این که در عشق دروغ‌گو باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری با بیان این که انسان با ارادت و محبت‌ و گرفتن اسوه و الگو به کمالات و مقامات می رسد، گفت: اگر ما امام علی(ع) را دوست داشته باشیم، به سوی او خواهیم رفت محبت اهل‌بیت(علیهم‌السلام) اکسیری است که انسان را به سوی روشنایی هدایت می‌کند و موجب عاقبت به خیری شود.

وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) درباره محبان اهل‌بیت(علیهم‌السلام) اظهار داشت: بر اساس روایتی از این امام همام،‌کسی که به درب خانه علی و آل علی(ع) می‌رود، به سوی نور حرکت می‌کند، ولی کسی که از این نور دور می‌شود، دچار ظلمت و عذاب الهی می‌شود.

این استاد حوزه در پایان خاطرنشان کرد: محال است کسی به دنبال اهل‌بیت(علیهم‌السلام) برود و عاقبت به شر شود، همچنین محال است که کسی دنبال علی(ع) و آل او نرود و عاقبت به خیر گردد.

313/ 15

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha